یادداشت‌ها

رهبر انقلاب هم رهبر مجاهدت‌های شهید نصر‌الله است و هم نگران و دلسوز تاریخ و تمدن ایران. در این شرایط مهم‌ترین کاری که همه احزاب و گروه‌ها باید به آن توجه کنند آن است که به جای ایجاد فضاسازی‌های مختلف چه فضاسازی‌های انفعالی و چه فضاسازی‌های انقلابی متوجه نقشه راهی شوند که رهبری ترسیم می‌کنند.
رئیس بنیاد نهضت نوشت: ما قرار نیست در تلهٔ جنگ نیفتیم ما در وسط جنگیم! ما یکی از بزرگترین هزینه‌های مفروض هر جنگی با استکبار را که میشد داد، دادیم! شهادت سید خودش یعنی بفهمیم وسط جنگیم!

اکنون بعد از ۴۵ سال ضرورت دارد که به باز بینی آنچه بر وزارت خارجه گذشت و آنچه باید در آینده طی کند، پرداخته شود. بر آمدن مسعود پزشکیان و حضور نیروهایی توانا چون محمدجواد ظریف (من از منتقدین دوره هشت ساله وزارت او هستم)، عباس عراقچی، علی طیب نیا و.... این امید را در دلها ایجاد کرده که گوش های شنوایی برای شنیدن و به کار بستن پیشنهادات خیرخواهانه پیدا شده است.

«مرحوم شهید نصراللّه» همواره برای همه هم‌نسل‌های من، «سید حسن» بود. از وقتی یادشان می‌آید، تصاویر شجاعت او را در قاب رسانه‌ها دیده بودند و قاب عکس زیبایش دیوارها را زینت داده بود. نصرالله برای همه ما «سید حسن» بود، چرا که با او احساس اُنس داشتیم و با طنین صدایش شور مبارزه را می‌آموختیم. برای همین تلخ‌ترین و بُهت‌آورترین خبری که نباید می‌شنیدیم را شنیدیم.
ایران نیازمند دو عمل برای عبور از این بحران‌هاست. نخست آنکه با اتکا به وفاق باید یک انسجام درونی را در کشور دنبال کرد. در جامعه باید وفاقی بزرگ صورت گیرد، به نحوی که هر تصمیمی پشتوانه‌ای قوی و همگانی داشته باشد. در دولت جدید با نظریه وفاق، نخبگان جامعه می‌توانند این مسیر را هموار کنند. وفاق بزرگ، بزرگ‌ترین بازدارندگی ماست.  اقدام دوم، ایستادن همه در پای تصمیمی است که با محوریت رهبری اتخاذ می‌شود.
کشور و ملت ما تا به حال نیز از تندروی‌ها و افراط‌گرایی‌های آنان کم آسیب ندیده‌ایم در حالی که در این شرایط سخت و دشوار منطقه بیش از هر چیز به اتحاد و همبستگی و پرهیز از اقدامات نسنجیده و هیجانی نیاز دارد.
شهادت سید حسن نصرالله، قهرمان استقامت و صدای حق، در دل تاریکی‌ و ظلم، نشانه‌ای از زبونی دشمن و شعله‌ای از امید برای ملت‌های مظلوم است. این رخداد نه تنها یک ضایعه، بلکه جرقه‌ای برای اتحاد و پیروزی جبهه‌های مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی خواهد بود. یاد او همچنان سوزان و الهام‌بخش ادامه مبارزه برای آزادی و عدالت در منطقه باقی خواهد ماند.
با توجه به وضعیت ایمنی ضعیف و نبود نظارت کافی بر فعالیت‌های معادن، برخی از تحلیلگران نیز به بهره‌برداری و مشکلات مدیریتی به ‌عنوان یکی از عوامل اصلی مشکلات در معادن ایران اشاره می‌کنند، گرچه هنوز نتایج نهایی تحقیقات منتشر نشده، اما این مسئله به ضعف‌های ساختاری و عدم رعایت اصول ایمنی بازمی‌گردد که باید به‌طور جدی مورد بازنگری قرار گیرد.

لازم است که جناب آقای ظریف به این سؤال پاسخ بدهند که از کجا سیامک نمازی را می‌شناخته است؟! این عنصر جاسوسی و نفوذ، چه رابطه‌ای با آقای ظریف داشته است؟!
یکی از کارکردهای وفاق به مثابه روش، ایجاد هم‌نظری با گسترش گفت‌وگوها در مسائل کشور است. روش پزشکیان بر اساس نظریه وفاق، تلاش برای ایجاد چنین فضایی است.  در این روزها کشور در شرایطی قرار گرفته که رژیم اسراییل می‌خواهد با تحریک امریکا، جنگی را بر منطقه و ایران تحمیل کند.
مسئولیت پذیری یعنی شفاف نمودن وظایف و تعهدات کاری و حرفه ای یک انسان و تلاش برای حسن انجام امور و مسئولیت های محوله و این یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های اخلاقی در حکمرانی است.

در حال حاضر متأسفانه مسئولان و مدیران شهری از امکانات و تجهیزات نظیر رصدخانه‌ها و کارگاه‌های شهری که در مؤسسات و دانشگاه‌ها شهرسازی و معماری شکل‌گرفته و ایجاد شده‌اند، غفلت می نمایند و عملکرد انتقاد برانگیز و پر مناقشه ای را ایجاد نموده اند.
احمد یوسف‌زاده، نویسنده کتاب‌های «آن بیست و سه نفر» و « اردوگاه اطفال» در یادداشتی که برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته، نگاهی کرده است به فیلم جدید پگاه آهنگرانی.
اکنون که این واقعه تلخ رخ داده است، نباید به راحتی از کنار آن گذشت و مانند برخی مقامات، سهل انگارانه سخن گفته و بیشتر برای رفع اتهام و تکلیف به این مسئله ورود کرد. بررسی چرایی این رخداد لازم است. حداقل وزارت صمت، وزارت رفاه و دستگاه قضایی باید به این قضیه ورود کنند.
جنایت جدید و بی‌سابقه اسرائیل در لبنان، غیر از اینکه محصولات صنعتی اسرائیل و آمریکا و همپیمانانشان را در جهان بی‌اعتبار و نامطمئن کرد، به همه و حتی نابلدان عرصه سیاست فهماند که اسرائیل، غیرقابل اعتماد، غده سرطانی، از بین رفتنی و اسب بازنده است.
از بیگانه و رسانه های مأمور و بی معیاری چون اینترنشنال توقعی نداریم، اما با دوست چه کنیم که در رسانه­ ای که باید ملی و صدای اکثریت باشد، بازیگر اقلیتی معدود شده است.
آیت‌الله رئیسی بدون ارتباط با آمریکا و شرطی‌سازی‌هایی از این دست توانست در مسیر صحیح توسعه کشور قدم بردارد. رویکردی که مورد تأیید رهبر انقلاب نیز قرار گرفت: «ایشان به توانایی‌های داخلی واقعاً اعتقاد داشت... ایشان واقعاً باور داشت؛ یعنی قبول داشت که ما خیلی از مشکلات کشور را یا اکثر مشکلات کشور را یا به یک صورت همه‌ مشکلات کشور را می‌توانیم با تکیه‌ به ظرفیّت‌های داخلی حل کنیم.
عدالت یعنی اجرای قانون به شرطی که قانون مورد قبول اکثریت مردم باشد و‌ منطقا هم قابلیت دفاع را داشته باشد، به علاوه بی‌طرفانه و منصفانه اجرا شود
در میان اذکار سفارش شده توسط پیامبر(ص) هیچ ذکری افضل از صلوات بر محمد و آل محمد نیست. اجر آن چنان زیاد است که به فرموده امام صادق(ع) در میزان چیزی سنگین‌تر از صلوات نیست.
اکثر مراکز مطالعاتی و اندیشکده ها و کارشناسان سیاست خارجی متفق القول هستند که ایران و آمریکا قصد ورود به جنگ ندارند اما بر حیله گری و طراحی صهیونیسم بین الملل، برای ایجاد حوادث منجر به جنگ اتفاق نظر دارند.

سازمان آگهی های پرسون