خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که هشدار رژیم صهیونسیتی به بیش از یک میلیون از اهالی غزه برای ترک مناطق شمالی این باریکه در عرض 24 ساعت، «غیرواقع‌بینانه» است.

آسوشیتدپرس امروز جمعه به نقل از یک مقام بلندپایه امنیتی مصر گزارش داد که کشورش اقدام به تقویت نیروهای خود را در مرز با نوار غزه کرده است.

نایب رئیس دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه نبرد مقاومت با دشمن در راه آزادی ملت فلسطین و برخورداری از یک زندگی آزادانه ادامه دارد، گفت که این نبرد تنها بخشی از جنگ با دشمن است و این رژیم لحظه‌ای از هدف قرار دادن فلسطینیان دست نمی‌کشد.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد، بمباران غزه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی از روز شنبه تاکنون ۱۰۰۰ خانه را با خاک یکسان کرده و بسیاری در این منطقه با کمبود شدید آب آشامیدنی، سوخت و لوازم و تجهیزات پزشکی مواجه هستند.

رئیس رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی با اذعان به شلیک ۵۰۰۰ موشک به اراضی اشغالی تاکید کرد که جنگ با حماس طولانی خواهد بود.

وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) تاکید کرد، مسکو امیدوار است زمانی که تل‌آویو و فلسطین به یک آتش‌بس دست یافتند، تمامی طرف‌های درگیر به اجرای تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل برای تشکیل کشور فلسطین بازگردند.

عملیات توفان الاقصی اگرچه بنا بر حق مبارزه نیروهای تحت اشغال با اشغالگران، توجیه حقوقی دارد، اما برخی ابعاد آن از جمله جان باختن تعداد زیادی زن و کودک و غیرنظامیان و به اسارت بردن برخی از آنها، موجب نقدهای اخلاقی و حیرت و تاثر بخشی از افکار عمومی شده است. آنها اگرچه مقاومت و حتا جنگ را حق فلسطینیان می‌دانند، اما خواهان حفظ برتری اخلاقی آنها و عدم خدشه بر اسطوره مظلومیت و مروت فلسطینیان و عدم فرصت مظلوم‌نمایی برای رژیم آپارتایدی اسراییل هستند و برخی اقدامات حماس علیه غیرنظامیان را غیرقابل دفاع می‌دانند.
آرون دیوید میلر، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل در جریان گفت‌وگویی ضمن اشاره به چالش های امنیتی و اطلاعاتی جدید برای تل آویو و همچنین بی سابقه خواندن رویارویی اخیر، حمله حماس به اسرائیل و تصمیم تل آویو برای اجرایی کردن عملیات زمینی در نوار غزه را هولناک خواند و مدعی شد که امروز رایزنی نیز به بن بست حاکم پایان نخواهد داد.
عده زیادی بسیج شدند تا اسرائیل را از مخمصه نظامی خارج کنند و تل آویو را به آرامش برگردانند و عده‌ای هم در جهان ضد صهیونیسم برای حماس سرود پیروزی و سربلندی سر دادند تا حماس با قدرت و همت و اراده بیشتری به اسرائیل حمله کند و پایان تاریخ صهیونیسم را با چشم خود ببینند.اما زلزله شش و دو دهم ریشتری غرب افغانستان، مورد توجه هیچ رسانه‌ای قرار نگرفت هیچ نویسنده‌ای برایش مقاله‌ای ننوشت، هیچ مطبوعه‌ای برای کشته‌های افغانستان در صفحه اولش نوار سیاه نزد، هیچ بشر دوستی برای مرگ نوزاد زیر آوار هرات اشک ماتم نریخت.
«مضحک است که تل‌آویو فکر می‌کند با زور تفنگ می‌تواند میلیون‌ها فلسطینی خواستار آزادی را تا ابد سرکوب کند. رنج سرکوب و شوق آزادی به نبوغ و تدبیر منجر می‌شود و حماس با استفاده از غفلت نظامیان اسرائیلی، طرح مدبرانه‌ای را علیه آنها پیاده‌سازی کرد.»

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد، این ارتش در انتقام از عملیات طوفان الاقصی قصد دارد هر ساختمانی در غزه را با خاک یکسان کرده و غزه را به «شهر چادرها» تبدیل کند
عملیات «طوفان الاقصی» پیامدهای تازه ای را برای خاورمیانه به دنبال دارد؛ این عملیات بی سابقه بار دیگر حقوق فلسطینی ها را در کانون توجه ها قرار داد و همزمان بحث عادی سازی رابطه کشورهای عرب بالاخص عربستان با اسرائیل را به حاشیه راند. از همین رو گروهی می گویند که خاورمیانه در آستانه عصری تازه قرار دارد.
سازمان آگهی های پرسون