به گزارش سایت خبری پرسون، حامد حسینخانی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان به مناسبت برگزاری گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی، اظهار داشت: زبان و ادبیات ما از بنیادیترین عناصر هویتساز است و همه دستگاهها و نهادهای ما این رسالت را به عهده دارند که در حفظ و تقویت آن تلاش کنند.
وی با بیان اینکه پاسداشت زبان و ادبیات فارسی بسیار اهمیت دارد و وظیفه دانشگاهها در این زمینه بیشتر است، گفت: در این سالها رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه با تدریس اساتید بزرگی انجام میشود.
دبیر اجرایی هجدهمین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی با اشاره به اینکه دانشگاه بینالمللی شهید باهنر کرمان نیز در این حوزه با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب تلاشهای زیادی بر حفظ زبان و ادبیات فارسی داشته است، افزود: بر این اساس تفاهمنامههایی با دانشگاههای دیگر کشورها از جمله کشورهای همسایه داشتهایم.
وی با بیان اینکه هجدهمین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی به میزبانی دانشگاه باهنر کرمان در بهمنماه برگزار میشود، ادامه داد: دبیرخانه همایش فعال و مقالات در حال ارسال است؛ گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی یک رویداد مهم علمی و فرهنگی برای استان کرمان است.
حسینخانی با اشاره به اینکه بسیاری از بزرگان حوزه ادبیات فارسی از داخل و خارج از کشور به این همایش دعوت و از تعدادی از آنها تجلیل میشود، گفت: برنامههای کرمان گردی و بازدید از فضاهای تاریخی و میراثی کرمان از برنامههای جنبی همایش برای شرکتکنندگان است.
وی افزود: در آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمان در مورد برگزاری همایش صحبت و مقرر شد تمام دستگاههای استان از جمله دستگاههای فرهنگی اجتماعی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
بهجت السادات حجازی، دبیر علمی هجدهمین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی نیز در این نشست خبری با بیان اینکه زبان و ادبیات بخشی از هویت مردم یک کشور است، اظهار داشت: متاسفانه در برخی کشورها با ورود بیگانگان زبان آنها تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه ایران همواره در مقابل بیگانگان مقاومت کرده و بسیاری از مفاخر ایران و جهان آثار خود را به زبان فارسی نوشتند، گفت: نیم قرن از تشکیل انجمن زبان و ادبیات فارسی میگذرد و در این سالها کارهای بزرگی برای حفظ و پاسداشت زبان فارسی انجام شده است.
دبیر علمی هجدهمین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه در سال 1384 با احیای مجدد این انجمن اولین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی در کشور به میزبانی استان اصفهان برگزار شده است، افزود: کرمان در سال 1402 میزبان هجدهمین گردهمایی است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این گردهمایی فرصت بسیار خوبی برای فعالیتهای پژوهشی در این زمینه است، گفت: تجلیل از اساتید پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی در این همایش انجام میشود.
حجازی با بیان اینکه تاریخ برگزاری هجدهمین همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی کشور 23 تا 28 بهمن ماه در کرمان است، افزود: در این گردهمایی از بهترین رساله دکتری در زمینه ادبیات فارسی که در سال 1401 دفاع شده باشد نیز تجلیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بهترین اثر پژوهشی شامل کتاب، نرم افزار و غیره نیز معرفی و از مولف و صاحب این اثر تجلیل میشود، بیان کرد: یکی از اهداف مهم این همایش تقویت زبان فارسی و ترویج آن بهویژه در بین نسل جوان جامعه است.
دبیر علمی هجدهمین گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه در این همایش سه نسل از جامعه دور هم جمع میشوند و انتقال اندیشه و تجربیات و معرفی پژوهشها باعث شکوفایی استعدادها میشود، گفت: ادبیات یک دانش محوری است که با تمام دانشها در ارتباط است و تمام دانشهای جهان برای ارتباط گیری با هم و انتشار آن در جامعه نیاز به زبان و ادبیات دارند.
وی با اشاره به اینکه زبان و ادبیات فارسی در تقویت وحدت و همدلی بسیار اهمیت دارد و مایه افتخار است، افزود: علاقه مردم دنیا به زبان فارسی بسیار زیاد است و آثار ایرانی در دنیا مورد اقبال عمومی هستند.
حجازی با بیان اینکه دانشگاه شهید باهنر کرمان نخستین دانشگاهی است که رشته ادبیات پایداری را در کشور راهاندازی کرده و کارهای بزرگی در این حوزه انجام شده است، ادامه داد: این دانشگاه، یک دانشگاه پیشگام در کشور است.
وی با اشاره به اینکه شخصیت شهید سلیمانی یک شخصیت بینظیر در ادبیات پایداری و مقاومت است و در این زمینه مقالات خوبی به دبیرخانه کرمان ارسال میشود، گفت: تاکنون حدود 120 مقاله از داخل و خارج کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است و ارسال مقالات تا سیام مهرماه ادامه دارد.
منبع: تسنیم