اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

این روزها برخی عنوان می‌کنند که عامل اصلی موفقیت دولت آینده «تیم اقتصادی هماهنگ» است؛ اما اینکه تیم هماهنگ تنها باعث موفقیت عملکرد یک دولت شود، بیشتر شبیه افسانه است و حتی می‌تواند عامل دردسرساز دولت آینده شود.
درست است که کشورمان از نعمت نفت برخوردار است، اما به دلیل قرار گرفتن درآمد نفتی در بودجه دولت این موضوع در زمینه تحریم های نفتی به شکل مستقیم به تمامی قسمت های اقتصاد ایران ضربه وارد می کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: معتقد به بی‌اثر بودن تحریم‌های اقتصادی نیستیم؛ اما تنبلی‌ها و خودتحریمی‌ها در دولت روحانی نقش ممتازی در شرایط و چالش‌های امروز کشور دارد.
از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال از چک‌های جدید صیادی که مبادله شده‌اند حدود ۳.۵ درصد و از چک‌های قدیمی ۸.۵ درصد آن‌ها برگشت خورده است.
شاید مهم‌ترین سؤال این روزهای اقتصاد ایران قیمت دلار در ماه‌های آتی و به‌ویژه در دولت جدید باشد. پرسشی که از اقتصاد فراتر رفته و کلیت زندگی مردم را در برگرفته و نقل هر محفل و مجلسی است.
در تمامی کشورهای توسعه یافته، همواره نقش SMEها در توسعه اقتصادی وصنعتی کشور غیر قابل انکاراست، مشاغلی که در خانه‌های شخصی در کارگاه های کوچک و بعضا با مشارکت خانواده و افراد اندک شکل می‌گیرد.
مهمترین چالش دولت سیزدهم که باید درباره آن تصمیم‌گیری شود، نرخ ارز است. نرخ ارز باید مشخص شده و در محدوده‌ای حفظ شود تا بتوان بقیه کارها را با تثبیت نرخ ارز ادامه داد. به گفته وی اصلاح سیاست‌های ارزی یکی از مهمترین اولویت‌های اقتصادی ایران است، در غیر این صورت بحث سوداگری در سایر بازارها باقی خواهند ماند و نمی‌توان به سمت تولید و بهبود این بخش حرکت کرد.
در نشست گفت و گو و هم اندیشی با فعالان بورس و بازار سرمایه عنوان شد:

آخرین خبرهای مدیرعامل فولاد خراسان از سرمایه گذاری های توسعه ای و رشد تولید

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان از توفیقات این مجتمع در تامین مواد اولیه و ارتقای تولید این مجتمع علیرغم موانع و چالش های موجود در یک سال گذشته خبر داد و افزود: با وجود تکمیل زنجیره تولید در داخل سایت فولاد در نیشابور، در یک سال گذشته 2100 میلیارد ریال سرمایه گذاری در زمینه های توسعه ای و زیرساختی از سوی بزرگ ترین قطب صنعتی شرق کشور صورت گرفته است.

بازار کار ایران، بسیار نامهربان است. آمار‌ها نشان می‌دهند که تنها حدود ۴۰ درصد از ایرانی‌هایی که در سن کار هستند و می‌توانند کار کنند، عملاً فعالیت اقتصادی دارند و ۶۰ درصدِ بقیه، از منظر اقتصادی «وابسته» به حساب می‌آیند. این نسبت در کشوری مانند ویتنام ۷۶ درصد به ۲۴ درصد است، به این معنی که «نرخ مشارکت اقتصادی» در ویتنام، ۷۶ درصد است و این کسر از جمعیتِ قادر به کار، در بازار کار حضور دارند.
در سومین روز هفته، دلار نتوانست در مسیر صعودی قدم بردارد و قدرت در دست فروشندگان بازار بود. ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه دلار در بازار آزاد ۲۵ هزار و ۱۰ تومان قیمت خورد که ۱۸۰ تومان کمتر از روز یکشنبه بود. فعالان بازار نسبت به افت قیمت دلار دیدگاه‌های متفاوتی داشتند
دوره محمود احمدی‌نژاد با درآمد نفتی فراوان و بی‌سابقه فرصت خوبی رهایی از این وابستگی فراهم بود اما کاری نشد و فقط اکتفا شد به یارانه ۴۵ هزار تومانی خانوارها، که در سال‌های بعد هم دولت مجبور شد از هر راهی شده آن را تامین کند و امروز این رقم اثری در زندگی و معیشت مردم ندارد.
آینده بازار دلار، تحت‌تاثیر چه عواملی است؟ بانک مرکزی در یک تحلیل رسمی، متغیرهای بنیادین و اثرگذار در بازار ارز را معرفی کرد. براساس این گزارش، متغیر نخست، بهبود رشد اقتصادی و تولیدات بخش صنعتی است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ پس از دوسال رکود، رشد اقتصادی مثبت را ثبت کرده و تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی بهبود یافته است.
در دولت‌های قبل یکی از مسائلی که اجازه نداد آنگونه که باید با فساد مبارزه کنیم این بوده که نگاه درستی به مبارزه با فساد نبوده است. به دنبال مبارزه با معلول‌ها، دانه‌درشت‌ها، پرونده‌ها و مصادیق بودیم و به همین دلیل همیشه پشت سر جریان فساد بوده‌ایم. یک عده بردند و خوردند و رفتند، بعد ما با یکسری اقدامات امنیتی- قضایی به دنبال پیدا کردن و مجازات آن‌ها بودیم.
با توجه به این که چالش‌ها و مشکلات دولت سیزدهم به مراتب بیشتر از دولت های گذشته است با تلاش یک تیم علمی و تحقیقاتی به راهکارهایی برای برون رفت از شرایط موجود دست یافته‌ایم که رونق اقتصادی را در پی خواهد داشت.
دولت جدید به‌ریاست جناب آقای رئیسی حدود یک ماه دیگر فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. قاعدتا انتظار می‌رود برای اکثر مناصب این دولت شاهد چهره‌های جدیدی باشیم و مسوولان اقتصادی دولت شامل معاون اقتصادی رئیس‌جمهور (در صورت تداوم این فعالیت در دولت سیزدهم)، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی براساس مباحث دوره انتخابات بیشترین انتظارات را بر دوش خواهند کشید. افرادی که بر این مسندها تکیه می‌زنند، باید چه‌خصوصیاتی داشته باشند؟
خروج از لیست سیاه FATF موجب رفع تحریم‌ها علیه ایران نمی‌شود؛ اما باقی ماندن در آن قطعا یک نوع خودتحریمی است که می‌تواند اثر تحریم‌ها علیه ایران را دو چندان کند. بنابراین برای باز شدن راه همکاری‌های بانکی و انجام مبادلات مالی نیاز داریم به FATF بپیوندیم.
«ریال ایران»، پس از «بولیوار ونزوئلا»، دومین واحد پولیِ کم ارزش در جهان است و این در حالی است که اگر وضعیت ابرتورم در اقتصاد ونزوئلا نبود، شاید ایران اکنون از این منظر رکورددارِ جهان بود. اما آیا ممکن است کم ارزش بودنِ «ریال» در نهایت به نفع ایران تمام شود؟
مسعود نیلی در یک گفت‌وگوی تحلیلی، ویژگی‌های اقتصاد سیاسی ایران در سال تغییر دولت‌ها را بررسی کرد. به گفته او، از یکسو دولت‌هایی که در سال آخر فعالیت خود قرار دارند با هدف بهبود کارنامه خود، تمایل بیشتری به رشد هزینه‌ها از طریق افزایش حقوق و رشد هزینه‌های رفاهی دارند.
بهزاد خسروی پژوهشگر مسائل اقتصادی و امور راهبردی با ضمن تحلیل و ارزیابی سیاست های تجاری کشور از دهه هفتاد تا کنون ، استراتژی جایگزینی صادرات را با توجه به الگوبرداری از کشورهای موفق برای کشور مناسب دانست.
نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، کسری تراز عملیاتی بودجه را یکی از چالش‌های دولت جدید عنوان کرد و گفت: لازم است دولت سیزدهم با ایجاد منابع پایدار این مشکل را حل کند تا به بازتولید تورم افسارگسیخته سال‌های اخیر منجر نشود.
سازمان آگهی های پرسون