گزارشهایی در رسانهها منتشر میشود حاکی از آن که واکسن را حل و فصل شده، نفت را میفروشیم، مسکن را داریم میسازیم، کمبود برق را به سرعت حل کرده و6 هزار مگاوات ظرف یکسال به تولید برق افزودیم، تورم را مهار میکنیم و... گزارشهای از این دست بسیار است اما از نظر کف جامعه، مشکلات معیشتی سر جای خودش هست.
روز دوشنبه سیزدهم تیرماه جاری بهدلیل آلودگی شدید هوای پایتخت که سلامت هموطنان را با خطر مواجه میکند، دولت مطابق روش مرسوم ایام مشابه مدارس، دانشگاهها و ادارات را تعطیل کرد تا کارکنان در منزل بمانند و در محیط آلوده سر کار حاضر نشوند.
دکتر محمد صادق محفوظی در برشی به یک مقاله خود آورده است:
دکتر محمد صادق محفوظی محقق، نویسنده، رئیس مرکز دایرة المعارف انسان شناسی، موزه ی آثار خطی، فرهنگی و هنری بخشی از یک مقاله خود را در اینستاگرام خود منتشر کرده اند و پرسون ضمن برداشت، مطالعه آن از سوی خوانندگان را خالی از لطف ندانسته و نسبت به درج آن همت گمارده است که در ادامه میخوانید:
در لیست بهترین شهرهای دنیا برای زندگی یعنی شهرهایی که شهروندانش کیفیت خیلی خوبی برای زندگیکردن دارند، از آبوهوای تمیز برخوردارند، میزان استرس در آنها پایین است و خدمات رفاهی در بهترین شکل آن وجود دارد، تهران این پایتخت بدقواره و کثیف کشور ما جزء 10 شهر بد دنیا قرار گرفته است.
یک. در خبرها آمده است که ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا، بدترین تورم تاریخ اتحادیه یعنی از سال ۱۹۹۷ میلادی تاکنون را امسال تجربه کردهاند. این عدد ۸/۹ درصد برای یک سال است. دو. طبق اطلاعاتی که مرکز آمار ایران منتشر کرده، میانگین تورم خردادماه کشورمان ۱۲/۲ درصد بوده است. تورم خردادماه، عمدتا ناشی از حذف ارز ترجیحی بوده و روی اقلام خوراکی تأثیر گذاشته است و ازآنجاکه هزینه بخش خوراک، درصد بالاتری از سبد هزینه خانوارهای آسیبپذیر و محروم را تشکیل میدهد، تورم در استانهای محروم بسیار شدیدتر بوده است.
چند سالی است زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در ایران به گوش میرسد و مسوولان کشور بارها در خصوص پیامدها و خطرات ناشی از کاهش رشد جمعیت در کشور هشدار داده و برنامههایی را هم برای جلوگیری از کاهش بیشتر جمعیت در نظر گرفتهاند.
روز شنبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در دمشق اعلام کرد که ایران از گسترش روابط با مصر استقبال میکند و معتقد است تقویت روابط این دو کشور مهم خاورمیانه به سود منطقه و جهان اسلام است.
بزرگترین خدمتی که آقای رئیسی در دوران مسئولیتشان کردند، واکسیناسیون آحاد ملت بود که طی آن بیش از 130 میلیون دوز واکسن تزریق شد چراکه یک جامعه بانشاط که بناست در فضای کرونا به سمت کسب و کار حرکت کند، باید از سلامت جسم و روان برخوردار باشد.
جهان قاعدهمند آفریده شده است. هر ملتی که این قوانین را شناخت و پایبندی نشان داد، به اندازه پایبندیاش، اقتدار پیدا میکند، اما اگر نشناسد یا ملتزم نباشد، نسخه ضعف خود را پیچیده است.
واژهها بازنماییکننده و ابزار اندیشه و شناخت به شمار میروند. برخی واژهها نمایانگر مفهوم(پنداره) و برگرفته از بنیانهایی دیرپا و ریشهای هستند. هویت(شناسه) یکی از آن مفهومهایی است که در پی خود لایهها یا دستهبندیهایی از جمله هویت فردی، کاری/سازمانی، جنسیتی، خانواده/خویشاوندی، قومی و ملی را به همراه میآورد.
توانمندسازی مفهومی است که در دهههای گذشته از طرف سیاستگذاران، برنامهریزان و مدیران اجرائی مورد توجه قرار گرفته است و اکثر سازمانهای دولتی و غیردولتی هرساله بخشی از سرفصلهای برنامه و بودجهای خود را به این مفهوم اختصاص میدهند.
اقتصاد ایران در شرایط سختی قرار داشته و فضای کسب و کارها تحت تاثیر عدم نتیجه در مذاکرات برجامی بههمراه دستورالعمل و بخشنامههای جزیرهای با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند.
هربار که امیدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و احیای برجام شکل میگیرد، به نوعی این امید با مشکلاتی مواجه میشود و تازهترین این موارد را میتوان مذاکرات دوحه دانست که امیدی شکل گرفت که برجام بعد از وقفهای که در مذاکرات پیش آمده بود، نهایتا احیا شود.
مدتی پیش کارشناس معاونت اجتماعی یکی از نهادها در تماسی تلفنی چند پرسش مطرح کرد که محور اصلیاش این بود که «چرا در سال 98 به دنبال افزایش قیمت بنزین، ناآرامی در کشور ایجاد شد
در دهه 1350 ممتازترین دانشجویان وارد دانشگاههای کشور میشدند و عموما فرزندان خانوادههای ثروتمند که در دانشگاههای ایران پذیرفته نمیشدند، برای ادامه تحصیل به کشورهای صنعتی، بهویژه آمریکا و انگلستان میرفتند.
در راستای اجرای قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار، آزمون کارآموزی وکالت توسط مرکز موضوع ماده ۱۸۷ تحت عنوان آزمون فوقالعاده برگزار شد. پس از مدتی سخنگوی محترم مرکز مصاحبهها و اظهارنظرهایی عجیب را کرد که منتهی به بیانیهای بیسابقه از سوی نمایندگان محترم مجلس شد. در اینخصوص چند مطلب قابل ذکر است.
در این روزها، سخن از جدایی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز از کانون هویتی خود یعنی دانشکده قدیمی در همسایگی دیوار به دیوار حافظ بر سر زبانهاست و چنین تصمیمی و زمزمههای آن دل دوستداران ادبیات، حافظ و هویت فرهنگی و ادبی ایران را برمیآشوبد.
مسائل حول محور مذاکرات احیای برجام که اخیرا دور تازهای از آن در دوحه قطر برگزار و به اتمام رسید با پیچیدگیهایی همراه است و همین پیچیدگیها نیز باعث شده تا مذاکرات حداقل در دوحه به نتیجه نرسد.