بندر تاریخی کنگ قرار است به عنوان دومین شهر تاریخی ایران در فهرست یونسکو ثبت جهانی شود. پرونده این شهر با همه جاذبه هایش از دریا تا بادگیر ، برای درج در فهرست پیشنهادی آماده شده است.
یک مجموعهدار ایرانی ساکن اروپا با اشاره به اهمیت کارت پستال برای شناسایی هرچه بیشتر گردشگری و آثار میراثی ایران در دنیا پیشنهاد کرد تا همانند دههای گذشته بار دیگر کارت پستالهای ایرانی که در گذشته ورقههای پستی نام داشتند، برای رونق بیشتر گردشگری و میراث فرهنگی ایران در جهان طراحی و عرضه شود.
چگونه ایرانیان، جهنم زیست و زندگی را بهشت میکردند
یکی از حیرتهای مهم سیاحان خارجی طی سفر به ایران قدیم، این بود که متعجب میشدند که مردم در این سرزمین خشک و کم آب و حتی جهنمی چگونه بهشتی زندگی میکنند، راز این سبک زندگی را باید در ساخت بناها و عمارتهایی نه جاه طلبانه، بلکه منطبق با طبیعت و خلق و خوی آدمها جستجو کرد.
مدیرکل موزهها و اموال فرهنگی و تاریخی کشور با اشاره به تشریح تفاوت بازدیدکنندگان موزههای ایران در مقایسه با بازدیدکنندگان موزه کشورهای مهم گردشگرپذیر جهان گفت: ایرانیان از فرانسویها بیشتر موزه میروند.
رشد ۲۷ برابری جذب گردشگر از کشور ارمنستان، تشکیل کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری دو کشور و برگزاری سه جلسه، تدوین سند برنامه اجرایی همکاریهای گردشگری، شرکت طرفین در نمایشگاههای گردشگری یکدیگر و در اختیار گذاشتن غرفههای رایگان در سال ۹۵ و ۹۶، برگزاری یک تور آشناسازی در ایران همچنین برگزارییک نشست B۲B با حضور تشکلهای خصوصی دو کشور در بهمن ۹۵ از اتفاقات صورت گرفته طی پنج سال گذشته بوده است.
رئیس موزه ملی ایران با اشاره به اینکه باید در برنامه هفتم توسعه، ساخت موزه ملی جدید به مساحت 25 هکتار در تهران صورت پذیرد، گفت: ساختمان کنونی موزه ملی دیگر کشش موزه داری مدرن را ندارد زیرا هم اکنون 3500 اثر در این موزه در حال نمایش است، درحالیکه موزه مادر ایران بالغ بر سه میلیون مواد فرهنگی دارد که 300 هزار اثر ثبت میراث ملی است ولی به دلیل فضای کم، امکان نمایش وجود ندارد.
معاون میراث فرهنگی در نشست هفته میراث فرهنگی و روز موزه:
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه ایران مبتکر ثبت جهانی میراث زنجیروار از جمله 56 کاروانسرا در مسیر شاه راه خراسان است، از تهیه پنج پرونده جهان اسلام از سوی ایران خبر داد.
یک فعال گردشگری با اشاره به اینکه وزارت میراث فرهنگی باید وظیفه آموزش سفر به آحاد جامعه را به خوبی انجام دهد، گفت: متاسفانه ایرانیان تحلیل دقیقی نسبت به سواد سفر ندارند، براین اساس خدمات امنیت سفر در کشورمان نیز کامل نیست. درحالیکه متولیان سفر در ایران باید مردم را حتی به صورت رایگان به ارائه آموزش سواد سفر تشویق کنند.
بلندترین تپههای ماسهای دنیا، بلندترین کلوتهای جهان، بلندترین گلدانهای صحرا در دنیا، طویل ترین کلوتها و یکی از گرمترین نقاط زمین در ایران قرار دارد. بسیار زیبا و همانند آثار و بقایای شهرهای کهن ایران، جالب و دیدنی هستند. شهر خیالی لوت که امروزه به دشت لوت معروف است و فرهنگ و تمدن بشری هفت هزار ساله را با خود به یدک میکشد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اعلام آمادگی ایران برای مرمت مسجد کبود ایروان گفت: ایران میتواند برای آشناسازی معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران فمتور متشکل از خبرنگاران و آژانسهای گردشگری برگزار کند.
یک مسئول میراث فرهنگی کشور از تشکیل کارگروه حفاظت از کوه بیبی شهربانو خبر داد و گفت: به دلیل قرار داشتن آثار تاریخی و ثبت ملی مهم نظیر استودان، برج نقارهخانه، مقبره بیبی شهربانو، گنبد اینانج صیانت از کوه بیبی شهربانو دارای اهمیت فراوان است.
هر ساله در بعد از ظهر روز نوزدهم اردیبهشت ماه مردم قزوین بر اساس سنتی دیرین در مصلایی که در میان باغهای هزار ساله جنوبشرقی شهر قرار گرفته، گرد هم جمع میشوند و سفرههای عصرانه خود را برپا میکنند و غذاهایی همچون آشرشته و میانوعده سنتی این شهر به نام دیماج که در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده و از نان لواش خردشده، گردو، سبزی، پنیر، پیاز داغ درست میشود به همراه هندوانه و انواع تنقلات، آجیل و شیرینیهای سنتی باقیمانده از عید نوروز را در کنار یکدیگر تناول میکنند.
سفر به یکی از آخرین ارگهای تاریخی پادشاهان آریایی تبار؛
براساس شواهد تاریخی از این قلعه در طول بیش از دو هزار سال قدمت آن، بهعنوان مرکز حکمرانی استفاده میشده و با توجه به وجود بیش از ۷۰۰ اتاق در این قلعه و امکانات زندگی، در ایام مختلف در این قلعه تاریخی امکان سکونت بیش از ۲۵۰۰ نفر از مردم بومی منطقه همراه با امنیت کامل فراهم بوده است. در حال حاضر این قلعه سترگ باستانی همچنان مسکن و مأوای تنی چند از خانوادهها است.
رهبر معظم انقلاب همواره موضوع بالا بردن بهره بری از امکانات موجود را تاکید داشته اند به طوری که در سخنرانی شان در آبان ماه سال 1397 در دیدار مدال آوران پارآسیایی فرمودند: یکی از مشکلات بزرگ کشور در شرایط کنونی، استفاده نکردن از ظرفیت های فراوان ملی است که اگر از این ظرفیت ها استفاده شود، بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی حل خواهد شد.
تاسیس خانههای مسافر نقش مهمی در ارزانسازی سفر و ایجاد تنوع در اقامت گردشگران دارد. همچنین اکثر خانه مسافرها قابلیت پذیرش تعداد بالایی از گردشگران را دارند، با این وجود برخی فعالان گردشگری خانه مسافرها در بازار اقامتی ایران را تهدیدی برای هتلها میدانند.