یادداشت‌ها

هادی حق‌شناس اقتصاددان در یادداشتی نوشت:

چالش جهانی و فرصت ایران

سال آینده از جهت این که کمی روابط سیاسی شفاف‌تر خواهد شد، از این نظر که از یکسو موضع ایران در مقابل غرب و از سوی دیگر موضع سایر کشورهای غربی در مقابل دولتی که در آمریکا مستقر شده، مشخص و تثبیت می‌شود.
محمد مهدی مظاهری در یادداشتی نوشت:

ایران را از صخره سخت تحریم‌ها چطور عبور دهیم؟

مصلحت حکم می‌کند که در عرصه سیاست خارجی انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان دهیم، فضای ملتهبی که پیرامون سیاستها و برنامه های ایران در عرصه منطقه ای و جهانی شکل گرفته  است را آرام سازیم و کشور را از صخره سخت تحریمها عبور دهیم.
با عنایت به مواهب و مزایای متعدد هوشمند سازی در تمام عرصه‌ها و زمینه‌ها دوران معاصر به نظر می‌رسد در حوزه معظم و پیچیده برنامه‌ریزی، طراحی، اجرا، نظارت و کنترل نظام کالبدی و عملکردی سرزمینی و سکونت‌گاهی و ساماندهی وضعیت موجود، بهره‌برداری از هوش مصنوعی در راستای ارتقاء و بهبود کیفیت همه‌جانبه و انجام اصلاحات و بازنگری‌ها مستمر و فراگیر از مهم‌ترین الویت ها و ترجیحات لازم و ضروری است.
سید احمد حسینی در یادداشتی آورد:

سخنی با مسئولین در مجلس و دولت

به منظور ارزیابی دقیق وعلمی عملکرد همه نهاد ها ودستگاههای بودجه بگیر در کشور و داشتن فرصت کافی هم در دولت و هم در مجلس در بررسی کارشناسی و اصولی برنامه ها و نیازهای بودجه ای آنها، میتوان بجای ارائه بودجه سالانه توسط دولت به مجلس و بررسی و تصویب بعضا عجولانه و غیر کارشناسی آن در مجلس، آنرا هر دوسال یکبار، دولت به مجلس تقدیم کند.
حسین کنعانی مقدم حسین کنعانی مقدم تحلیلگر سیاسی در یادداشتی نوشت:

مذاکره از نگاه ایران

جمهوری اسلامی ایران، مقاومت در برابر زورگویی در عمل به دشمنان نشان داده است. در شرایطی که ما با جهان در حال مذاکره هستیم. ما با چین و روسیه و سایر کشور‌های اروپایی مذاکره می‌کنیم. اما اینکه بنشینیم و آمریکایی‌ها به ما دیکته کنند که چه کنیم چه نکنیم قطعا این در منطق انقلاب اسلامی ما نیست.
هر چند برخی مشکلات به تحریم‌ها مربوط است، ولی قبول کنیم که اصل مشکل در نحوه مدیریت کشور است. تا دیر نشده برای بهبود اوضاع در ۱۴۰۴ فکری کنید.
۱۴۰۳ سالی سخت بود. هنوز چند روزی از این سال نفسگیرِ پرماجرا مانده است. بعید نمی‌نماید که باز هم در همین آخرین روزها و واپسین پیچ گردنه سال جاری باز هم با ماجرایی رویارو شویم. در دهه‌های اخیر در ایران، در منطقه و در جهان کمتر شاهد چنین حجم حیرت‌انگیزی از ماجرا بوده‌ایم.
یادداشت کامبیز نوروزی:

انتقاد به برخورد دولت با قانون حجاب

اگر مخالفان و منتقدان قانون حجاب بخواهند در مخالفت با این قانون یا حمایت از موضع رئیس جمهور یا شورای ملی امنیت مبنی بر عدم اجرای این قانون بخواهند تجمعی برگزار کنند آیا آنها را هم همینقدر آزاد می‌گذارید؟ اگر همین جریان با همین اهداف مجوز تجمع بخواهد، مجوز می‌دهید؟

یک جامعه شناس اقتصادی توسعه در یادداشتی نوشت:

پویش «نه به تصادفات» و مسئولیت دولت در توسعه زیرساخت‌ها

خسرو مختاری مهندس معمار و جامعه شناس اقتصادی توسعه نوشت: عدم توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و کیفیت پایین وسایل نقلیه،نقش پررنگی در این فجایع دارند؛ موضوعی که معمولاً در تحلیل‌ها و تصمیمات کلان مورد غفلت قرار می‌گیرد.
محمدهادی صحرایی در یادداشتی نوشت:

مذاکره‌ با آمریکا تأثیری در رفع مشکلات ندارد

اسم مذاکره را می‌آورند که آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است!... مذاکره‌ با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. دلیل: تجربه. در دهه‌ ۹۰ نشستیم حدود دو سال با آمریکا مذاکره کردیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا مشتاقیان کارشناس مذهبی در یادداشتی نوشت:

ویژگی متمایز حضرت خدیجه نسبت به دیگر همسران پیغمبر

حضرت خدیجه تفاوتی با سایر همسران پیغمبر داشتند و آن تفاوت این بود که آنها بعد از آمدن پیغمبر به مدینه و بعد از اینکه پیغمبر از سختی‌ها عبور کرد با ایشان ازدواج کردند ولی حضرت خدیجه اینگونه نبودند.
پیام فیض کارشناس ارتباطات در یادداشتی نوشت:

جایگاه روابط‌ عمومی در کمپین‌های نوروزی

ایجاد ارتباط عاطفی و فرهنگی روابط‌ عمومی با شناخت ارزش‌های فرهنگی نوروز، می‌تواند پیام‌هایی ایجاد کند که حس همدلی، شادی و امید را در جامعه تقویت کند. داستان‌سرایی، استفاده از نمادهای نوروزی و ترویج پیام‌های مثبت، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا پیوند عمیق‌تری با جامعه برقرار کنند.
همه مردم تقریباً همه مشکلات را می‌دانند. اینکه سیستم خوب کار نمی‌کند، دولت کارآمدی لازم را ندارد و در مسیر توسعه حرکت نمی‌کند. خروجی این همه بودجه و هزینه حتی نیمی از آنچه که باید نیست؛ اما کار ارکان حکومت و دولت، نه گلایه و شکوه است و نه درد دل و نصیحت.
حمید میرزاده استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت:

پویش نه به تصادف

همه به «پویش نه به تصادف» بپیوندیم و برای جان عزیزان‌مان ارزش قائل باشیم و از هم مراقبت و مواظبت کنیم. امید است سال آینده، شیرینی سفر‌های نوروزی بر کام ایرانیان تلخ  نشود.
همتی از زمانی که وزیر اقتصاد شد تا زمانی که از مجلس رای اعتماد مجدد نگرفت، به یک سیاست ارزی به جهت حذف رانت پایبند بود. حذف ارز ترجیحی سیاستی بود که همتی دنبال کرد و شاید بتوان گفت از همان زمان ساز ناکوک مخالفان این سیاست به صدا درآمد.
مرتضی مکی تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

توپ در زمین آمریکاست

اگر آمریکایی ها واقعا این اراده را دارند که بخواهند درباره برنامه های هسته ای ایران به یک توافقنامه و تفاهم برسند که قبلا هم رسیده بودند این فرصت وجود دارد که به یک تفاهم جامعی در این موضوع دست پیدا کنند. هم انگیزه های ایران برای رسیدن به این توافقنامه بسیار زیاد است و اگر آمریکایی ها واقعا به دنبال این هستند که منطقه را در یک ثبات و امنیت نگه دارند و به دغدعه های دیگر خود در شرق آسیا متمرکز بشوند، این فرصتی است که می توانند از آن استفاده کنند.
مردم اگر احساس کنند که با صدق و احترام صدایشان شنیده می‌شود، سخت‌ترین مشکلات را هم تحمل می‌کنند و در لحظات سخت مانند جنگ و تحریم، از مملکت و دولت با جان و دل دفاع خواهند کرد.
زهرا نژادبهرام در یادداشتی نوشت:

ناترازی سیاسی در استیضاح یک وزیر و کنار رفتن ظریف

ناترازی سیاسی دلایل متعددی دارد از جمله عدم توزیع عادلانه قدرت، رقابت‌های بیش از حد و تضاد میان جناح‌ها یا نهادها و بین گروه‌های سیاسی یا نهادها که مانع از تصمیم‌گیری یا اجرای سیاست‌ها می‌شود.
سید محمدعماد اعرابی در یادداشتی آورد:

غرب‌زدگان داخلی با شعارهای توخالی‌

غرب‌زدگان مدعی اصلاح‌طلبی جماعتی کم با هیاهوی زیادند و مثل قبله‌های آمال‌شان در غرب، مجموعه‌ای از شعارهای توخالی‌اند. آنها دیکتاتورهایی همیشه کوچک هستند که هیچ چهارچوب قانونی‌ای را برنمی‌تابند و تمامیت‌خواهانه همه اجزای قدرت را فقط در انحصار خود می‌خواهند.
دکتر محمد عباسی تشنیزی فوق تخصص جراحی قلب نوشت:

روشهای مینیمال اینویزیو جایگزین جراحی باز قلب

دکتر محمد عباسی تشنیزی استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص جراحی قلب در یادداشتی به روش های نوین جراحی های کم تهاجم یعنی روشهای مینیمال اینویزیو  پرداخته است که گامی مؤثر در جهت کم کردن آلام بیماران بیماریهای قلبی است.

علی اصغر زرگر کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی نوشت:

اعراب منطقه و احتمال میانجی گری

کشورهای عربی خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، از طریق روابط اقتصادی و نظامی گسترده ای که با ایالات متحده دارند، نفوذ قابل توجهی بر سیاست گذاران آمریکایی اعمال می کنند. این کشورها با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و رسانه ای، تلاش دارند تا واشینگتن را متقاعد کنند که حمله نظامی به تأسیسات هسته ای ایران نه تنها بی نتیجه خواهد بود، بلکه امنیت کل منطقه را به خطر می اندازد.
عباس عبدی در یادداشتی نوشت:

فراتر از فساد توجیه فساد

اعلام محکومیت قطعی دو تن از وزرای دولت آقای رییسی موجب شد که واکنش تندی از سوی تندروها را شاهد باشیم. این واکنش‌ها در پوشش استدلال‌هایی مطرح شد که نشان داد فساد در ایران ریشه‌های عمیقی دارد و تا هنگامی که این ریشه‌ها خشکانده نشود، فساد نه تنها حل نمی‌شود، بلکه گسترده‌تر هم خواهد شد.
سیدمسعود رضوی در یادداشتی نوشت:

آقای پزشکیان! این وفاق چه معنی دارد؟

اگر دکتر پزشکیان مستحکم در برابر زیاده خواهان و کاسبان و رانت طلبان نایستد، وفاق چه معنی دارد؟ اگر نتواند وعده‌های کوچکش را برای چند قلم آرامش مردم در فضای حقیقی و مجازی وفا کند، چگونه ناترازی و تنگناهای بزرگ را چاره تواند کرد؟
محمد ایمانی در یادداشتی مطرح کرد:

توهم مذاکره و سازش با ایران

در منطقه‌ای که در طول چند دهه گذشته، گرفتار جنگ تحمیلی و ترکیبی غرب بوده، نمی‌توان با توهم مذاکره و سازش زیست. با همسایگان و ملت‌های منطقه، می‌توان و باید با مسالمت و تعامل زندگی کرد، اما نمی‌توان چشم بر جنگ تحمیلی بست و سر به زیر شن فرو برد.
سازمان آگهی های پرسون