به گزارش سایت خبری پرسون، هوس های غذایی گاه ناشی از کمبود برخی مواد مغذی در بدن هستند اما احتمال این که هشداری برای ابتلا به یک مشکل جدی تر سلامت باشند نیز مطرح است.
زنان بیشتر از مردان دچار هوس های غذایی می شوند. رایج ترین علل این هوس ها از این قرارند:
سردرد میگرنی: هوس غذایی ناشی از میگرن ممکن است یک تا سه روز قبل از شروع سردردهای میگرنی شروع شود.مصرف خوراکیهای شیرین و به خصوص شکلات در افراد مبتلا شایع است. همین باعث شده است که برخی افراد تصور کنند که خوردن شکلات، میگرن ایجاد میکند.
پیش دیابت یا دیابت: میل شدید برای مصرف مایعات برای رفع تشنگی، شاید حاکی از آن باشد که قند خون در محدوده سالم نیست. در این هنگام بدن سعی می کند این قند اضافی را از طریق ادرار دفع کند. این یعنی شما باید دفعات بیشتری ادرار کنید بنابراین بدن شما دچار کم آبی شده و احساس تشنگی می کنید.
کمبود آهن: اگر هوس خوردن یخ به سر شما زد، می تواند نشانه کم خونی فقر آهن در شما باشد. علت این امر هنوز به طور دقیق مشخص نیست. به نظر می رسد که یخ، هوشیاری افرادی که کمبود آهن دارند را بالا می برد چون کمبود آهن باعث ضعف و کمبود هوشیاری می شود.
کم آبی بدن: وقتی تعادل الکترولیت های بدن به هم می خورد، بدن از طریق هوس خوردن مواد غذایی سعی در رفع این مشکل دارد.
کمبود خواب: وقتی که کمبود خواب داریم، تصمیم گیری برای انتخاب غذاهای سالم، برای ما سخت تر می شود و بیشتر به خوردن غذاهایی که طعم آنها برای ما مطلوبتر است، تمایل پیدا می کنیم. این امر یکی از دلایلی است که باعث می شود کسانی که کمتر از میزان طبیعی می خوابند، دچار اضافه وزن یا چاقی شوند. پس سعی کنید که هر شب، هفت تا هشت ساعت خواب باکیفیت داشته باشید.
خوردن غذاهای تکراری: تنوع، بخش مهمی از زندگی است. تنوع، حتی هوسهای غذایی را هم از بین می برد. پس دستور تهیه انواع غذاهای سالم را یاد بگیرید. غذا نه تنها از نظر نوع مواد مغذی موجود در آن، بلکه از نظر طعم و بافت هم باید تنوع داشته باشد.