اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

وزیر خارجه انگلیس مدعی شد در راستای پایبندی به حکم دادگاه لاهه اگر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وارد این کشور شود، بازداشت خواهد شد.
دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران با تروئیکای اروپا از جمعه ۹ آذر آغاز می‌شود، اما تجربیات گذشته نشان می‌دهد که وعده‌های اروپا در عمل به تعهدات خود به ندرت محقق شده است. در حالی که هدف اصلی از این مذاکرات کاهش تحریم‌ها و بهبود روابط اقتصادی است، سوالات جدی درباره اراده و توان اروپا برای اجرای تعهدات باقی مانده و نگرانی‌هایی درباره تحقق نتایج ملموس مطرح است.
دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در کنار تلاش‌های آن برای تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای حکام، نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها بین تهران و بروکسل است. این تقابل که در بدترین دوران خود قرار دارد، با ادعاهایی در خصوص حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و تشدید فشار بر پرونده هسته‌ای کشورمان همراه شده است.
در حالی که دونالد ترامپ مشغول به چیدن اعضای ضدایرانی و صهیونیست در دولت جدید خود است، برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین، بر لزوم پذیرش هر نوع فرصتی برای مذاکره با آمریکا تأکید دارند. او معتقد است ایران می‌تواند از هر موقعیتی برای پیشبرد منافع ملی بهره‌برداری کند و حتی در صورت نشان دادن چراغ سبز از سوی ترامپ، می‌توان از این فرصت استفاده کرد. این اظهارات با انتقادات شدید نسبت به گذشته و تأثیرات منفی سیاست‌های دولت‌های پیشین مواجه شده است.
عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی، در تحلیلی تازه تأکید کرد که مذاکرات ایران با آمریکا باید به صورت دو جانبه و محرمانه انجام شود و از گفتگوهای چندجانبه با اروپا پرهیز شود. وی همچنین پیشنهاد کرد که مقدمات این مذاکرات قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید فراهم گردد تا اعتمادسازی لازم انجام شود و زمینه برای حل اختلافات هسته‌ای و مسائل منطقه‌ای فراهم شود.
دانیل دپتریس، کارشناس امنیتی آمریکایی، با اشاره به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، به رئیس‌جمهور منتخب توصیه کرد که به این راهبرد شکست‌خورده بازنگردد و مسیر دیپلماسی را در پیش گیرد.
دانیل دپتریس، کارشناس امنیتی آمریکایی، با اشاره به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، به رئیس‌جمهور منتخب توصیه کرد که به این راهبرد شکست‌خورده بازنگردد و مسیر دیپلماسی را در پیش گیرد.
ادعای سیبی‌ها درباره وجود محور «روسیه-ایران-کره شمالی» برای مداخله در جنگ اوکراین در حالی مطرح می‌شود که ایران، بارها، با رد کردن ادعای غرب درباره حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین، گفته است همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دوجانبه طرفین در حوزه دفاعی است و برخلاف شرکای ناتو که آشکارا به مداخله نظامی در جنگ اوکراین می‌پردازند، از هیچ یک از طرفین جنگ حمایت نمی‌کند.
در پی لغو اعتبارنامه و اخراج یکی از کارکنان سفارت انگلیس در مسکو به اتهام فعالیت‌های اطلاعاتی علیه امنیت روسیه، سفیر انگلیس به وزارت امور خارجه روسیه احضار شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که این بلوک به طور همزمان با چند بحران مواجه شده و آینده آن در خطر است.
نگاهی به سابقه و کارنامه ترامپ روشن می‌کند که او بی‌تردید از سوابق نادرست و ناهنجاری از حوزه‌های اخلاقی، خانوادگی، مالی و رفتاری برخوردار است. براساس برخی از تحقیقات،او در دوره اول ریاست جمهوری سه هزار مرتبه دروغ گفته است.
سازمان آگهی های پرسون