اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

پس از حمله مجدد رئیس جمهوری آمریکا به رئیس بانک مرکزی این کشور، ارزش دلار آمریکا به پایین ترین حد خود در سه سال اخیر سقوط کرد.
دکتر عراقچی در کنفرانس کارنگی بر حق ایران برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد. وی اشاره کرد که ایران آماده توافقی جدید با آمریکاست که منافع اقتصادی ایران را تضمین کند. عراقچی معتقد است همه کشورهای عضو NPT باید از حقوق و مسئولیت‌های برابر برخوردار باشند.
کیهان نوشت: مگر می‌شود با این همه فراز و نشیب و جانفشانی عزیزانی همچون شهیدان علیمحمدی‌، شهریاری‌، روشن‌، فخری‌زاده و... فعالیت هسته‌ای کشور را با نگاه منافع حاشیه‌ای نگریست و پای میز مذاکره با طرف آمریکایی رفتاری مشابه دهه ۸۰ درخصوص هسته‌ای کشورمان داشت؟
وزارت خارجه چین امروز (دوشنبه) اعلام کرد، پکن با وضع تحریم‌هایی علیه چند عضو کنگره، مقام و روسای سازمان‌های غیر دولتی آمریکایی، تحریم‌های واشنگتن را تلافی کرد.
سید علیرضا موسوی، کارشناس اقتصادی در یادداشتی نوشت:

ایران در فرصت طلایی پس از توافق، آمادگی برای جذب سرمایه گذاری خارجی

به صورت عادی برای نتیجه مذاکرات میان ایران و آمریکا دو سناریو پیش بینی میشود اول توافق و رفع تحریم ها، دوم شکست مذاکرات و تشدید تحریم ها.
مرتضی مکی تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

رسیدن به چارچوب در مذاکرات

دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در رُم از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. از این جهت که اگر نفس این مذاکرات را بخواهیم بررسی کنیم، شروع این مذاکرات در عمان و سپس در ایتالیا نشانه مثبتی از این جهت است که هم آمریکا و هم ایران گزینه مذا کره و توافق را بر هر راه دیگری ترجیح می دهند.
یک روزنامه اسرائیلی در واکنش به گزارش یک روزنامه آمریکایی نوشت: اختلاف بین اسرائیل و ایالات متحده بهترین اتفاقی است که می‌تواند برای جمهوری اسلامی رخ دهد.
جعفر بلوری در یادداشتی نوشت:

میز یا تفاهم ترامپ کدام را می‌خواهد؟

با توجه به ویژگی‌های شخصیتی ترامپ شاید بتوان گفت، برای ترامپ، همین که اعلام کند «دیدید! من توانستم ایرانی‌ها را به پای مذاکره کشانده و توان هسته‌ای‌اش را بگیرم» کافی است! «حل‌شده» نشان دادن مسائلی که تاکنون دیگران نتوانسته‌اند حلش کنند، بیش از هر چیزی شخصیتی مثل ترامپ را ارضا می‌کند! او به شدت عاشق «پیروز» نشان دادن خود است؛ ولو نمایشی!
عربستان سعودی ۱۰ سال پیش دربرابر برجام موضعی محتاطانه اتخاذ کرد و در سال ۲۰‍۱۸ حامی ترامپ در خروج از این توافق بود، اما اکنون که به گفته کارشناسان رئیس‌جمهوری آمریکا به حصول توافقی شبیه برجام با ایران نزدیک است، از آن حمایت می‌کند. چه عاملی موجب این چرخش عمده در سیاست ریاض شده است؟
پیش از آنکه مذاکرات در مسقط و رم جان تازه‌ای بگیرد، یک فرض تلویحی در فضای دیپلماتیک وجود داشت؛ فرضی که آرام اما مؤثر در محافل تحلیلگران زمزمه می‌شد؛ شاید دونالد ترامپ از موضع اولیه خود مبنی بر برچیدن برنامه‌های هسته‌ای ایران عقب‌نشینی کند؛ موضعی سختگیرانه که در ماه‌های گذشته با صدای بلند از زبان چهره‌های تندروی کابینه‌اش همچون مایکل والتز مشاور امنیت ملی ترامپ تکرار می‌شد. اما اختلافات پشت درهای بسته کاخ سفید نماند.
عصر ایران نوشت: در صورت میزبانی تهران، طرف ایرانی، راه های بیشتر و بهتری برای مذاکره غیرمستقیم و شبه مستقیم با طرف امریکایی خواهد داشت. ویتکاف فعال اقتصادی موفق امریکایی است و در سفر به تهران می توان درباره پیشنهاد همکاری ها ومعاملات اقتصادی آینده بیشتر با او مذاکره داشت.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت اوکراین فرمان آتش‌بس موقت در «عید پاک» را دنبال نکرد و در عوض با موشک‌های ساخت آمریکایی به حملات خود ادامه داد.
سازمان آگهی های پرسون