گردشگری و توریسم

جدیدترین اخبار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران را در سایت پرسون بخوانید.

شاخص‌ترین رباط جاده ابریشم در ایران را بشناسید؛

قصری که شرف یک بیابان است/ کاروانسرایی با طراحی روان‌شناسی

رباط‌شرف یک اثر معماری و هنری ارزشمند است که به دست اساتید زبردست و توانا با اشراف کامل بر علوم ریاضی، فیزیک و روان‌شناسی ساخته شده است، بی‌جهت نیست که رباط شرف را «موزه آجر» لقب داده‌اند و به واقع بنای رباط شرف شاخص‌ترین کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم ایران است.
آداب و سلوک در ماه رمضان و شب احیا در سفرنامه‌ها به خوبی به چشم می‌خورد، «انگلبرت کمپفر» پزشک و طبیعی‌دان اهل آلمان در دوره شاه سلیمان صفوی، در سفرنامه خود به مراسم‌ افطار و نیایش‌ شب‌های قدر و رفتن مردم به مساجد اشاره کرده و مطالبی درباره شب زنده داری و نیایش در روزهای 19، 21 و 23 ماه رمضان نوشته است. همچنین «پیترو دلاواله» سیاح ایتالیایی در سفرنامه خود به شب شهادت حضرت علی (ع) و دسته‌های عزاداری اشاره کرده است.
گردشگری در زیباترین کاروانسرای سرزمین قلعه‌ها؛

سرای سعدالسلطنه "جهانی" می‌شود

سرای سعدالسلطنه در سرزمین قلعه‌ها، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخلی شهری ایران است که در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و به گفته مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی؛ ثبت جهانی سرای سعدالسلطنه باعث ایجاد ظرفیت‌های جدید جهانی می‌شود.
یک فعال گردشگری گفت: با مشاهده تصاویر زیبای کاربران فضاهای مجازی از دریاچه مهارلو متوجه می‌شویم این دریاچه بدون هیچ امکاناتی مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی زیادی قرار می‌گیرد، اما با توجه به اینکه هیچ مکانی برای استراحت و هیچ سرگرمی خاصی برای بازدیدکنندگان وجود ندارد این توجه به گرفتن چند عکس و تماشای منظره دریاچه محدود می‌شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان:

دیوار حائل در جوار ژئوپارک شیرز ایجاد شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان از اتمام عملیات پروژه بهسازی و ایجاد دیوار حائل در جاده دسترسی به دره شیرز از توابع شهرستان کوهدشت خبر داد.

یک مسئول میراث‌فرهنگی کشور از برگزاری نمایشگاه "ری از نگاه تصاویر کارتونی" در راستای معرفی جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی تهران خبر داد.
به مناسبت «هفته هرمزگان»بررسی شد؛

غذاهای سنتی، هویت هرمزگان


روزهای اولی که به بندرعباس آمده‌بودم و به پیشنهاد دوستی، نان تموشی را امتحان کردم، چهره‌ام در هم فرورفت و لندلندکنان به خانه برگشتم.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان:

عرض اندام زنجان در قاب نمایشگاه اندونزی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان از معرفی شدن استان زنجان به صورت مجازی در نمایشگاه سه‌بعدی فرهنگی و هنری ایران اسلامی در اندونزی خبر داد.
یک مسئول میراث فرهنگی کشور گفت: کویر قم در نزدیکی پایتخت و در مرکز ایران قرار گرفته است و دارای جاذبه‌های تاریخی بسیاری مانند کاروانسرای پاسنگان و کاروانسرای دیرگچین است که خود می‌تواند سفر به منطقه کویر را تکمیل کند.
سر‌پرست‌ معاونت میر‌اث‌فرهنگی البرز از کشف دو محوطه باستانی در کرج و منطقه بیلقان جاده‌چالوس خبر داد و گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل مقاومت ۲۰۰ ساله ایالت طبرستان در برابر حملات اعراب در قرون اولیه اسلامی را همین صعب‌العبور بودن منطقه دانست که با ساخت قلعه‌ها و بر‌ج‌ها‌ی دیده‌بانی و نگهبانی در محورهای مواصلاتی امنیت و اهمیت این گذرگاه طبیعی را دو چندان کرده است.
یک نقاشی قهوه خانه ای باارزش و نگهداری شده در کاخ گلستان در حال مرمت است و در طی این مرمت، کشفی مهم نیز رخ داده است که مربوط به قدمت این نقاشی است. این نقاشی نفیس، تابستان 1400 و پس از مرمت در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت.
مساجد در هر کشوری و برای هر ملتی از مهمترین اماکن مذهبی، تاریخی و فرهنگی هستند. سبک و شیوه ساخت مساجد مختلف در سراسر جهان نیز موجب شده این اماکن علاوه بر کارکرد اصلی خود، به جاذبه‌های خیره‌کننده‌ای از تاریخ و فرهنگ ملل تبدیل شوند.
عوارض خروج از کشور در دهه ۶۰ با سیاست آبادانی و جبران خسارت‌های جنگ تحمیلی، از مسافران گرفته می‌شد، اما اکنون این عوارض با چه نیتی دریافت می‌شود، به چه حسابی می‌رود و خرج چه اموری می‌شود؟

پرونده ویژه/ سواد گردشگری ایرانیان؛

باجناقی سفر نرویم

بسیار سفر باید تا پخته شود خامی
صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
شعری که اگر شیخ اجل سعدی شیرازی در سال ۱۴۰۰ می زیست از سرودن آن، پرهیز می‌کرد، زیرا سفر در ایام زندگانی این استاد سخن باب نبود، بلکه دید و بازدید، آیین سنتی ایرانیان بود.
در گردشگری فرهنگی، گردشگران به محضر ایران و شهرهایش حاضر می‌شوند و گویا آداب صاحب‌خانه را رعایت می‌کنند چون می‌دانند به کجا می‌روند، فرهنگ ایرانی را محترم می‌شمرند و سعی می‌کنند که همرنگ و همسو با جامعه ایرانی شوند. این نوع گردشگر، زائر است. پس گردشگر فرهنگی، زائری است که به زیارت شهرهای ایران آمده است تا فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی را با خود به یادگار ببرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در زاگرب در دیدار با وزیر گردشگری و ورزش کرواسی با تاکید بر توسعه روابط بین دو کشور در حوزه گردشگری و ورزش از فعال شدن کارگروه مشترک گردشگری و توریسم دو کشور خبر دادند.
سازمان آگهی های پرسون