یادداشت‌ها

انقلاب بر پایه خواسته‌هایی همچون استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلام، عدالت، نه به خودکامگی‌ها (استبداد)، بیگانه‌پرستی (استعمار)، آبادانی، پیشرفت، سربلندی، سرافرازی و... برپا شده است.
انقلاب اسلامی به عنوان انقلابی بزرگ در برهه دوقطبی‌شدگی جهان رخ داد؛ شرایطی که در آن، بدون اتکا به یک ابرقدرت امکان هیچ‌گونه حرکت و رشدی برای کشورها نبود، پس با شعار نه شرقی و نه غربی و دست رد زدن به نظام دوقطبی در عرصه سیاست بین‌الملل، مثل زلزله‌ای خاورمیانه را لرزاند.

امیر عباس زاده حصار وکیل پایه یک دادگستری در یادداشتی بررسی کرد:

قراردادهای الحاقی و عدم توازن در روابط تجاری

قراردادهای الحاقی، به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در تنظیم روابط تجاری معاصر، نقش برجسته‌ای در حوزه‌های متنوعی چون خدمات بانکی، بیمه‌ای، حمل‌ونقل و تجارت الکترونیک ایفا می‌کنند. این نوع قراردادها، که در آن مفاد و شروط، به‌صورت یک‌جانبه از سوی یکی از طرفین تدوین می‌شود و طرف دیگر صرفاً امکان پذیرش یا رد آن را دارد، همواره موجبات نقض اصل آزادی اراده و برهم زدن توازن قراردادی را فراهم آورده‌اند.
مساله مهم این است که چرا مبتکران ایده مذاکره‌ با آمریکا علیرغم تجربه‌های بی‌حاصل آن در قبل و بعد انقلاب اسلامی همچنان اصرار بر این ایده دارند و خواستار تکرار مجدد آن هستند؟!
واقعیت این است که امروز نمی توان به مذاکره با آمریکا اعتماد کرد. یکی از دلایل اصلی هم این است که ایران برای لغو تحریم ها وارد مذاکره با کشورهای ۱+۵ از جمله آمریکا شد و به همین دلیل محدودیت های پیشنهادی در برنامه های هسته ای خود را پذیرفت. اما دولت اول ترامپ در اقدامی غیرقانونی و عهدشکنانه از برجام خارج شد و مانع اجرای مفاد این توافق گردید.
حال که احتمال انجام مذاکرات یا رسیدن به توافقی برای رفع تحریم‌ها هم به حداقل رسید، بیش از هر زمان دیگری نیاز است تا دولت برنامه‌های خود را برای عبور از این وضع در شرایط تحریمی با روشنی و شفافیت تمام و بدون رودربایستی با جامعه در میان بگذارد.
دشمن شناخته‌شده ملت ایران تلاش می‌کند استقلال و قدرت ایران را به یک موضوع موهوم یعنی بهبود معیشت از طریق فروش استقلال، پیوند زده و ایران را از جایگاه رفیعی که به واسطه تلاش مجاهدانه ملت ایران به دست آورده است، عقب بزند.
شرایط تهران با همه ویژگی های مثبت و منفی آن، بگونه ای است که علاوه بر مسئولان شهری، مردم هم باید تلاش کنند تا شهری سبز و هوای قابل تنفس و پاک داشته باشیم.
طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری فلسطینیان ساکن نوار غزه به مصر و اردن، واکنش های گسترده ای برانگیخته است. این طرح، نه فقط تهدید فلسطینیان غزه  ، بلکه بخشی از طرح بزرگتری است که بعد از آواره کردن مردم غزه، سراغ کرانه باختری و سرزمین های اشغالی سال ۱۹۴۸خواهد رفت.
: حدود یک ماه پیش یک نماینده تندروی مجلس در اعتراض به عدم ابلاغ مصوبه عجیب پوشش زنان در مجلس فریاد زد که «زور می‌زنیم طرح تو دستور بیاید بعد تصویب بشود، اما بعد از تصویب باید زور بزنیم که ابلاغ شود؛ با این وضع اگر مجلس را تعطیل کنیم برق کمتری مصرف می‌شود. شمردم، 450 نورافکن بالای سر نمایندگان روشن است.»
برجام نیز جدیدترین سند بدعهدی آمریکا در مقابل ایران است. در شرایطی که دولت یازدهم و دوازدهم، به صورت پیش‌دستانه تمامی تعهدات خود را انجام داد، دولت‌های آمریکا (هم در دوره جمهوری‌خواهان و هم دوره دموکرات‌ها) به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و توافق را به صورت فاحش نقض کردند.
معاون سابق برنامه ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد مستضعفان در یادداشتی نوشت:

یادی از الگوی بومی و موفق توسعه قلعه گنج بنیاد مستضعفان و ضرورت ادامه آن رویکرد در کشور

خسرو مختاری معاون سابق برنامه ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد مستضعفان معتقد است: الگوی توسعه قلعه گنج بنیاد مستضعفان الگویی قابل تحسین در کشور بود که مبانی اولیه آن اگر تدوام می یافت، قطعا جایگاه ویژه‌ای در تاریخ توسعه مناطق محروم می شد.
وقتی شما در چنین شرایطی وارد مذاکره شدید، فشارها به شیوه عجیب و غریبی -شبیه آنچه در یادداشت امنیت ملی ترامپ آمده- تشدید خواهد شد. این تلقی که ایران ضعیف شده و اکنون بهترین زمان برای به تسلیم کشاندن ایران است، باعث می شود بده بستان در مذاکره معنای خود را از دست بدهد. رسما باج خواهند خواست.

ترامپ صراحتا در کنار نتانیاهو به خبرنگارها گفت: "ایران قوی است و راهی جز تضعیف آن از مسیر مذاکره تحت فشار وجود ندارد". سراب مذاکره نباید باعث غفلت از این قوت ها برای پیشرفت و حل مشکلات شود.
نوع تأثیرگذاری روحانیت به دلیل دسترسی‌هایی که در حوزه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرا دارد، از نظر عمق، ماندگاری و گستره، در موقعیتی غیرقابل مقایسه با دوران پیش از انقلاب قرار گرفته است.
توصیه ای به رئیس‌جمهور برای درمان بیماری اقتصاد کشور:

رئیس‌جمهور محترم؛ اصلاحات نیازمند شجاعت است

آقای رئیس‌جمهور، کشور ما در نقطه‌ای حساس از تاریخ خود قرار دارد. مردم، چشم امید به تصمیمات شجاعانه شما دوخته‌اند و انتظار دارند که دوران مدیریت شما، نقطه عطفی در عبور از بحران‌های اقتصادی، رفع موانع تولید، و بهبود شرایط معیشتی باشد. اما این مهم، بدون تغییرات بنیادین در ساختارهای اقتصادی، اداری و مدیریتی کشور ممکن نخواهد بود.
انتقادی که سران سه قوه در نشست سران قوا از تندروی مطرح کردند، اهمیت بسیار دارد. ضمن اینکه افزایش شدید قیمت سیب زمینی سرانجام موجب واکنش مسئولان شد. روسای سه قوه کشور که هدایت کشتی طوفان زده اقتصاد را به عهده دارند، تلاش دارند که ساختار تصمیم گیری کشور را به ریل درست هدایت کنند
تاثیر دلار و قدرت نظامی و به‌ ویژه اثر متقابل آن دو بر توسعه اقتصادی آمریکا و ساختار تجارت بین‌المللی تاکنون از چشم تحلیلگران سیاسی و اقتصادی دور مانده است یا به‌ صورت جدی به آن نپرداخته‌اند. دلار و قدرت نظامی تاکنون رابطه متقابل خود را حفظ کرده‌اند و آمریکا به پشتوانه این دو ابزار قدرتمند و تعامل موثر و کارآمد آن دو با یکدیگر، اهرمی برای اقتصاد ملی خود به‌وجود آورده است.
سال‌هاست نهادها از حیطه و محیط مسئولیت خویش فراتر رفته و کار بازرگان و صنعتگر و بانکدار و ورزشکار و هنرمند و سیاستگر را دچار وقف و ابطال کرده‌اند. آیا باز هم فرصت آزمون و خطا هست؟
واقعیت هم این است که شاید نتوان کشور پیشرفته‌ای را پیدا کرد که گزینش پر اهمیت ورودی دانشگاه‌ها و جذب استعدادهایی که قرار است آینده آن کشور را بسازند به توانایی در تست‌زنی و نه تسلط بیشتر علمی منوط کند. حتی در بسیاری کشورها آزمون جذب دانشجو به صورت تشریحی برگزار می‌شود.
دولتی‌ها ممکن است مرتکب یک اشتباه اساسی شوند. حل مشکلات جامعه ایران را مساله‌ای بوروکراتیک بدانند، این اشتباه است. غرق شدن دولت در امور روزمره و اداری همان، از دست دادن اعتماد و امید مردم نیز همان.
روزنامه گاردین در یادداشتی درباره اقدامات رئیس جمهور آمریکا در حوزه داخلی و سیاست خارجی، آن را یک «کودتای آشفته» توصیف کرد و نوشت: رئیس جمهور ایالات متحده در حال آزمودن محدودیت‌های اختیارات اجرایی، کنار گذاشتن کنگره و غنی‌تر کردن متحدان خود و در عین حال، بی‌ثبات کردن اقتصاد جهانی است.

کرباسچی نوشت: برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا اقدام مثبتی است اما تعیین محدودیت و عوارض سنگین برای تردد خودروهای پلاک شهرستان بی‌نتیجه است. با این کار ارزش‌افزوده‌ای‌ روی خودروهای پلاک تهران ایجاد می‌شود و همه تلاش می‌کنند راه‌هایی برای دور زدن، کاغذبازی و تقلب پیدا کنند تا به هر شیوه‌ای خودرویی با پلاک تهران به دست بیاید؛ اقدامی که برای طرح ترافیک تهران هم رخ داد و قرار بود میزان تردد با وسیله شخصی در مرکز تهران کمتر رخ دهد، اما بازدارندگی هم ندارد.
چهارم فوریه که در کشور ما امسال مصادف با شانزدهم بهمن است را ر‌وز جهانی مبارزه با سرطان نامگذاری کرده‌اند.
سازمان آگهی های پرسون