خانه حاج آقا علی با ۱۱۰ اتاق، ۷هزار مترمربع وسعت و ۴هزارمتر زیر بنا یکی از شگفتیهای رفسنجان است که روزگاری برای خودش برو بیایی داشته. در مورد این بنای تاریخی که یکی از عجایب معماری قدیم به حساب میآید روایتهای زیادی وجود دارد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت از در اولویت قرار گرفتن ارائه پرونده «منظر فرهنگی الموت» به یونسکو در سال ۱۴۰۲ برای ثبت جهانی خبر داد و گفت: ضوابط حریم و عرصه این محوطه تاریخی در حال بازنگری است و اقداماتی برای ساختوسازهای غیرمجاز در حریم و عرصه این اثر باستانی انجام شده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان از مرمت و احیاء قلعه تاریخی گلاشکرد فاریاب با اعتبار ۸۴۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی خبر داد.
بافت تاریخی شهر یزد در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت و در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۹۶ نیز از سوی یونسکو در فهرست میراث جهانی بشری به ثبت رسید و با این افتخار ماندگار از تاریخ و هنر غنی ایرانیان، دروازهای دیگری به روی جهانیان گشوده شد، البته بدون شک این رویداد جهانی حساسیت و توجه خاص به مولفههای ثبت جهانی دارالعباده را دوچندان میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس گفت: شورای عالی سیاستگذاری ثبت میراث فرهنگی کشور، با ثبت هفت رویداد این استان در فهرست میراث ناملموس ملی موافقت کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شهرستان خاتم یزد از ظرفیتهای خوبی در حوزه میراث فرهنگی برخوردار است ولی این ظرفیتها دچار عقب ماندگی هستند که باید برای جبران موانع موجود، برنامه ریزی و اقدام کاربردی انجام داد.
کاوشهای باستانشناسی محوطه ویرانشهر واقع در ۱۰ کیلومتری شمال شهرستان فاروج استان خراسان شمالی، به سرپرستی مشترک «میثم لباف خانیکی» عضو هیأت علمی گروه باستانشناسی دانشگاه تهران و «روکو رانته» پژوهشگر باستانشناسی موزه لوور پاریس از سر گرفته شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی از آغاز عملیات فاز دوم مرمت و احیای بنای تاریخی گرمابه قلعه خان در شهرستان مانه و سملقان خبر داد.
نمونههای گریفین یا شیردالِ دوران هخامنشی به تاریخ ۵۰۰ قبل از میلاد برمیگردد. از لحاظ فرم هنری، این موجودات، خاصِ دوران هخامنشی شدهاند و بیشترین نمونهها و به یادماندنیترین گریفینها را در بین تمام دوران نمایش دادهاند، گریفینهای هخامنشی از اندازههای بزرگ برای سرستون تا ابعاد کوچک برای زیورآلات ساخته شدهاند.
خراسان جنوبی معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی اظهار کرد: در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲، دو اثر ارزشمند طبیعی استان پس از طرح و تصویب در جلسه شورای ملی ثبت میراث طبیعی کشور در فهرست میراث ملی ثبت شدند.