خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

مهمترین اخبار

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین؛

تنش‌ها در مسیر مذاکرات هسته‌ای ادامه دارد

سه مقام رسمی غربی به شرط فاش نشدن هویتشان اعلام کردند که در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسی ذخایر هسته‌ای ایران تهیه خواهد شد. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که پس از حملات هوایی اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن، همکاری ایران با آژانس معلق شده و وضعیت ذخایر اورانیوم با خلوص بالا در برخی تاسیسات نامعلوم است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، در اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسی با انتقاد از سیاست خارجی آمریکا پس از جنگ سرد گفت ایالات متحده با تصور پیروزی کامل در رقابت‌های جهانی، تلاش کرد نظم تک‌قطبی مبتنی بر قدرت نظامی ایجاد کند
با اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق، تحرکات سیاسی برای تشکیل دولت جدید وارد مرحله‌ای جدی شده است؛ مرحله‌ای که در آن ائتلاف «چارچوب هماهنگی شیعیان» با تکیه بر وزن عددی تازه خود در پارلمان، مشاوره‌ها و رایزنی‌ها را برای تعیین چهره نخست‌وزیر آینده و شکل دولت آغاز کرده است و در مقابل پیچیدگی‌های قانون اساسی و توازن‌های داخلی، مسیر توافق نهایی را دشوارتر از دوره‌های پیشین نشان می‌دهد.
«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در تماس تلفنی با «عبدالله بن زاید آل نهیان»، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، که کشورش با اتهاماتی مبنی بر تأمین مالی نیروهای واکنش سریع (RSF) در جنگ علیه ارتش سودان روبه‌رو است، خواستار آتش‌بس در سودان شد.
روزنامه معاریو به ترس و وحشت نتانیاهو نسبت به حکم احتمالی دادگاه رژیم صهیونیستی علیه وی اشاره کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به سخنان وزیر خارجه آمریکا درباره از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای اعلام کرد که در صورت عدم پایبندی واشنگتن به معاهده منع آزمایش‌های هسته‌ای، مسکو مطابق الگوی رئیس جمهور روسیه واکنش نشان خواهد داد.
رئیس پارلمان لبنان با اشاره به اینکه که تجاوزات صهیونیست‌ها همه لبنان را در برمی‌گیرد و نه فقط منطقه جنوب؛ بر لزوم مسئولیت‌پذیری کمیته مکانیسم در تحت فشار قرار دادن اشغالگران تاکید کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، با تأکید بر نقش محوری تهران، مسکو و پکن در آینده پرونده هسته‌ای ایران گفت که تصمیم نهایی در این زمینه تا حد زیادی به همکاری این سه کشور بستگی دارد. او در عین حال، نسبت به توانایی تروئیکای اروپایی برای ایفای نقش مثبت در این پرونده ابراز تردید کرد.
رئیس‌ دولت موقت سوریه در گفت‌ وگویی با روزنامه واشنگتن‌ پست گفت که کشورش از توافقات گسترده عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل که توسط دولت‌های منطقه‌ای دیگر امضا شده‌ است، حمایت نمی‌کند.
سازمان آگهی های پُرسون