پس از تایید مفقود شدن ۴۸ تخته فرش نفیس از بخش نهاد ریاست جمهوری مجموعه سعدآباد مشخصا ساختمان «حافظیه» و طرح ادعای رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف مبنی بر آنکه «فرشها از کاخ سعدآباد به موزه فرش ایران انتقال داده شدند»، موزه فرش ایران در اینباره توضیحی ارائه کرد.
باستان شناسان موفق شدند فسیل 300 هزار ساله ای از یک انسان باستانی که بر اساس پژوهش ها، قدیمی ترین نمونه موجود از «هموسِیپین» هاست را در مراکش از دل خاک خارج کنند.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کوردوبا اسپانیا برای اولین بار موفق شد ترکیب یک عطر متعلق به زمان روم باستان با قدمت بیش از ۲ هزار سال را در یک کوزه خاکستر قدیمی شناسایی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: استان کرمان هفت اثر ثبت جهانی و بالغ بر ۷۰۰ اثر ثبت ملی دارد که دو اثر دیگر در قالب کاروانسرا به آثار ثبت جهانی استان اضافه خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: تخریبی که برای اضافه کردن مصلا بدون هماهنگی در مسجد جامع نیشابور صورت گرفت، ثبت این اثر تاریخی در فهرست آثار جهانی را با مشکل مواجه کرده است.
تاریخ چین غنی است. این کشور علاوه بر آثار فسیلی دورهی پارینهسنگی، شاهد ظهور و سقوط چندین امپراتوری و سلسله بوده است. به تازگی، باستانشناسانی که در شاندونگ چین مشغول حفاری بودند، ۱۲ مقبره باورنکردنی را کشف کردهاند که قدمت آنها حدود ۷۰۰ سال است.
ارنست هرتزفلد (Ernst Herzfeld) باستانشناسی آلمانی بود که بیش از صد سال قبل به ایران سفر کرد. او در طی سفر خود عکسهای زیادی از آثار تاریخی و میراث فرهنگی ایران به ثبت رساند.
باستان شناسان نزدیک به ۳۰۰ مومیایی و سایر گنجینه های متفرقه را در شبکه ای از تونل ها، چاله ها و اتاق هایی در ۱۸ متری زیر برخی از قدیمی ترین اهرام مصر کشف کردند.