اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

تورم در ایران با نرخی بالاتر از40 درصد همچنان بالاترین نرخ پس از عراق، پاکستان و ترکیه است. موضوعی که کاهش و حل آن از مسیر تولید می‌گذرد. مهارم تورم فی‌ذاته با ابزارهای پولی امروز در کشور کار نمی‌کند و از کارآیی افتاده و آنچه می‌تواند کمک کند تا بر مشکل تورم فائق آییم، مسئله تولید است که الزاماتی دارد.
سه آلارم «رکورد ۱۰ماهه تورم ماهانه»، «رکورد ۱۰ساله تورم پیش‌نگر» و «رکورد ۱۰ساله پایه پولی» از شروع پیک سوم خبر می‌دهد. اما می‌توان شدت پیک سوم تورم را در سه سناریو بررسی کرد: سناریوی نخست این است که با گشایش ارزی و دسترسی بانک مرکزی به منابع خارجی، بخش قابل توجهی از نقدینگی جمع‌آوری شود که باعث عبور سریع از پیک سوم می‌شود. سناریوی دوم این است که نه تنها تحریم‌ها باقی بماند، بلکه تامین مالی بودجه از منابع تورم‌زا تداوم یابد که باعث تشدید پیک سوم تورم می‌شود. در این شرایط یک سناریوی میانه وجود دارد که درصورت تاخیر لغو تحریم‌ها، دولت از ابزارهای تامین مالی غیرتورمی نظیر اوراق استفاده کند تا اثرات تورمی پیک سوم کاهش یابد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ارز ترجیحی سبب فسادها و رانت‌های گسترده و آسیب به معیشت مردم شده و حذف آن نیازمند اقدام مناسب دولت است. 
رئیس دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: در دیوان محاسبات در سراسر کشور و با همکاری مدیران و پرسنل موفق شدیم گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ کل کشور را پیش از موعد آماده کرده و امروز در حضور رئیس مجلس شورای اسلامی تقدیم قوه مقننه کنیم.
ترکیه با دادن اقامت و شرایط منحصر به فردی که برای مالکان مسکن غیر ترک در خاکش قرار داده است، بسیاری از اتباع کشورهای همسایه اش، به ویژه ایرانیان را مجاب کرده است که در ترکیه ملک بخرند. که آن ها با این کار به دو هدف می رسند. یک خرید ملک و دوم اقامت در دروازه اروپا.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: نتایج حساب‌های ملی فصلی نشان از رشد ٧,٦ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٤.٦ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠٠ دارد.
پرونده ویژه پرسون؛ افزایش قیمت کالاهای اساسی/ بخش چهارم

حرکت شتابان بهای لبنیات کند خواهد شد؟!

افزایش قیمت لحظه ای لبنیات آنقدر تکراری و آزاردهنده شده که کمتر کسی است به آن توجه نکرده باشد. با توجه به انتقاداتی که به دولت دوازدهم در مورد گرانی ها گرفته می شد، حالا در دولت سیزدهم انتظارها بر این است که جلوی روند رو به افزایش قیمت لبنیات گرفته شود و ثبات و رابطه منطقی و منصفانه ای بین کالا و قیمتش برقرار شود.
اخیرا طرح‌هایی در مجلس به جریان افتاده و تصویب شده است که نشان می‌دهد مجلس ظرفیت بالایی برای مانع‌زدایی از مسیر کسب‌وکار دارد و از این ظرفیت می‌توان به جای تمرکز روی برخی طرح‌های ضداقتصادی مانند طرح صیانت، برای شکوفایی اقتصاد کشور بهره برد.
حضور ایران در سازمان شانگهای با ۸۳ میلیون نفر جمعیت و ۱/۶۸۰ هزار کیلومتر وسعت، آنقدری مهم نیست که جایگاه ژئوپولیتیک ما در مرکزیت جهان برای آن سازمان مهم است.
پرونده ویژه پرسون؛ افزایش قیمت کالاهای اساسی/ بخش اول

از افزایش قیمت تن ماهی تا تخم مرغ و قارچ/ چه شکم هایی که گرسنه مانده است!

گرانی همچنان می تازد. هیچ چیزی هم تا به امروز نتوانسنسته است جلویش را بگیرد. قارچ وکنسرو و تخم مرغی را هموطنانمان از هر قشری می توانستند به آن دست پیدا کنند، آنچنان طوفان گرانی به آنها خورده است که اگر قیمتشان را مقابل جنس مربوطه درج کنیم، مضحک به نظر می رسد!
کارشناس حوزه رفاه و دولت الکترونیک گفت: با توجه به اینکه سرعت بیشتر نوسانات اقصادی نسبت به اقدامات دولت، شرایط کنونی زمان مناسبی برای افزایش یارانه‌های نقدی نیست.
در راه مبارزه با فساد؛

امام جمعه ای با رویه غیرعادی!

کناره گیری امام جمعه لواسان در طول هفته گذشته بسیارسر و صدا کرده است. آنچنان که آنهایی که نمی شناختندش هم به واسطه طرفداری مردم از او، در این مدت شناختشان از او بیش تر و کامل تر شده است. امام جمعه ای که در راه مبارزه با فساد بدون رودربایستی نشانه می گرفت و ظاهرا همین موضوع، رویه ای ای عادی در بین ائمه جمعه نیست.
طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار که مجلس شورای اسلامی به تازگی کلیات آن تصویب کرده است، از نظرکارشناسان اقتصادی اولین قدم برای مانع‌زدایی از اقتصاد کشور و دارای تاثیرات مثبت بر اقتصاد است. رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار هم ملزومات اجرای موفق‌آمیز این طرح را در همت دولت و مراجع صدور مجوزها، پشتیبانی مالی، نیروی انسانی و حمایت از تصمیمات هیئت مقررات زدایی و مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار اعلام کرد.
ما هر روز با اخبار اقتصادی بمباران می‌شویم، به ما می‌گویند که اقتصاد دچار مشکل است، بیکاری بالا است، قیمت خانه بالا است و اعتماد مصرف کنندگان پایین است.
نرخ ارز در ایران، عمدتا متاثر از پارامتر‌های کلان و واقعی اقتصاد، انتظارات تورمی و در نهایت، مداخلات و سیاست‌های حاکمیت و به صورت خاص بانک مرکزی است. البته در بلندمدت در نهایت، پارامتر‌های اقتصادی بر سایر موارد، حاکم خواهد شد و عوامل فوق با هم ارتباط درونی دارند.
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت در قدم نخست بهای خدماتی همچون آب، برق، گاز و موارد دیگر را برای یک سال ثابت نگه دارد یا اینکه به جای افزایش حقوق کارکنان خود به آنها سهام بدهد.
سازمان آگهی های پرسون