یادداشت‌ها

ما دو جور حسین انتظامی داریم. البته تا آن جا که من اطلاع دارم. یکیش مادرزاد مدیر است و اهل پرنسیب و برنامه و این حرف ها که من اصلا با آن کاری ندارم. بد و خوبش بیخ ریش صاحابش. دومی اما کتابخوان است و حریص به مطالعه. که با این یکی کار دارم.
با توجه به صدور حکم تعلیفی برای سپیده رشنو و آثار مثبت نهاد تعلیق،لازم است عملکرد مدیران صدا و سیما در انتشار خبر بازداشت و اعترافات وی، مستند به ماده۱۴۳و۶۹۷ قانون مجازات اسلامی و ماده۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری بررسی شود.
اگر تصمیم ایران مبنی بر عدم همکاری باشد یا طرفین نتوانند طی شش ماه آینده یعنی تا اواخر ژوئن 2023 در مورد قضات و جزییات دیگر به توافق برسند، هر یک از 4 کشور به تنهایی خواهند توانست خواستار ارجاع موضوع به دیوان بین‌المللی دادگستری شود.
مناقشه قره باغ با انسداد گذرگاه لاچین وارد مرحله تازه ای شده است. با توجه به ضرورت مساعی منطقه‌ای و یافتن راه‌حل برای برون رفت از وضعیت فعلی، ورود جمهوری اسلامی ایران به موضوع اهمیت پیدا می کند.
مقایسه دولت کنونی با دولت اول روحانی را کنار می‌گذاریم ولی با دولت دوم روحانی یا حداقل ۳ سال آخر آن دولت هم اگر از جهات گوناگون مقایسه شود جالب خواهد بود. هدف اصلی نیز پیدا کردن درکی از امکانات و نتایج عملکردهای دو دولت است.
در حقوق کیفری اصل و قاعده ی تفسیر به نفع متهم و مضیق کردن دایره شمول جرایم از اصول قابل احترام و لازم الاتباع دادرسان و قضات محکمه است.
حتما مدیران فعال در دولت‌های اصلاحات و تا حدودی تدبیر و امید از منظر تجربه و علم قابل قیاس با دست اندرکاران این دولت و دولت احمدی‌نژاد نیستند و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت نماییم باید بگوییم که وزرا و مدیران دو دولت مورد اشاره یک سر و گردن بالاتر از افراد حاضر در دولت‌های موسوم به اصولگرایان هستند.
چه می توان کرد؟ شاید این پرسش متداول ترین و پربسامدترین پرسش روزگار ما باشد. انگاری جزوی از احوال پرسی های روزمره ماست. چه باید کرد یا چه می توان کرد؟

به تازه گی طرحی به پیشنهاد نمایندگان در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در جریان اعتراضات اخیر با عنوان «پیگیری حقوقی و قضایی اخبار کذب در فضای مجازی» مطرح شده است. هر چند از جزئیات و محتوای این طرح از سوی کمیسیون حقوقی متنی منتشر نشده است
این بی‌ارزش شدن دائمیِ ریال ــ که خود را در تورم و صعود دلار نشان می‌دهد ــ زندگی بخش بزرگی از ایرانیان را به ماروپله‌ای فرساینده و نابودکننده تبدیل کرده است.
عباس عبدی می گوید: واقعیت این است که دستگاه قضائی هیچ‌یک از دادگاه‌ها را علنی برگزار نمی‌کند تا مردم در جریان اتهامات، کیفرخواست و دفاعیات قرار بگیرند. حتی برخلاف سند رسمی امنیت قضائی احکام را هم منتشر نمی‌کنند. بنابراین چون ما درباره جزئیات هیچ اطلاعی نداریم،‌ درباره اصل صدور حکم نمی‌توان قضاوت قطعی داشت.
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب روزنامه هم میهن نوشت: با دیدن بیانیه جامعه مدرسین، چندان نیازی نیست که دنبال علت و چرایی رویگردانی مردم و جوانان از انقلاب و اسلام بود، همین بیانیه به‌تنهایی گویا است.
طرح اصلاح قانون محکومیت های مالی با موضوع مهریه حدود دو سال است که در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تصویب شده اما همچنان در دستور کار صحن علنی مجلس برای تصویب جزئیات آن و تبدیل به قانون قرار نگرفته است.
جمیله کدیور با اشاره به تشکیل کمیته حقیقت یاب از طرف غربی ها در روزنامه اطلاعات نوشت: نخستین مرتبه است که شاهد انتخاب هیات حقیقت یاب بین المللی برای بررسی نقض حقوق بشر در ایران هستیم.
سازمان آگهی های پرسون