دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج با بیان اینکه بازار پر از برنج وارداتی است و کمبودی در ذخایر برنج کشور نداریم، گفت: با توجه به تولید دو میلیون و ۲۵۰ هزار تنی برنج در کشور، نیاز سالانه واردات این محصول ۷۵۰ هزار تن است.
جهت پاسخگویی درباره وضعیت نابسامان مرغ و تخم مرغ انجام شد؛
دولت روحانی سه اشتباه بزرگ در بخش کشاورزی داشت که موجب آشفتگی بازار و از دست رفتن سرمایه ملی شد. دولت سیزدهم برای جلوگیری و نیز برگرداندن اعتماد از دست رفته کشاورزان وظیفه سنگینی دارد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی ضامن امنیت غذایی کشور است، گفت: طرح مانعزدایی از تولید در بخش کشاورزی به طور جدی اجرایی و دنبال میشود.
عشایر قشر مولدی که همیشه برای خدمترسانی و کمک به تولید و اقتصاد کشور آماده است و همیشه با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند اما با عملیاتی شدن خرید تضمینی دام عشایر میتوان گامی در راستای رفع مشکلات این قشر برداشت.
مدیرکل خرید و فروش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از خرید 69 هزار تن پیاز از کشاورزان متضرر خبر داد و افزود: برای تنظیم بازار و منطقی شدن قیمت از عرضه بخشی از پیازها به بازار جلوگیری و آن را به صورت رایگان در اختیار کمیته امداد و بهزیستی قرار میدهیم.
مجری طرح توسعه زنبورداری از پیشنهاد اختصاص ۵۸۵۰ میلیارد تومان اعتبار بانکی و تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد برای پیشگیری از اثرات خشکسالی بر بخش زنبورداری و حمایت از تولید کنندگان خبر داد.
دبیر کانون مرغداران گوشتی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت جوجه یکروزه در بازار به ۲ برابر قیمت مصوب یعنی حدود ۸۰۰۰ تومان رسیده است، گفت: در شرایطی که بسیاری از مرغداران در ضرر هستند و اقدام به تعطیلی واحدهای تولیدی خود کرده اند شنیده میشود، برای افرادی خاص در برخی استانها مجوز احداث مرغداری صادر شده است.
رییس اتحادیه سردخانه داران آذربایجانغربی از انباشت 50 هزار تن سیب درختی در سردخانههای استان خبر داد و گفت: در صورتی که محصول سیب درختی به بازار عرضه نشود با گذشت زمان کیفیت خود را از دست خواهد داد و ضرر اقتصادی زیادی بر کشاورزان تحمیل میشود.
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از دولت خواست که ضمن توجه به خساراتی که به دلیل خشکسالی به کشاورزان و دامداران وارد شده است با در نظر گرفتن سیاست های حمایتی، نسبت به مطالبات این دو قشر توجه لازم را داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تلاش کشاورزان و علی رغم کمبود بارندگی در کشور، مقدار خرید دانه روغنی کلزا تا تاریخ ۱۸ اردیبهشت از ۱۲۴ هزار تن گذشت که نسبت به تاریخ مشابه سال گذشته که ۸۱ هزار تن خریداری شده بود، ۵۳ درصد رشد داشته است.
کاهش برداشت نیشکر در برزیل به خاطر خشکسالی و تبدیل بیشتر این محصول به اتانول به دنبال برداشته شدن محدودیتهای کرونایی و افزایش سفرها، باعث تشدید کمبود جهانی شکر شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه دولت اقدام غیرقانونی خود درباره نرخ گندم را اصلاح کرد، گفت: قیمت گندم باید ۵۸۰۰ تومان باشد و در جلسات آتی کمیسیون این مساله را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی گمرک گفت: در سال 99 بیش از 324 تن زعفران با ارزش بیش از 190 میلیون دلار به 60 کشور صادر شد که پنج کشور هنگ کنگ، امارات، اسپانیا، چین و افغانستان، 79 درصد وزن و 78 درصد ارزش کل صادرات این محصول ایرانی را به خود اختصاص دادند.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار اهواز با اشاره به ضرر واردشده به پیازکاران در پی کشت بیش از اندازه در سطح کشور گفت: زمانی که یک استان بیشتر از حد الگوی کشت خود اقدام به کاشت پیاز میکند، باید این میزان کشت به دیگر استانها اعلام شود تا ناهماهنگی در کشت، باعث ایجاد ضرر و زیان برای کشاورزان نشود.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم تولیدکننده زراعت و دامداری در چهار فصل منتهی به زمستان ۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل به میزان ۳۴.۷ درصد افزایش یافت.
در حالی که سال گذشته نابسامانی بازار نهادههای دامی، خسارات زیادی به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مواد پروتئینی وارد کرد، امسال نیز همان رویه در تامین این اقلام در حال تکرار است.
یک مقام مسئول از مهار ۹۸ میلیون مترمکعب از سیلابهای اخیر توسط زیرساخت های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح حوزههای آبخیز کشور و بهره برداری از آن در جهت مدیریت خشکسالی خبر داد.