اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

رهگشای در گفتگو با پرسون پاسخ می دهد:

کرونا تهدیدی برای اقتصاد خسارت دیده اروپا

عضو کارشناس اقتصاد ببن الملل و پژوهشگر اندیشکده اقتصاد مقاومتی گفت: در اتحادیه اروپا خیلی از محصولات با فناوری بالا و پایین یک زنجیره تولیدی دارد که در کل اروپا پخش است حتی در بیرون از اروپا مانند هواپیما، خودرو و غیره که قطعات مختلفش در کشورهای متعددی تولید می شود و اینگونه زنجیره ها با بحران کرونا در مقایسه با کشورهایی که زنجیره تولید کالا را در داخل کشور خودشان داشته خسارت بیشتری دیدند.

در گفتگو با عضو هیات مدیره سندیکای شناسایی و مکانیابی رادیویی عنوان شد؛

اینترنت اشیا جهش طلایی در صنعت فاواست

جهش طلایی صنعت فاوا، اینترنت اشیاست که تشکل های این حوزه از جمله سندیکای شناسایی و مکانیابی می تواند با ایجاد اتحاد در میان اعضا عاملی برای هم افزایی و ارزش آفرینی در این صنعت شود.
قیمت دلار در ابتدای هفته پیش ریزشی بوده و از کانال ۳۰ هزار تومان خارج شده و وارد کانال ۲۷ هزار تومان شده است و همین موضوع باعث عرضه بیشتر دلار به بازار شد البته برخی معتقدند این روندکاهشی دلار موقتی بوده و دلال ها از این وضعیت نوسان گیری می کنند.
ایرادهای موجود در اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با پیگیری‌های لازم توسط بانک مرکزی رفع و سرعت پرداخت تسهیلات افزایش پیدا کرده است، به نحوی که در حال حاضر تعداد ۵۵ هزار و ۵۵۲ پرونده در بانک‌ها و موسسات عامل تشکیل شده و برای تعداد ۴۳ هزار و ۲۴۱ نفر جمعاً حدود ۹۱۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

پورابراهیمی در گفتگو با پرسون :

منابع ارزی جایگزین صادرات نفتی شود

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت منابع ارزی ناشی از صادرات غیر نفتی حدود 27 میلیون دلار تا بهار امسال منابعی بوده که به دلایل مخـتلف به چرخه اقتصاد کشور برنگشته است که فقط حدود نزدیک 8 تا 9 میلیون دلار از این منابع به چرخه اقتصاد برگشته است. و ما بقی این رقم به عبارتی در حال پیگیری است که سریعتر عملیاتی شود.



شیرازیان در گفتگو با پرسون پاسخ می دهد:

لزوم شفافیت و نظارت بر قیمت ها برای حذف دلالان اقتصادی

مدیر سامانه جامع تجارت وزارت صنعت گفت: مزیت اصلی برای مردم کنترل و نظارت بر قیمت‌ها و حذف واسطه گری به نوعی(دلالی) است که کالا به قیمت واقعی به دست مصرف کننده برسد و برای مدیران ایجاد شفافیت و افزایش اشراف بر زنجیره تامین کالا شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه مردم با یارانه ۴۵ تومانی نمیتوانند زندگی کنند معتقد است با توجه به موج گرانی و کاهش قدرت خرید مردم یکی از ضرورت‌های کشور تدوین طرح‌هایی در راستای تامین کالاهای اساسی موردنیاز خانوار است.
نصرایی در واکنش به بی برنامگی اقتصادی دولت؛

آقای روحانی؛ اقتصاد را معطل تعیین سرنوشت کاخ سفید نکنید!

عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت: دولت نه تنها از بدعهدی‌های قبلی آمریکا درس نگرفته بلکه همچنان شاهدیم که منتظرند ببینند در کاخ سفید می‌خواهد چه اتفاقی بیفتد و چه کسی می‌خواهد در آمریکا رئیس جمهور شود و اقتصاد کشور را منتظر اینگونه مسائل گذاشته‌اند.
عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: افزایش و کنترل ارز وابسته به پارامتر و متغیر هایی است. که باید این متغیرها را شناسایی و آسیب های آن را بررسی کرد و در هر زمانی که این نرخ ارز بالا می رود ببینیم کدام متغیر وابسته دچار مشکل شده است که در بالا بردن نرخ ارز تاثیر گذار بوده و با همان عامل کنترل شود.



در حالی رئیس جمهوری اقتصاد ایران را دارای وضعیت بهتر نسبت به اقتصاد آلمان توصیف می کند که این کشور در یک سال گذشته صادرات ۱۳۲۸ میلیارد یورویی کسب کرده که با صادرات 40 میلیارد دلاری ایران قابل مقایسه نیست و کاهش 10 درصدی اقتصاد این کشور تبعاتی در زندگی مردمش ایجاد نمی کند. حال سوال این است که آیا رئیس جمهور از آمارهای اقتصادی بی اطلاع است یا کلام خلاف واقع عادتی شده برای منتخب مردم کشورمان!؟
مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: کمبود درآمد‌های نفتی و عدم بازگشت ارز‌های ناشی از صادرات به کشور دو عامل اصلی نوسانات نرخ ارز در ماه‌های گذشته است.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: منابع مختلفی همچون فروش اوراق، درآمدهای حاصل از فروش نفت،اخذ مالیات و منابع حاصل از جلوگیری از فرارهای مالیاتی برای تامین اعتبار طرح حمایت معیشتی از مردم پیشنهاد شده است.
بازگشت تورم‌های 3رقمی به اقتصاد ایران

رونمایی از رکوردار گرانی و ارزانی

بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران، برنج خارجی در دوره یکساله ۱۰۹ درصد و لپه  ۱۱۹ درصد گران‌تر شده‌اند. این یعنی تورم ۳ رقمی به اقتصاد ایران بازگشت.