محیط زیست

با پرسون از مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس محیط زیست باخبر شوید.

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودسر از مشاهده پرنده مهاجر کمیاب بادخورک کوهی (بادخورک شکم سفید) پس از سال‌ها در گیلان خبر داد و گفت: این پرنده که بزرگترین بادخورک در بین چهار گونه بادخورک ایران است، سال‌هاست که در استان مشاهده نشده بود.
یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه مساله مهاجرت از جنوب کشور به حاشیه تهران و استانهای شمالی در آینده تشدید می‌شود گفت: بعد از ۵۰ سال هنوز یک سند آمایش سرزمین ملی مصوب و قابل اجرا نداریم و در این شرایط توسعه نامتوازن، کمبود آب، مشکلات زیست محیطی و اقتصادی در جنوب کشور باعث تخلیه این مناطق از جمعیت خواهد شد.
اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان استان را طی پنج روز آینده صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد و ماندگاری هوای گرم پیش بینی کرد.
از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ تیرماه امسال، در مجموع ۲۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سد‌های کشور شده، در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته میزان ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ۵۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
بسیاری از کارشناسان محیط زیست تاکید دارند که با توجه به مشترک بودن میدان نفتی ایران و عراق که در دل هورالعظیم قرار گرفته، وزارت نفت برای جلب رضایت شرکت های چینی به دنبال خشک کردن این تالاب است تا بتواند راحت تر نفت استخراج کند؛ البته مسئولان این وزارتخانه هیچ گاه زیر بار این گمانه زنی نرفته اند، اما اظهارات اخیر معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، احتمال صحت آن را تقویت کرده است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که مسئولان برای حل مقطعی مشکل آب خوزستان اقدام به آزادسازی بیش از برنامه آب سدها بویژه آب سد کرخه کرده‌اند که می تواند بحران تازه‌ای در ماه‌های آینده رقم بزند.
فرهنگ را می‌توان زیربنایی‌ترین عامل پیشرفت و توسعه‌ اقتصادی دانست؛ مقوله‌ای که به شدت مغفول واقع شد و بدین‌ترتیب، نسلی که باید مسئولیت خود را در قبال نسل آینده می‌دانست به گونه‌ای تربیت نشد تا بر همه وجوه این اصلاح رفتاری اشراف داشته باشد. این‌ها همه نتیجه ساده‌انگاری تربیتی و فرهنگی است.
معاون پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا 28 تیر امسال 137.8 میلی‌متر ثبت شد، گفت: میانگین بلندمدت‌ بارندگی کشور در این بازه زمانی 226.9 میلی‌متر است که بارش سال جاری 39.3 درصد کمتر از سال‌ بلندمدت است.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد که امسال یکی از خشک‌ترین تابستان‌های پنج دهه اخیر ایران را سپری خواهیم کرد و این موضوع مشکلاتی را برای تامین آب مورد نیاز حیات وحش ایجاد می‌کند، باید مراقب آنها باشیم تا بتوانند از این تابستان سخت به سلامت عبور کنند.

«پرسون» از چالش های استان ثروتمند اما فقیر ایران می گوید:

پیش بینی مشکلات خوزستان از دیروز تا واقعیت خشکسالی امروزش

آیا می توان آب معدنی به خوزستان فرستاد؟ یا هر روز تانکرهای آب در محلات و روستاهای خوزستان مستقر نمود؟
این سوالاتی است که هموطنانمان از مناطق دیگر ایران می پرسند. در حالی که رساندن آب به خوزستان برای اندک زمانی می تواند مشکل آب شربشان را حل یا کند نماید اما راه حل مشکلات محیط زیستی خوزستان نه از دست خیرین، بلکه به دست مسئولان گره خورده است و راهکارهای فرا منطقه ای و کشوری طلب می کند.
این روزها نوشتن چقدر سخت شده است. از کجا می‌شود نوشت؟ از کدام درد؟ از کدام زخم می‌توان گفت تا دلی آرام گیرد و قراری حاصل آید؟ گویی ما ناگهان از آن سوی آسمان به سرزمینی از عجایب تلخ پرتاب شده‌ایم و در حیرتی عمیق مانند گنگ خواب‌دیده به همه ‌چیز خیره می‌شویم و سر در نمی‌آوریم که ماجرا چیست و ما کجا هستیم؟ از همه‌ چیز می‌ترسیم!
چرا مردم سوسنگرد و اهواز و ماهشهر و… آب ندارند؟ چرا شادگان و هورالعظیم خشک شده‌اند و جانداران‌شان از گاومیش‌ها تا ماهی‌ها و پرندگان دارند تلف می‌شوند؟ مگر ادعا نمی‌کردند سدها ساخته می‌شوند تا روزهایی مثل این روزها منابع آب مدیریت شوند؟ کو مدیریت؟ کو آب؟
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست‌محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هیچ مجوزی برای طرح انتقال آب بهشت‌آباد و حتی احداث سد در این طرح صادر نشده و این مسئله در دست بررسی است.
«پرسون» با نگاهی به صحبت های استاندار خوزستان در شبکه ملی، بررسی می کند؛

واگیر داشتن جوابگویی های عجیب و غریب در مسئولان

استان خوزستان گذشته از گره خوردنش به جان و ناموسمان، دفاع مقدس و فداکاری های این منطقه در آن دوره هجوم دشمن به میهن، مشکل بزرگی به نام کم آبی یا بی آبی دارد. بله درست است. آب همان که مایه حیات است. وقتی خوزستان آب نداشته باشد تمام ایران آب ندارد. آب خوزستان به استان هایی همچون یزد، اصفهان، چهارمحال و بختیاری می رود، برحسب منابع عظیم آبی که در منطقه جنوب کشور وجود داشته است. اما حال نتیجه سالها مدیریت و البته این نوع مدیرانی که سبب می شود فداکاری و برنامه ریزی های مدیرانی در همین منطقه جنوب، پامال شود تنها پاسخگویی از سر عصبانیت و التهاب است.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران با اشاره به همکاری خوب ایران و ژاپن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: امیدواریم بتوانیم علاوه بر پایدارسازی دستاوردهای پروژه در حوضه دریاچه ارومیه نتایج و خروجی آن را به دو تالاب شادگان استان خوزستان و تالاب بختگان استان فارس تعمیم دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز اعلام کرد:

باتلاقی شدن دریاچه بختگان نی‌ریز


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: در پی جاری شدن سیلاب ناشی از بارنگی‌های اخیر، سطح دریاچه بختگان باتلاقی شده است.
رئیس بخش آبیاری و زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی با بیان اینکه سیستم تصفیه‌های خانگی، سیستم لجن فعال هستند گفت: باید به بهره برداری از تصفیه خانه‌ها توجه کرد و صنعت جدید تولید نکنیم و پساب‌ها را مصرف کنیم.
مشکلات زیست‌محیطی پیش‌آمده در خوزستان مدت‌هاست نقل محافل مجازی و حقیقی شده است. وضعیت نگران‌کننده این استان واکنش بخش زیادی از مردم را در پی داشته است در یادداشت پیش‌رو نگاهی داریم به تهدیدهای زیستی خوزستان و خطرات ناشی از بی‌توجهی به آن.
سازمان آگهی های پرسون