تقویت سیستم ایمنی بدن با رعایت رژیم غذایی متعادل

متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در صورت رعایت یک رژیم غذایی متعادل سیستم ایمنی بدن می تواند بخوبی وظایف خود را انجام دهد.
تصویر تقویت سیستم ایمنی بدن با رعایت رژیم غذایی متعادل

به گزارش سایت خبری پرسون، آزیتا حکمت دوست در خصوص تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن گفت: سیستم ایمنی بدن، ما را در مقابل عوامل بیماری‌زایی مانند: ویروس‌ها و باکتری ها، محافظت می کند.

او افزود: در صورت رعایت یک رژیم غذایی متعادل که شامل همه گروه‌های مواد غذایی باشد، (البته همراه با خواب کافی، نبود استرس‌های طولانی مدت و تحرک کافی) سیستم ایمنی بدن می تواند بخوبی وظایف خود را انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، نیازمند دریافت مکمل‌ها هستیم؟، گفت: اکثر مواد غذایی مورد نیاز بدن، از طریق تغذیه روزانه تأمین می‌شود، حتی ویتامین D نیز با قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید، توسط بدن تولید می‌شود. با این همه در بعضی از موارد استفاده از مکمل‌ها به افراد توصیه می شود. برای مثال: فردی که نمی‌تواند به مقدار کافی نور خورشید دریافت کند، مادر بارداری که کمبود آهن دارد، یا مادری که قصد بارداری دارد، که نیاز به مصرف قرص اسید فولیک دارد.

وی در ادامه به توصیف یک بشقاب غذای سالم و متعادل پرداخت و گفت: در یک بشقاب غذایی سالم، باید از ۶ تا ۱۰ واحد گروه غلات استفاده شود. (هر واحد غلات، ۳۰ گرم است) همچنین توصیه می شود که نصف غلات مورد استفاده، حتما سبوس دار باشد. (برای مثال: جو کامل، گندم کامل، گندم با سبوس و برنج قهوه ای)

حکمت دوست ادامه داد: یک چهارم دیگر از بشقاب غذای سالم، متشکل از سبزیجات متنوع است، سبزیجات زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن و سبزیجات سبز رنگ سرشار از فولات‌ها هستند.

وی افزود: گروه بعدی روغن‌ها هستند. روغن زیتون، روغن کلزا و روغن کانولا، از منابع غنی امگا ۳ هستند که می‌تواند در پیشگیری از التهاب در بدن، نقش مؤثری داشته باشند. امگا۳ همچنین در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا میکند. این روغن‌ها از منابع سرشار از ویتامین E نیز هستند، که یکی از مهم‌ترین مواد مورد نیاز سیستم ایمنی بدن است.

وی ادامه داد: گروه بعدی بشقاب غذایی سالم، لبنیات و گروه‌های پروتئینی هستند، مانند: شیر و انواع دیگر لبنیات، و همچنین شامل انواع گروه‌های پروتئین حیوانی (انواع گوشت‌ها، تخم مرغ) میشوند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: آنزیم لاکتاز، مسئول تجزبه قند شیر (لاکتوز) است که در بعضی افراد این آنزیم از ۲ سالگی سن فرد، از بین میرود و فرد در صورت مصرف شیر، دچار نفخ و دلپیچه میشود. بعضی دیگر از افراد نیز به شیر گاو آلرژی دارند. وی به افرادی که نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند، توصیه کرد: که زیر نظر پزشک، مکمل کلسیم مصرف کنند.

حکمت دوست یادآور شد: اگر می‌خواهید سیستم ایمنی سالمی داشته باشید، اول از همه باید بشقاب غذایی سالم را فراموش نکنید.

وی ادامه داد: سیستم ایمنی بدن ما به ویتامین C (که در میوه‌ها و سبزیجات تازه یافت می شود)، ویتامین‌های گروه B (موجود در غلات پروتئینی)، پروتئین (موجود در انواع گوشت مرغ، ماهی و لبنیات) و همچنین روی و سلنیوم (موجود در آجیل ها) نیاز دارد.

منبع: شبکه سلامت

521354

سازمان آگهی های پرسون