یادداشت‌ها

حسن بهشتی پور تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

مواضع ایران در کنفرانس خلع سلاح

سفر عراقچی به ژنو و حضور او در این کنفرانس فرصتی مناسب برای رایزنی های دیپلماتیک با کشورهای مختلف بود. عراقچی در دیدار با همتایان خود از کشورهایی همچون ارمنستان، کویت و مالزی بر لزوم همکاری های بین المللی در زمینه خلع سلاح هسته ای تأکید کرده و بر ایجاد اجماع جهانی برای مقابله با تهدیدات هسته ای تأکید نمود.
بهرام امیر احمدیان در یادداشتی نوشت:

اوکراین میدان مبارزه روسیه، آمریکا و اروپا

آغاز مذاکرات صلح اوکراین توسط هیات های آمریکایی و روسی در عربستان، بدون حضور اوکراین و اروپا، چراغ سبز ترامپ به پوتین برای تقسیم دو باره جهان بین آمریکای ترامپ و «ارواسیای» روسیه است.
نبی‌اله عشقی ثانی فعال‌ اجتماعی در یادداشتی نوشت:

بیمه تکمیلی از حرف تا عمل

چرا شرکت‌های طرف قرارداد بیمه شدگان با مراکز درمانی اقدام به انجام تفاهمنامه درمانی نمی‌کنند تا فرد بیمه شده در زمان بیماری با معرفی خودش به‌ عنوان اینکه تحت پوشش بیمه تکمیلی است بدون پرداخت هزینه درمان شود و بعد مرکز درمانی مربوطه هزینه انجام شده را از شرکت طرف قرارداد بگیرد.
شهادت سیدحسن نصرالله با نگاه به سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ و نظامی‌گری نتانیاهو بار دیگر حقانیت نگاه او را آشکارتر کرده است. خاورمیانه با سیاست خارجی ترامپ و وزیر خارجه‌اش به ناکجا آباد و تشدید بحران‌های جدید سمت و سو پیدا کرده است.
سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

تشییع خورشید لبنان

سیدحسن نصرالله در وجود تک‌تک رزمندگان جوان حزب‌الله جاری است، سربند «ما بر عهد خود هستیم» ثابت می‌کند نصرالله حضور دارد و خدای نصرالله در کمین جنایتکاران است؛ «إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصَادِ».
زهرا نژادبهرام در یادداشتی نوشت:

استیضاح یا تسویه‌حساب سیاسی

پذیرش درخواست استیضاح وزیر اقتصاد ازسوی هیات‌رییسه مجلس در شرایط کنونی که هنوز دولت در ابتدای کار است کمی دور از ذهن است. بخشی از مجلس به‌رغم همه فشارهایی که در این مدت به دلیل اسب زین شده بر دولت و ملت وارد شده، ظاهرا به دنبال نوعی تسویه‌حساب سیاسی هستند تا رفع دغدغه‌ها و مشکلات مردم.
یک پژوهشگر قرآن و حدیث معتقد است که تشییع سید حسن نصرالله، در جوامع بین‌المللی و عرصه سیاسی و اجتماعی نه تنها یک مراسم مذهبی یا سیاسی نیست، بلکه نمایشی از ایدئولوژی مقاومت و دفاع از حقوق بشر است.

سعید رضوی، کارشناس و پیشکسوت طلا و جواهر بازار ایران:

"طلای دیجیتال؛ فریب یا فرصت؟ نقدی جدی بر آینده خطرناک فروش طلای آنلاین"

فروش طلای دیجیتال در واقع خرید و فروش نوعی «طلای مجازی» است که هیچ پشتوانه فیزیکی ندارد و مشتریان تنها با یک عدد و کد دیجیتال روبه‌رو هستند. این طلای دیجیتال نه تنها به هیچ‌وجه قابل لمس نیست، بلکه در صورت بروز بحران یا نوسانات اقتصادی، تبدیل آن به طلا یا پول نقد عملاً غیرممکن خواهد بود.
بی‌تردید هیچ کس از هیچ گرانی دفاع نمی‌کند. همگی وضع معیشتی و انبوه فشارها و سختی‌های اقتصادی را می‌دانیم. آستانه تحمل اکثریت جامعه هم در رابطه با تورم موجود هر روز پایین‌ می‌آید اما راه حل رسوخ و سیطره عوامزدگی بر نظام تصمیم‌گیری و حکمرانی نیست.
جناب آقای پزشکیان! اگر صبر و مدارا در هر چیز جایز باشد جلوگیری از ضایع شدن ریالی از بیت‌المال ناشکیبایی طلب می‌کند. همان‌گونه که طلحه و زبیر دیدند خلیفه مسلمین شمع بیت‌المال را خاموش می‌کند تا برای مصارف غیرعمومی صرف نشود!
هفته گذشته با اعلام خبر قطعی شدن استیضاح وزیر اقتصاد، بلافاصله رئیس‌جمهور محترم با حضور در وزارت اقتصاد و در جمع وزیر و مدیران این وزارتخانه، نسبت به انتقادات مطرح شده در مورد عملکرد وزیر مربوطه و دولت در نحوه مدیریت نرخ ارز واکنش نشان داد.
آنچه سید حسن نصرالله را برای من به عنوان یک شهروند ایرانی، عاشق این مرز و بوم، فارغ از علقه های مذهبی و ایدئولوژیک و نگرش های سیاسی و گرایش های فکری، همیشه و همواره در جایگاه ویژه و رفیعی قرار داده و در برابر پروپاگاندای تخریبی، تبلیغاتی مخالفان و منتقدان سید، حجت موجهی برای دلبستگی و علاقه مندی به وی مهیا کرده است، عشق و علاقه این سید لبنانی به ایران و ایرانی بوده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتشار یادداشتی نوشت: پس از کشته شدن یک جوان دانشجو و سرقت لپ‌تاپ و تلفن او، چند یادداشت در این باره نوشتم. خلاصه آنها این بود که تاکید بر مجازات و بویژه اعدام، مسأله را حل نمی‌کند.

علی محمد نمازی نماینده پیشین مجلس در یادداشتی نوشت:

یک پیشنهاد به دولت

قیمت دلار و سکه در زمان شروع به کار دولت چهاردهم به ترتیب نزدیک 60 هزار تومان و سکه 5/42 میلیون تومان بود که در مقایسه با نرخ امروز 93 هزار تومان دلار و 73 میلیون تومان سکه، از رشد به ترتیب ۶۰ و ۸۰ درصدی در مدت هفت ماه برخوردار بوده‌اند که در مقایسه با همه دولت‌های دوره نظام جمهوری اسلامی با اختلاف زیاد مقام اول را دارد.
تشییع نصرالله و صفی الدین، فراتر از خداحافظی حزب با دو دبیر کل خود که یکی طولانی ترین و دیگری کوتاهترین دوران رهبری حزب را به خود اختصاص داده اند، به عنوان یک نقطه عطف مهم، تاریخی و حساس برای مردم لبنان خواهد بود.
باید افرادی را استیضاح کرد که اجازه ندادند به شکل عزتمندانه و آبرومندانه، برجام به ثمر بنشیند. آنهایی که با بهانه‌های مضحک و پوچ مانند «دولت وقت می‌خواهد سرداران را تحویل خارجی‌ها دهد» یک جامعه و یک ملت را در لیست سیاه FATF نگه داشتند. آنها را باید استیضاح کرد.
«‌رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌» در یک کنفرانس خبری در ژاپن، درباره فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اظهارات مضحکی داشته است که فقط بیرون از دایره عقل و منطق قابل ارزیابی است. گروسی گفته است «ایران باید ثابت کند که به‌دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست‌»!
اوکراین بعد از آمریکا و روسیه، سومین قدرت هسته‌ای جهان بود. اما این کشور به‌واسطه فرمانبرداری از آمریکا، در دسامبر 1994 میلادی (آذر 1373 شمسی) با امضای معاهده بوداپست متعهد شد که کلیه سلاح‌های هسته‌ای خود را تحویل دهد و در مقابل، آمریکا و انگلیس تعهد دادند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین در مقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند. اوکراین به تعهد خود به‌طور کامل عمل کرد اما از آن پس به یک کشور حاشیه‌ای و آسیب‌پذیر تبدیل شد.
علی آبشناس روزنامه نگار بررسی کرد:

امپریالیسم نوین آمریکا در دوران ترامپ

سیاست خارجی آمریکا و اکنون ترامپ نه تنها موجب بی‌ثباتی در مناطق مختلف جهان شد، بلکه منجر به افزایش تنش‌ها نیز گردید. خروج یکجانبه آمریکا از توافقات بین‌المللی مانند برجام (توافق هسته‌ای ایران) به همراه بازگرداندن تحریم‌ها، نشان داد که برای ترامپ، مطامع آمریکا مهم‌تر از پایبندی به تعهدات بین‌المللی است. این رویکرد نه تنها به تضعیف جایگاه آمریکا در میان جامعه جهانی منجر شد، بلکه بسیاری از کشورهای هم‌پیمان آمریکا را نیز ناامید کرد.
عبور از بحران‌های متعدد و متداخل و در هم تنیده نیازمند شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مساعد در داخل کشور و برخورداری از توان علمی کارشناسی قوی در شناخت درست مسائل و راهکارهای حل آنها و برخورداری دولت از مدیران توانمند و صادق برای به‌ کارگیری راهکارها و پیاده‌سازی آنها  است.
دکتر کامران کرمی پژوهشگر مسائل خلیج فارس طی یادداشتی نوشت:

چرا مذاکرات صلح در ریاض؟

میانجی‌گری عربستان میان آمریکا و روسیه با دو دستورکار بهبود روابط مسکو و واشنگتن و همچنین فراهم کردن زمینه‌های صلح اوکراین در صورت موفقیت می‌تواند به میانجی‌گری عربستان برای آینده غزه هم مرتبط شود و ریاض را بیش از پیش به یک بازیگر دارای ابتکار در بحران‌ها تبدیل کند. نباید از نظر دور داشت که موفقیت عربستان سعودی در این دو بحران جهانی می‌تواند زمینه‌های میانجی‌گری احتمالی ریاض میان ایران و آمریکا بر سر مساله هسته‌ای را نیز در چشم‌انداز قرار دهد.
مدیریت کلان کشور باید راه چاره معقولی برای تک‌تک این معضلات بیابد. مردم ایران انقلاب کردند، هشت سال در جنگ و دفاع مقاومت ورزیدند و چند دهه تحریم و عوارض سخت آن را تحمل کردند. آیا کافی نیست؟
دکتر علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی نوشت:

بازی با افکار عمومی

دستکاری افکار عمومی فرآیندهای گوناگونی دارد. برای مثال مسئولی در تریبون عمومی حقیقتی را ناقص بیان می‌کند و سپس دشمنان مردم همان را پر و بال می‌دهند و با انواع حیله‌های رسانه‌ای به دستاویزی برای حمله قرار می‌دهند و تشخیص جوهر حقیقی آن بیان نه تنها فراموش می‌شود؛ بلکه دهها دروغ و فریب دیگر هم از آن تولید می کنند.

اگر کانادا سفارت آمریکا را تسخیر نمی‌کرد؛ اگر مردم‌شان شعار مرگ بر آمریکا نمی‌دادند، اگر دولت کانادا درهای کشور را به روی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران آمریکایی نمی‌بست و بهانه به دست آمریکایی‌ها نمی‌داد، اگر خواستار محو رژیم صهیونیستی نبود و ارتش کانادا روی موشک‌هایش مرگ بر اسرائیل نمی‌نوشت و اگر این‌همه به جبهه مقاومت کمک نمی‌کرد؛ این‌طور هدف جنگ اقتصادی آمریکا واقع نمی‌شد!
سازمان آگهی های پرسون