به گزارش سایت خبری پرسون، نرگس جوزدانی، رژیم شناس و متخصص تغذیه اظهار کرد: برخی از افراد زمانی که برای کاهش وزن از رژیمهای لاغری استفاده میکنند ممکن است علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی و ورزش وزنشان هیچ تغییری نکند و ثابت بماند درواقع اگر با داشتن یک رژیم مناسب در کنار یک ورزش متعادل، وزن به مدت ۴ هفته هیچگونه تغییر نکند فرد دچار استپ وزنی شده است.
او افزود: استپ وزنی دلایل متعددی دارد که یکی از عمدهترین دلایل آن عادت به کمخوری است. زمانی که افراد کمتر از میزان معین شده در رژیم غذاییشان کالری مصرف میکنند و مدام گرسنه هستند بدن کالری لازم را دریافت نمیکند و بطور طبیعی فرد دچار استپ وزنی میشود.
جوزدانی بیان کرد: افرادی که به وزن ایده آلشان نزدیک هستند نباید انتظار کاهش وزن چشمگیری را داشته باشند و باید به این نکته توجه داشت که در چنین شرایطی چربیهای اضافه بدن از بین رفته و صرفا سلولهای چربی موجود است که وجود این سلولها برای بدن لازم بوده و از طریق ورزش و حتی داشتن یک رژیم غذایی از بین نمیرود.
او با اشاره به اینکه داشتن استرس یکی دیگر از علل استپ وزنی است، تصریح کرد: نداشتن یک ورزش منظم و پیوسته در کنار رژیم غذایی میتواند سبب استپ وزنی در افراد شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که برخی از افراد برای مدتی از رژیمهای سختی برای کاهش وزن استفاده میکنند، بیان کرد: افرادی که رژیمهای خام گیاهخوار، رژیم کانادایی و دیگر رژیمهای سخت را برای کاهش وزن انتخاب میکنند متاسفانه به جای ازبین رفتن چربیهای اضافی، عضلاتشان ضعیف شده و از بین میرود و زمانی که برای داشتن یک رژیم اصولی به پزشک مراجعه میکنند در ابتدای رژیم جدید برای تقویت و عضلهسازی نه تنها دچار استپ وزنی میشوند بلکه ممکن است افزایش وزن داشته باشند تا عضلات تقویت شود.
جوزدانی گفت: ترک برخی عادتهای اشتباه در رژیم غذایی میتواند منجر به از بین رفتن استپ وزنی شود. با توجه به این که عادت به کم خوری یکی از دلایل استپ وزنی است در رژیم غذایی تان پروتئینها و دیگر مواد غذایی لازم و مورد نیاز بدن را حذف نکنید، متناسب با رژیمتان انجام ورزشهای قدرتی و هوازی را در برنامه روزانهتان قرار دهید، یک بار در هفته خودرا وزن کرده و نه بیشتر، تاحدامکان استرس را از خودتان دور کنید.