میراث فرهنگی

جدیدترین اخبار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران را در سایت پرسون بخوانید.

برای نخستین بار در جهان اسلام به همت فعالان حوزه هنر طلا و جواهر سازی «سکه حرمین» به عنوان نمادی از هنرهای به کار رفته در حرم‌های اهل بیت(ع) طراحی شده است که این سکه برای نخستین بار در شیراز رونمایی شد و بعد از آن در شهرهای اصفهان، قم، مشهد و میلان ایتالیا رونمایی و معرفی خواهد شد.
باستان‌شناسان در ۷۰ کیلومتری مشهد، زوایای ناشناخته یک نیایشگاه ساسانی را کشف کردند. در کاوش‌های باستان‌شناسان منطقه لار استان فارس نیز شواهدی از کوره ساخت سفال­ به‌دست آمد.

تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای همه کشورهای جهان است و راهکاری که می‌توان برای زندگی و در مقابل این چالش پیدا کرد، بر اساس دانش سنتی ساخته می‌شود که در منطقه یا زیرمنطقۀ آسیای غربی و مرکزی خیلی قوی است و بخشی از میراث فرهنگی ناملموس به‌شمار می‌رود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی:

کتیبه مسجد جامع ساوه بازگردانده می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: کتیبه تاریخی کشف شده در مسجد جامع ساوه پس از اصالت سنجی و پایان آزمایش‌ها به این شهرستان بازگردانده می شود.
سرپرست اداره حقوقی و املاک اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، از اخذ سند مالکیت آرامگاه شیخ محمود مزدقانی به نام اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان خبر داد.
۲ میلیارد ریال بودجه برای اجرای فاز اول ساماندهی محوطه باستانی کَل‌چندار در محوطه شَمی اختصاص یافته و این عملیات به‌زودی آغاز می‌شود.

شهرری با قدمتی بیش از ۷ هزار سال نقش مهمی در تاریخ ایران زمین دارد. وجود آثار تاریخی مربوط به دوره‌های متعدد تاریخی نشان از وجود تمدن در این منطقه داشته است. این منطقه از گذشته‌های بسیار دور سکونتگاه مردم بوده است.
یکی از کهن‌ترین یادگاری‌های تهران قدیم را باید در دل بازار نو تهران و در سرای ماشاءالله‌خان کنونی جست‌وجو کرد؛ دیواری کاهگلی متعلق به دوران شاه‌طهماسب صفوی و به طول چند متر که از حدود ۵ قرن پیش به یادگار مانده است. پس از ساخت این دیوار محافظ بود که هسته اولیه تهران امروز به تدریج شکل گرفت.
یک دوستدار میراث فرهنگی:

«کوشک حمیدیه» انبار شد

«کوشک حمیدیه» مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و در حمیدیه از توابع خوزستان واقع شده و روز ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۳۹۸۰ یکی از آثار ملی ایران شد. این بنا همچون دیگر بناهای ثبت شده بارها مورد تعرض قرار گرفت.
مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بافت گفت: پرونده شش اصله درخت گردوی کهنسال روستای‌های قالان و مغوییه و دو قلعه تاریخی کهت خَبْر و اسلام‌آباد دشتاب شهرستان برای ثبت ملی آماده می‌شود.
فقدان جریان دائمی زاینده‌رود، بسته‌شدن آن در درازمدت و یا اقدام برای جاری‌شدن رود در بازه‌های زمانی نامنظم، سبب هوازدگی، خوردگیِ سازه‌های آبی و درنهایت نشست و فرورفتگی زمین و آغاز ترک‌ها در پل‌های تاریخی خواهد شد.
سرپرست تیم کاوش معبد لائودیسه نهاوند گفت: در فصل هفتم کاوش معبد لائودیسه‌ سرنخی از معبد پیدا نشد و برای یافتن این معبد به یک فصل دیگر کاوش نیاز داریم.
امروزه برخی از این کاروانسراهای قدیمی بازسازی شده و به هتل‌های سنتی برای اقامت مسافران تبدیل شده‌اند. در ادامه با معرفی معروف ترین کاروانسراهای ایران با ما همراه باشید.
سازمان آگهی های پرسون