سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

ایران برای جلوگیری از گسترش کمونیسم و نفوذ شوروی اقد‌ام به اعزام نیروهای ارتش برای حمایت از سلطان قابوس کرد‌ که نتیجه آن موفقیت‌آمیز بود‌ و روابط خوب تهران و عمان نیز ریشه د‌ر این حمایت ایران از سلطان قابوس د‌ارد‌. این اقد‌ام موجب شد‌ نگاه جمال عبد‌الناصر د‌ر مورد‌ ایران د‌چار خد‌شه شود‌ و با صد‌ور بیانیه‌ای اعلام کرد‌ که د‌ر کلیه مکاتبات د‌اخلی و خارجی توسط کشورهای عربی باید‌ از واژه جعلی خلیج ع رب ی استفاد‌ه شود‌.
بعد از حمله روسیه به اوکراین در آغازین ماههای سال ۲۰۲۲، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین المللی گمان می کردند کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به دلیل نزدیکی به آمریکا و کشورهای غربی، بلافاصله این حمله را محکوم می کنند و در سمت جبهه غرب قرار می‌گیرند.
دو مسیر موازی وجود دارد: یکی مسیر توافق کلی و حصول توافق برای برجام و دیگری مذاکرات آژانس و ایران. این دو مسیر می‌تواند جدای از هم باشد و در نهایت به هم مرتبط و تاثیرگذار هستند.
با توسعه و پیشرفت فناوری های نوین در فضای مجازی با راه انداختن نبردهای اینترنتی و افزایش سرعت انتقال امواج جوامع مقاوم را با چالش های اساسی روبرو می‌نمایند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه فکر می‌کنیم عربستان سعودی هنوز از آمادگی لازم برای بازگشت به حالت عادی برخوردار نیست، تاکید کرد: ما آمادگی لازم برای از سرگیری روابط را اعلام کرده‌ایم. علاوه بر گفت‌وگوهای دیپلماتیک بغداد، گفت‌وگوهای امنیتی هم با عربستان داشته‌ایم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست وبیناری وزرای خارجه «صدای جنوب» تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدید و فشار خارجی و زور تسلیم نمی‌شود و معتقد است دیپلماسی و مذاکره بهترین گزینه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به جنایت رژیم‎ آپارتاید صهیونیستی در سال ۲۰۲۲، تصریح کرد: این رژیم با به جا گذاشتن رکوردی بی سابقه (۲۲۴ شهید) خون‌بارترین سال را در شهید و مجروح کردن مردان و زنان و کودکان برای فلسطینیان رقم زد.
در واکنش به اظهارات مداخله‌جویانه برخی مقامات اروپایی سفیر سوئد در تهران در جایگاه ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا به وزارت امور خارجه احضار و به وی اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران دخالت در امور داخلی‌اش را برنمی‌تابد.
سازمان آگهی های پرسون