به گزارش سایت خبری پرسون، کلیات پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان توسط دولت به تصویب رسیده و همانطور که از سوی مقامات ارشد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی عنوان میشود این وام هنوز به مرحله موافقت بانکها و بانک مرکزی و جزئیات آن نرسیده است. این بار نیز موضوع افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی با وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به هیأت دولت ارسال شد و به نظر میرسد بر خلاف سری قبل که تسهیلات مسکن از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت با دردسر کمتری کلیات آن به تصویب رسیده است.
سقف وام ساخت مسکن روستایی به تعداد سالیانه ۲۰۰ هزار فقره در حال حاضر ۲۰۰ میلیون تومان است که از آبان سال ۱۴۰۱ به تصویب هیأت وزیران رسید. این مبلغ بخشی از هزینههای ساخت مسکن در روستاها و شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را پوشش میدهد و آنطور که رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد هزینه ساخت مسکن در روستا بالاتر از شهر است و در روزهای اخیر دولت با کلیات افزایش سقف این تسهیلات در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان برای ۳۵۰ هزار فقره موافقت کرده است.
اوایل شهریورماه مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی وام مسکن روستایی را به هیأت دولت ارائه شده و سخنگوی دولت نیز طی یک ماه اخیر از افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی تا ۳۵۰ میلیون تومان خبر داد؛ اما معمولاً پرداخت تسهیلات توسط بانک از زمان تصویب تا اجرا مقداری زمانبر خواهد بود و افزایش وام ساخت مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان نیز طی ماهها طولانی زمان برد.
شهباز حسن پور بیگلری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم ابلاغ هر چه سریعتر آئین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی گفت: یکی از کارهایی که در دو دهه گذشته انجام شده بحث بهسازی، بازسازی و مقاوم سازی روستاها بوده است. سال گذشته میزان تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت اما به دلیل تأخیر دولت در ابلاغ آئین نامه آن و تعلل بانکها در پرداخت این تسهیلات خیلی از روستاییان عملاً نتوانستند این وام را دریافت کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: خوشبختانه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی برای تخصیص وام ساخت و ساز مسکن روستایی انجام شده است. امیدواریم این اقدامات هر چه زودتر منتج به نتیجه نهایی شود و مسائل و مشکلات هم حل شود.
حسن پور بیگلری با بیان اینکه روستا مرکز ثقل تولید و شهرها مرکز ثقل مصرف در کشور هستند افزود: به همین دلیل است که برای اعطای وام مسکن روستایی فقط نباید به تخصیص وام به این شکل نگاه شود. وقتی وام مسکن روستایی اعطا شود عملاً و در واقع کمکی به حوزه تولید کشور است و اقدامی برای کاهش هزینهها مردم است. از دولت میخواهیم که پیش از آغاز فصل سرما آئین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن را ابلاغ کرده و به بانکها دستور پرداخت بدهند. بنیاد مسکن در این راستا اقداماتی خوب انجام داده است و آئین نامهای منظم تدوین شده است.
منبع: مهر