در سالهای گذشته نمودار مهاجرت نخبگان در ایران روند صعودی داشته و ادامه این پدیده به صورت پیوسته، ایران را در آیندهای نزدیک با چالشهای عظیمی روبهرو خواهد کرد.
از مهمترین رسالت اهداف کلان حوزه اقتصادی، بستر سازی شرایط مناسب و لازم جهت افزایش تولید، رفع بیکاری، اشتغال زایی، بهبود فضای کسب و کار و افزایش تولید ناخالص داخلی است.
از بس که اصولگرایان تندرو و بیمنطق بر مساله جمعیت و کاهش رشد آن تأکید میکنند، بهطور عادی نوعی حساسیت منفی نسبت به این مساله به وجود آمده است در نتیجه بسیاری از کارشناسان و اهل نظر یا این موضوع را مساله نمیدانند، یا حتی با مساله دانستن آن مخالف هم هستند، در حالی که واقعیت امر چنین نیست.
سرمایه اجتماعی نظام با حضور دهها میلیونی در ۹دی ۸۸ طومار فتنه را در هم پیچید و این حماسه را به یکی از نقاط عطف انقلاب اسلامی تبدیل کرد و تبدیل به قلهای فراموش نشدنی گردید.
در طرح بنزین برای همه، ایجاد بازار متشکل بنزین پیشنهاد شده که قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود و هر فرد بتواند سهمیه بنزین خود را در این بازار به قیمت روز به فروش برساند.
مردم کشور ما در شرایطی با افزایش قیمت دارو و نایاب شدن آن روبهرو هستند که حتی اگر 10 برابر به قیمت دارو نیز افزوده شود، بازهم نسبت به کشورهای همسایه همچون عراق، پاکستان، افغانستان و... قیمت دارو در ایران ارزانتر است و همین امر موجب افزایش فساد و رانت در حوزه دارو شده است.
مجید تفرشی در یک جلسه محدود هنگامی که از آقای باقری مذاکرهکننده ایرانی میپرسد که از این برجام متعفن (به قول آقای باقری) چه چیزی کم و زیاد شده که اکنون مبنای توافق پیشنهادی شما شده است؟ به یک نقل وی پاسخ داده که آن زمان (منظور زمانی که آن نظر را درباره برجام گفته است) کنشگر سیاسی بوده و به نقل دیگری گفتهاند که: «آن زمان من منتقد و کارشناس بودم؛ اکنون اما تابع نظر دولت مستقر هستم.»
فضای کسبوکار و سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و زیربخشهای آن بهویژه از منظر صدور مجوزها و پاسخ استعلامات بیندستگاهی جهت راهاندازی کسبوکارها در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
ایران با حسن نیت و با جدیت مذاکرات را در وین دنبال میکند. طرفهای مقابل تردید نکنند که اگر بخواهند یک امتیاز بدهند و 10 امتیاز بگیرند ایران زیر بار آن نخواهد رفت.
شهر تبدیل به هیولایی گشته که فقط باید در مقابل آن از خودمان محافظت کنیم. امید به اثرگذاری، امید به بهبود، امید به آبادانی از دلها رخت بربسته است. امیدواری به «چاردیواری» محدود شده است.
مقرره گذار میبایست پاسدار قانون باشد. همچنانکه تخطی از قانون از هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی پذیرفته نیست، تخطی مقرره گذار از قانون به قیاس اولویت امری قبیح و غیرقابل باور است.
هنگامی که بالاترین نهاد حقوقی کشور تصمیماتی میگیرد که به هیچوجه قابل دفاع و حتی توجیه نیست، معلوم میشود یک جای کار ایراد جدی دارد. این ایراد کجاست؟ رد پای این ایراد اصلی در متن نامه بهخوبی دیده میشود.
خود کرونا وقتی به مترو میآید، ماسک میزند که درگیر آلودگیهای دیگر نشود، نمیدانم شما حماقت را از کدام دکان خریدهاید که به همین راحتی بدون ماسک به جامعه میآیید.
نامه آقای جنتی نشان داد که شورای نگهبان فاقد گردش کار قانونی و معقول و قابل دفاع برای رسیدگی به صلاحیتهای افراد است. منتقدین شورای نگهبان، بارها و بارها بر این اشکال جدی انگشت گذاشتهاند ولی به علت باز نبودن فضای این شورا هیچگاه سندی که تا این اندازه روشن آن انتقادات را مستند کند در اختیار قرار نمیدادند.
مدیران بزرگ به خوبی میدانند که در کانون توجه همه اجزای سازمان هستند وتوسط کارکنان رصد می شوند. پس چه بهتر که مدیر از طریق وقت گذاشتن با کارمندان موفق و با استعداد و به عبارت بهتر، نخبگان سازمان از آنها الگوی مناسبی برای سایر کارمندان بسازند. اتخاذ این رویکرد از سوی مدیران، باعث انگیزه بخشی به کارکنان موفق و با استعداد است.
وقتی طرح صیانت از فضای مجازی از طرف تعدادی از نمایندگان مجلس علنی شد و هدف از این طرح را حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی اعلان کردند، دلسوزان فضای کسب و کار و مهمتر از آن آزادی گردش اطلاعات، دلنگرانی خود را به طرق مختلف بیان کردند.
دورهشتم مذاکرات در شرایطی شروع میشود که ایران با یک رویکرد نسبتا جدیدتری پا به وین میگذارد وآنطور که از قرائن برمیآید و رصد اخبار تحولات مذاکرات دور هفتم نشان میدهد، یک تفاهم نسبی به وجود آمده که تلفیقی است از مذاکراتی که در شش دور قبلی به نتیجه رسیده بود و پرانتزهای خالی که مانده بود و ایران هم اول میخواست آن را کنار بگذارد و با این رویکرد جلو رفته و مذاکرات را شروع کرده بود.
تنها راه برای کنترل قیمت کالاها و خدمات اساسی مورد نیاز مردم کنترل تورم است، اما کنترل تورم نیازمند ابزارها و زمینههایی است که از جمله آنها رفتار دولت در ایجاد نرخ تورم است. اکنون بودجه حجیم سالانه که با کسری مواجه شده و دولت را مجبور به استفاده از روشهایی تورمزا برای جبران آن میکند یکی از مهمترین دلایل افزایش نرخ تورم است.
مادامی که انسان خود را نشناسد، به هیچ معرفتی دست پیدا نمیکند. « تقریباً همه عرفا روی این جمله تکیه کردهاند که «من عرف نفسه فقد عرف ربه» یعنی محال است که کسی خود را نشناسد و ادعا کند که خدا را شناخته است؛ محال است که کسی خود را نشناسد و ادعا کند که ذرهای از ذرات عالم را شناخته است.»