انقلاب اسلامی از حیث وفاداری به آرمانهای اولیه خود و برخورداری از حمایت گرم هواداران خود یک استثنا به حساب میآید. راهپیماییهای سراسری میلیونی که در سالگرد انقلاب، در روستاها، شهرها و پایتخت ایران برگزار میشود، در واقع هر ساله انقلاب اسلامی و اهداف و آرمانهای آن را به روزرسانی میکند.
امروز بیش از هر زمان دیگری، نظام جمهوری اسلامی نیازمند پالایش درونی و مرزبندی شفاف با فرصتطلبانی است که خود را دایه مهربانتر از مادر برای انقلاب معرفی می کنند. امروز کینه توزان، انقلاب را با نگاهی مغرضانه نقد میکنند، بدون آنکه به پیشرفتهای ایران در حوزههایی مانند استقلال سیاسی، پیشرفت نظامی و توسعه انسانی اذعان کنند.
رفع فیلتر از دو تا اپلیکیشن و انتصاب چند تا وزیر و استاندار از میان اقوام و زنان خوب است. اما نان نمیشود. آیا دولت برای فقر و گرفتاری مردم برنامهای دارد؟
آنچه برای آینده انقلاب اسلامی خطرناک است جریان نفوذ در دستگاه تصمیمساز و تصمیمگیر نظام و تغییر در دستگاه محاسباتی نظام و تقویت شبکه حامیان غرب در داخل است که متاسفانه امروز رگههایی از آن در بخشهایی از کشور دیده میشود و اگر از گسترش آن جلوگیری نشود، هزینههای گزافی را در آینده برای زدودن آن باید بپردازیم.
مهمترین عامل امیدآفرین در کشور رونق و شکوفایی اقتصادی است. لذا از آنجا که امید یعنی فردای روشنی که قرار است در کنار هم، کشوری قدرتمند و متکی به سرمایههای بزرگ فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را در معرض دید همگان قرار دهیم در انتظار نگاهی دیگر است.
راز حمله به جریان دغدغهمند انقلابی چیست و چرا تلاش میشود دلسوزان انقلاب با عناوینی مانند تندرو و افراطی برچسبگذاری شوند؟ اتاق فکر تخریب جریان انقلابی کجاست و طراحان و هدایتگران این اتاق عملیات به کجا وابستهاند؟
در حرفهایی از این دست که «آمار طلاق با شیب ملایمی در حال افزایش بوده و در سالهای اخیر به بالای ۲۰۰ هزار مورد در سال رسیده است.» حرفهایی که در نهایت به این جمله واحد میرسند: «طلاق در تهران رکورد زده است.» این، اگر یک فاجعه برای ایران نباشد، یک زنگ خطر جدی برای آینده است.
در روزهای اخیر، موضوع واردات خودرو و تصمیمات مرتبط با آن به یکی از مباحث داغ اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گرفته است منابع ارزی اختصاصیافته به واردات خودرو را به ۲ میلیارد یورو کاهش داده و تعرفههای واردات را تا ۱۰۰ درصد افزایش دهد. این تصمیم در نگاه اول، حرکتی در جهت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به ارزهای خارجی است، اما در عمل، پیامدهای مختلفی را برای اقتصاد و جامعه به همراه دارد
یک استاد دانشگاه گفت: بررسی و تبیین سیره سیاسی و حکمرانی پیامبر اکرم (ص) به منادیان آزادی بشر که تنها به واژههای این ادعا اکتفا میکنند، اثبات میکند که پیامبر اکرم (ص) در چهارده قرن پیش دارای نظام سیاسی خاص و منسجم بوده است و از اصول و روشی پیروی میکرده است که این اصول و روش میتواند الگوی تمامی جوامع بشری قرار گیرد.
آنالیز دادهها در مشخص کردن روندهای آینده و بهبود آنها و در واقع اپتیموم کردن راهبردها در زمینههای مختلف مثل تغییر اقلیم به ما پیشنهاد میدهد که چگونه باید سازگاری بیشتری را در سیاستهای اقتصادی و صنعتی و کشاورزی ایجاد کنیم. هوش مصنوعی علاوه بر تغییر اقلیم در موضوع آلودگیها، اعم از آلودگی هوا، آب و خاک و کاهش میزان و عوارض آلایندهها هوش مصنوعی بسیار کمککننده است.
تحولات در خاورمیانه همواره باعث تعجب جهانیان بوده است، ولی ظرف ماههای اخیر مشاهده میکنیم تغییرات از آنی که در ذهن عموم بود سرعت بیشتری پیدا کرد و نه تنها اکنون در فصل آتشبسهای خاورمیانه حضور داریم بلکه در این یادداشت بررسی خواهیم کرد که چگونه این آتشبس میتواند تداوم داشته باشد.
به گمان تحلیلگران سیاسی در آمریکا و کشورهای اروپایی، ترامپ نتانیاهو را مهره سوختهای میشمارد که تاریخ مصرف او گذشته است. ترامپ دریافته است که نتانیاهو دیگر منفعت سرمایهگذاری برای آینده هم در خاورمیانه و هم در سطح بینالمللی را ندارد.
آمریکاییها دنبال موضوعاتی علیه ایران هستند که واقعاً ارتباطی با آنها ندارد در حالی که ایران مطالباتی از آمریکا مطرح میکند که به آن ربط دارد. پس مشخص است که ایران در مورد آنچه دنبال میکند در جایگاه مستحکم حقوقی قرار دارد و آمریکا نمیتواند به خواستههای خود علیه ایران، وجاهت حقوقی بدهد.
هدف اصلی بعثت، تلاوت آیات الهی برای تبیین مکارم اخلاقی و تهذیب انسانها و تعلیم قرآن و حکمت بوده است. پیامبر اکرم (ص) مبعوث شد برای ما انسانها که با او همراه شویم و شیوه و رفتار او را سرمشق زندگی خود قرار دهیم.
واکاوی آموزهها و منویات امام خمینی (س) در ترسیم نقشه راه سیاست خارجی کشور نشان میدهد؛ ایشان به مؤلفههایی نظیر: نفی انزواطلبی، قطع وابستگی و عدم اتکا به قدرتهای جهانی، توجه به کشورهای اسلامی و تقویت روابط با همسایگان هماره تأکید داشته است. ادامه این مسیر در دورۀ پس از رحلت معظمله نیز نشان از درستی و اهمیت این اصول در سپهر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد.
وجود ناترازیها و عدم شفافیتها یقینا باعث نارضایتی و نگرانی بازنشستگان میشود در حالی که سنین بازنشستگی با بیماریهای مختلف پرهزینه و خصوصیت زودرنجی و کمتحملی همراه است. پس ضرورت دارد برای جبران این نقیصهها و کاهش چالشهای ذکر شده به فوریت اقدامات تاثیرگذار انجام شود.
ایران امروز بدون نیاز به نیروی «نیابتی» قادر به دفاع از خود است. دههها سرمایهگذاری در زیرساختهای دفاعی - از فناوری موشکی پیشرفته تا پهپادهای نوین- امنیت این کشور را مستقل از حمایت خارجی تضمین کرده است. ایران اگرچه همچنان به مردم خود به عنوان مهمترین سد در برابر تجاوز خارجی تکیه میکند، اما نوآوریهای نظامی آن امکان حفظ امنیت بدون اتکا به حمایت خارجی را فراهم کرده است.
درباره چند تجمع که علیه اقدامات دولت برای مذاکره و رفع تحریم صورت گرفته است باید گفت که آنچه که فریاد میزنند و گاه بسیار صادقانه و مخلصانه هم هست خواست اکثریت جامعه نیست.
خداوند او را از شجره انبیا و چراغدان نور و جایگاه والا و مرکز سرزمین بطحاء و چراغهای ظلمتزدا و چشمههای حکمت برگزید. خداوند محمد (ص) را به حق برانگیخت تا بندگانش را از عبادت بتها بیرون و به حلقه بندگی خویش درآورد و از پیروی شیطان رها و مطیع فرمان خدا سازد، با قرآنی که آن را روشن و استوار ساخت تا مردمان خدایشان را که از او بیخبر بودند، بشناسند و به وجودش که آن را نفی کرده بودند، اقرار کنند.