برگــزاری انتخابــات به نوبه خود نشاندهنده رشد و آگاهی یک جامعـه و حضور مردم در انتخابات نیز به منزله وفاق عمــومی و همراهی با نظام تلقی میشود که در این زمینه همواره مشاهده شده مردم نسبت به کشور و انقلابشان سنگتمام گذاشتهاند.
در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم که قرار است مطابق اعلام قبلی و برنامهریزی ستاد انتخابات وزارت کشور در واپسین جمعه خردادماه جاری و بهصورت یکپارچه در سراسر کشور برگزار شود.
یادداشت/ قانون اساسی ایران، با همین کیفیت فعلی بستر مناسبی برای مدیریت مناسب و حتی تأمین خواستههای دموکراتیک قشر عظیمی از جامعه است. اما تحقق ظرفیتهای آن مستلزم عملکرد درست و نیل به «فرهنگ سیاسی» متناسب با اهداف غایی این سند است.
برخی میپندارند قرار است به مدل دهۀ 60 بازگردیم ولی در آن مدل رقابت اصلی بر سر نخستوزیر و کرسیهای مجلس بود و بعد از بنیصدر برای ریاست جمهوری اجماع صورت میگرفت.
کسانی که دست به جعل اخبار بیبنیاد و سراسر توهمآلود و توطئهمند میزنند، گمان میبرند شاید چندصباحی بتوانند فضای رسانهای رقابتها و گفتوگوی منطقی دو جریان سیاسی را تحتالشعاع قرار دهند، لکن آگاه نیستند که در کمترین فرصت دست آنها باز و حیلههای آنها رسوا خواهد شد.
بند ۶ - ج اصل دوم قانون اساسی در راستای کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسئولیت او، هرگونه سلطهگری و سلطهپذیری را نفی کرده، بند هشتم از اصل سوم قانون اساسی، مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش را مورد تاکید قرار میدهد.
استفاده از سیاست مسکن استجاری هیچ تطبیقی با شرایط اقتصادی بازار مسکن کشور ندارد و دولت آینده باید با مهیا کردن شرایط صاحبخانه شدن مردم از آمار اجارهنشینی بکاهد.
باید گربه را دم حجله کشت. متن توافق مذاکرات وین را بگذارید روی میز مجلس و خداحافظی کنید. از اینجا به بعدش به عهده آقایان باشد تا ببینیم اکنون که خودشان مواجه با مساله شدهاند تا چه حد حاضر هستند که به شعارهای پوچ و ضد منافع ملی که تاکنون دادهاند، پایبند باشند.
یادداشت/ به همان میزان که جریان حاکم عرصه را بر جریان اصلاحات تنگ و تنگتر کرده گفتمان اصلاحات دامنه و نفوذ خود را نه تنها در بطن جامعه که در حوزه و قلمرو جریان حاکم نیز بسط داده است.
یادداشت/ این که از یکسو شرایطی فراهم شود که صنف زحمت کشی همچون وکلا از چندرغاز وام تخصیصی آن هم با بهره های آنچنانی مایوس و سرخورده شود و از سوی دیگر، گردن کلفتی همچون حسن رعیت میلیاردها وام مثل آب خوردن بگیرد و آن را پس ندهد با هیچ منطقی قابل تحلیل نیست جز این که بگوییم ما همان باکسر های این روزگاریم.
یادداشت/شیوع کرونا تحول عظیمی در جهان و سبک زندگی تمام افراد به وجود آورد و صدمات جانی و مالی بسیاری را بر جوامع بشری تحمیل کرده است و تداوم آن طی یکسال گذشته باعث شد تا فعالیت بسیاری از صنوف و کسب و کارهای خدماتی دچار مشکل شود و در مقابل فعالیت بسیاری از کسب وکارهای آنلاین و اینترنتی رونق یابد.
اگر رئیس جمهور آینده برای فرار مغزها و سرمایهها کاری نکند وکشور مدام با کاهش انباشت سرمایه انسانی و در نهایت زیان اقتصادی و اجتماعی روبرو شود این بحران وارد مرحله تازهتری خواهد شد.
در دوران کرونا، ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی، مشارکت فعال در کنترل بیماری توسط خودمان و اطرافیان گویاترین تعهد نسبت به همنوعان است. تعهدی که چون نمیتواند بیش از حد در چارچوب قواعد و قوانین وضع شده قرار گیرد بنابراین امکان مطالبهاش هم از سوی افرادی که قربانی کرونا میشوند، وجود ندارد. اما کدامیک از ما میتوانیم پس از تجربه یک سال و اندی ازکرونا در مشروعیت و اخلاقی بودن این حق و تعهد اخلاقی و انسانی نسبت به یکدیگر تردید کنیم؟
در مدتی که کرونا در کشور جا خوش کرده شاهد ۴ پیک از افزایش مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن بوده ایم. پیکهایی که ناشی از ساده انگاری مسئولان و مردم از شرایط است.
روز گذشته نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات منتشر شد و همه نیروهای اصلاحطلبان ردصلاحیت شدند. شورای نگهبان صرفا صلاحیت محسن مهرعلیزاده را تأیید کرد که او اصلا در میان گزینههای اصلاحطلب مطرح نبوده است و حتی در سال 84 نیز به صورت انفرادی و جدا از هماهنگی با جبهه اصلاحات وارد انتخابات شد.
خروجی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را قابل دفاع نمیدانیم. این واقعیت آنقدر مشهود است که برای اثبات آن نیازی به استدلال نمیبینیم. از میان ثبتنام کردههای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به هیچیک از آنان گرایش نداریم و با هیچکدام نیز مخالف نیستیم.
دوشنبه شب پس از آنکه خبرگزاری فارس اسامی نهایی نامزدهای تأیید صلاحیت شده را منتشر کرد، بعد از مدتها خندۀ سیری کردم. چنان خندیدم که همسر و بچههایم متعجب شدند.
نباید برای حضور مردم از رقم اندکی که نظرسنجیها برای مشارکت اعلام کردهاند، توقع بیشتری داشت.کرونا با همه عوارضش انگیزه کافی ایجاد کرد که مردم امریکا رکورد مشارکت انتخاباتی را بزنند و به عنوان یک دستاورد مهم ترامپ را از کاخ سفید بیرون کنند. ما نه فقط کرونا که با مشکلات گوناگونی مواجهیم. بنابراین انگیزه اقدام سیاسی نزد مردم برای حل آنها وجود دارد.