بهداشت و درمان

آخرین و مهمترین خبرهای پزشکی را در صفحه بهداشت و درمان پرسون بخوانید.

معاون درمان وزارت بهداشت، در خصوص تصمیمات کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ پیرامون بازگشایی مدارس با حضور دانش آموزان، توضیحاتی ارائه داد.

شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۴۱ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۶۳۱ نفر رسیده و مرگ چهار میلیون و ۹۲۱ هزار و ۳۰۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است و ۲۱۹ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۷۸ نفر از مبتلایان نیز بهبود یافته‌اند.
واکسیناسیون ایمن‌ترین راه محافظت در برابر ویروس کروناست و برای ایجاد بیشترین محافظت در برابر ویروس کرونا اکثر واکسن‌ها با دو دوز طراحی شده‌اند.
نگرانی‌ها درباره موج ششم کرونا حالا رنگ جدی به خود گرفته است. برخی اخبار رسیده از مراکز درمانی و مطب‌های پزشکان متخصص نشان می‌‌دهد که در چند شب گذشته تعداد بیماران مراجعه‌کننده با علائم کرونا که از قضا در مدت کمی شدت گرفته، بیشتر شده است.
رییس کل سازمان غذا و دارو درباره فروش اینترنتی کالاهای سلامت محور، با بیان اینکه ما نه با افراط و نه با تفریط در این زمینه موافق نیستیم، در عین حال فعالیت اسنپ دکتر و عرضه اقلامی غیرمجاز در بستر مجازی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: قرار نیست ناصرخسرویی را که سالها با آن مبارزه کردیم، در بستر مجازی پخش کنیم و غیرقابل کنترل باشد.
مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اکنون ۵٠ تا ۶٠ میلیون ذخیره دارویی واکسن کرونا در کشور داریم و ۴٢ میلیون باقی‌مانده سیاست واردات واکسن است که ذخیره بالایی است؛ گفت: پیشنهاد شده است که مجوز دز بوستر (یادآور) را به واکسن‌ها بدهیم و تزریق دوز بوستر در کمیته علمی واکسن به تأیید رسیده است.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس سابق تیم واکنش سریع کووید، با ابراز نگرانی از انحلال تیم واکنش سریع کووید و همچنین برخی طغیان‌های مجدد بیماری در برخی استان‌ها، گفت: بنابراین گمانه‌زنی از آغاز پیک ششم داریم اما نمی‌دانیم کانون‌های آن کدام مناطق است و چه باید کرد.
شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۴۱ میلیون و ۴۸۵ هزار و ۶۹۸ نفر رسیده و مرگ چهار میلیون و ۹۱۴ هزار و ۳۳۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است و ۲۱۸ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۲۶۱ نفر از مبتلایان نیز بهبود یافته‌اند.
سینوفارم با بیش از 87 میلیون دز، بیشترین سهم را در سبد واکسیناسیون عمومی کشور به خود اختصاص داده است و مطالعات انجام‌ شده از ایمن و بی‌خطر بودن این واکسن و عوارض ناچیز آن حکایت دارد اما حاشیه‌سازی و ایجاد تردیدها سبب شده تا از اعتماد عمومی کاسته شود. فقدان اتاق فکر واحد و منسجم و نشر اطلاعات نادرست به ما در امر واکسیناسیون لطمه زده و بسیاری از افراد توانسته‌اند باورهای غلط خود را به‌راحتی در جامعه تزریق کنند. اخیرا هم نامه‌ای از سوی رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت منتشرشده که نتایج مطالعات کارآیی سه واکسن سینوفارم، اسپوتنیک و آسترازنکا را در استان فارس نشان می‌دهد.
افزایش خزنده شهرهای قرمز و آماده باش بیمارستان ها؛

سایه ترسناک موج ششم کرونا در آبان

آیا ایران در شرف موج ششم کرونا قرار دارد؟‌ این سوالی است که همواره و پس از فروکش کردن، موج پنجم با ویروس جهش یافته دلتا، که در یک روز بیش از 700 نفر را (بنا به آمار رسمی) به کام مرگ می‌کشاند، مطرح می‌شود. کارشناسان از مدت‌ها پیش نسبت به رسیدن موج ششم به کشور با ویروس «لامبدا» از آبان‌ماه و با سردتر شدن هوا هشدار می‌دانند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۲۸۵ هزار و ۲۴۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
کرونا نیامــده است که بــرود، کرونا مانــدگار اســت و بیرون‌کردنی و تمام‌شدنی نیست، مگر با رعایت الزاماتی که اکنون همه از آن آگاه هستند، پس به جای آماده شدن برای زندگی بعد از کرونا یاد بگیریم که با کرونا زندگی کنیم. در حدود دو سالی که گذشت کرونا با شیوع، همه‌گیری و تلفات بسیار نشان داد که نه‌تنها ضعیف و کم‌اثر نشده است بلکه در هر پیک با اشکالی دیگر، قوی‌تر و خطرناک‌تر وارد زندگی مردم جهان شده است و تنها آنان که آماده‌تر بودند، جان سالم به در بردند.
الهیان در تذکر شفاهی عنوان کرد؛

چرا دولت در واکسیناسیون دانش‌آموزان هُول است؟

نماینده مردم تهران در مجلس ضمن تاکید بر اینکه دانش‌آموزان سرمایه‌های کشور هستند، نباید شتابزده در واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال اقدام شود گفت: دولت باید پاسخ دهد که آیا اسناد بالینی تأیید واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال توسط سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است؟