مصرف کاکائو چه تاثیری در فشارخون دارد؟

پژوهشگران انگلیسی، نقش کاکائو را در کنترل فشار خون بررسی کردند.
تصویر مصرف کاکائو چه تاثیری در فشارخون دارد؟

به گزارش سایت خبری پرسون، یک پژوهش جدید که در "دانشگاه سوری"(University of Surrey) انگلستان انجام شده است، نشان می‌دهد که کاکائو فقط در صورت افزایش فشار خون می‌تواند به کاهش آن و همچنین، کاهش سفتی شریان کمک کند.

پیشتر مشخص شده بود که فلاوانول‌های کاکائو، فشار خون و سفتی شریان را به اندازه برخی از داروهای فشار خون کاهش می‌دهند. با وجود این، تأثیر فلاوانول‌ها در زندگی روزمره برای کاهش فشار خون ناشناخته مانده است زیرا پژوهش‌های پیشین در مورد این موضوع، در محیط‌های آزمایشی کاملا کنترل‌شده انجام شده‌اند.

پژوهش دانشگاه سوری، نگرانی‌ها را در مورد این موضوع کاهش می‌دهد که کاکائو ممکن است با کاهش فشار خون در صورت عدم افزایش آن، خطرات سلامتی را به همراه داشته باشد. این کشف، راه را برای استفاده از کاکائو در آزمایش‌های بالینی هموار می‌کند.

پژوهشگران در این پژوهش که نخستین نمونه در نوع خود به شمار می‌رود، به بررسی استفاده از فلاوانول‌ها پرداخته‌اند که ترکیبی است که در کاکائو یافت می‌شود. آنها اثر فلاوانول‌ها را در کاهش فشار خون و سفتی شریان افراد بیرون از محیط‌های بالینی بررسی کردند.

"کریستین هایس"(Christian Heiss)، استاد پزشکی قلب و عروق دانشگاه سوری گفت: فشار خون بالا و سفتی شریان، خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را در افراد افزایش می‌دهد. بنابراین، بسیار مهم است که روش‌های نوآورانه را برای درمان چنین شرایطی بررسی کنیم.

وی افزود: پیش از این که کاکائو را در آزمایش‌های بالینی بررسی کنیم، باید ببینیم که آیا می‌توان نتایجی را که قبلا در محیط‌های آزمایشگاهی گزارش شده‌اند، به طور ایمن به محیط‌های دنیای واقعی انتقال داد یا خیر.

پژوهشگران برای چند روز، ۱۱ شرکت‌کننده سالم را مورد بررسی قرار دادند. بخشی از شرکت‌کنندگان، کپسول فلاوانول کاکائو و بقیه شش کپسول دارونما حاوی شکر قهوه‌ای را مصرف کردند. به شرکت‌کنندگان، یک فشارسنج خون و یک گیره انگشت برای اندازه‌گیری "سرعت موج پالس"(PWV) داده شد که میزان سفتی شریان را اندازه‌گیری می‌کرد.

اندازه‌گیری فشار خون و سرعت موج پالس، پیش از مصرف کپسول و هر ۳۰ دقیقه پس از مصرف و سپس در هر ساعت برای ۹ ساعت باقیمانده انجام شد. پژوهشگران دریافتند که فشار خون و سفتی شریان تنها در صورت بالا بودن فشار خون در شرکت کنندگان کاهش می‌یابد و هنگام صبح که فشار خون پایین است، هیچ تاثیری ندارد.

این اثرات به طور قابل توجه و برای نخستین بار، هشت ساعت پس از مصرف کاکائو شناسایی شدند. پژوهشگران باور دارند که اثرات مذکور به این امر بستگی دارد که باکتری‌ها چگونه فلاوانول‌های کاکائو را در روده متابولیزه می‌کنند.

هایس ادامه داد: تأثیر مثبت فلاوانول‌های کاکائو بر سیستم قلبی-عروقی ما، به ویژه عملکرد عروق خونی و فشار خون، غیر قابل انکار است. پزشکان اغلب نگران این موضوع هستند که برخی از قرص‌های فشار خون می‌توانند فشار خون را در برخی روزها بسیار کاهش دهند.

وی افزود: کشف ما نشان می‌دهد که فلاوانول‌های کاکائو تنها در صورت افزایش فشار خون، آن را کاهش می‌دهند. کار کردن شرکت‌کنندگان با فناوری‌های سلامت شخصی به ما نشان داد که فشار خون و سفتی شریان چقدر می‌تواند از روزی تا روز دیگر متغیر باشد و همچنین، نقش دستگاه‌های بررسی سلامت شخصی را در توسعه و اجرای مراقبت‌های شخصی مؤثر نشان می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Frontiers in Nutrition" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

407816

سازمان آگهی های پرسون