وزوز گوش و نقش رژیم غذایی در پیشگیری از آن

محققان گزارش دادند که به نظر می‌رسد تغییرات ساده رژیم غذایی خطر ابتلاء به وزوز گوش را کاهش می‌دهد.


تصویر وزوز گوش و نقش رژیم غذایی در پیشگیری از آن

به گزارش سایت خبری پُرسون به نقل از هلث دی نیوز، اکنون، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خوردن میوه و فیبر بیشتر یا نوشیدن شیر و قهوه بیشتر ممکن است از وزوز آزاردهنده و مداوم که می‌تواند افراد را به حواس پرتی سوق دهد، جلوگیری کند.

تیم تحقیقاتی به رهبری محقق ارشد «کین ژیو ژانگ» از دانشگاه طب سنتی چینی چنگدو در سیچوان چین، نتیجه‌گیری کرد: «پیش‌بینی می‌شود که رویکردهای مبتنی بر رژیم غذایی برای پیشگیری از وزوز گوش نقش مهمی در مدیریت مزمن این عارضه داشته باشند.»

محققان می‌گویند: «شواهد موجود نشان می‌دهد که مصرف میوه، فیبر غذایی، کافئین و لبنیات ممکن است با کاهش بروز وزوز در ارتباط باشد.»

محققان در یادداشت‌های پس‌زمینه گفتند، از هر شش (۱۴٪) بزرگسال یک نفر به وزوز گوش مبتلا است.

اگرچه قرار گرفتن در معرض صدای بلند یک عامل خطر کلیدی برای مشکل شنوایی است، محققان نوشتند: «منشا وزوز گوش ناشناخته است و طیفی از عوامل را شامل می‌شود.»

برای بررسی شواهد، محققان داده‌های هشت مطالعه قبلی را که به ارتباط بالقوه بین وزوز گوش و رژیم غذایی پرداخته بودند، جمع آوری کردند. این مطالعات شامل بیش از ۳۰۰ هزار نفر بود.

نتایج نشان داد که افزایش مصرف برخی غذاها خطر وزوز گوش را کاهش می‌دهد:

  • میوه‌ها ۳۵ درصد
  • لبنیات ۱۷ درصد
  • کافئین ۱۰ درصد
  • فیبر ۹ درصد

به گفته محققان، این غذاها ممکن است با تأمین مواد مغذی خاصی که از سلامت شنوایی محافظت می‌کند، بر خطر وزوز گوش تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، به گفته محققان، کافئین ممکن است باعث ترشح هورمون‌هایی شود که از اعصاب مرتبط با شنوایی محافظت می‌کنند، در حالی که میوه‌ها و فیبر ممکن است سطح قند خون را حفظ کرده و از التهاب بالقوه مضر جلوگیری کند.

محققان افزودند: «مکانیسم‌های اصلی ممکن است شامل اثرات محافظتی این رژیم‌ها بر رگ‌های خونی و اعصاب، و همچنین خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی آن‌ها باشد».

با این حال، به دلیل کیفیت پایین شواهد موجود، بسیار مهم است که یافته‌ها با احتیاط تفسیر شود.

در این بررسی هیچ مدرکی برای غذاهای دیگری که به طور بالقوه ممکن است خطر وزوز گوش را کاهش دهند، مانند شکلات، سبزیجات، تخم مرغ، گوشت یا ماهی پیدا نشد.

به گفته محققان، مطالعاتی که در این بررسی گنجانده شده است نیز نمی‌تواند از رابطه میزان دوز مصرفی-پاسخ بین این غذاها و وزوز گوش پشتیبانی کند.

به عبارت دیگر، خوردن مقادیر زیاد میوه یا مصرف مقدار زیادی کافئین لزوماً محافظت فزاینده‌ای در برابر وزوز گوش ایجاد نمی‌کند.

منبع: مهر

931055

سازمان آگهی های پرسون