خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

رخوت کشور‌های اسلامی و بازی دولت‌هایشان با زمان به ویژه در منطقه ما که رفتار‌های مسألمت آمیز «اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه با نتانیاهو شاخص آن است، فضا را برای ادامه کشتار فلسطینیان از مرد و زن و کودکان باز گذاشته است.
وزارت امور داخلی فلسطین در غزه اعلام کرد به دلیل ادامه حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی، بسیاری از پیکرهای شهدا و همچنین افرادی که زنده هستند؛ هنوز در زیر آوارها باقی مانده‌اند.
یک مرکز حقوق بشری با اشاره به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه، از شرایط ناگوار ساکنان این منطقه پرده برداشت و اعلام کرد که این رژیم در هر ساعت، ۱۴ فلسطینی را به شهادت می‌رساند.
در این میان رژیم رو‌ به زوال اسرائیل وانمود می‌کند برای ورود جبهه مقاومت در جنگ آمادگی دارد. همه می‌دانند در حالی که 50 درصد نیروهای کادر ارتش اسرائیل درگیر کرانه باختری، می‌باشد چگونه قادر است با 50 درصد بقیه هم مراقب غزه و هم مراقب مرزهای شمالی و شمال شرقی فلسطین باشد. اگر مقاومت تصمیم بگیرد از سمت جنوب لبنان و از سمت جولان وارد عملیات شود، ارتش اسرائیل در زمان نه‌ چندان طولانی از هم می‌پاشد.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:«ولادیمیر پوتین: آماده‌ام همانطور که آمریکا به اسرائیل کمک می‌کند من هم به فلسطین کمک کنم.» این پُستی است در فضای مجازی که می خواهد بگوید که عالی‌جناب پوتین هم برای کمک به مظلومان فلسطین پا در چکمه کرده است.
به نظر می‌رسد سیاستمداران غربی نیز امروزه قربانیان کارویژه‌های رسانه‌های خود شده‌اند و باید برای نزدیک شدن به واقعیت‌های خاورمیانه و جهان، حق تخیل و تولید تصاویر را از رسانه‌های خودساخته بازستانند. حال جهانی را تصور کنید که دیگر از تخیل محروم نیست و به جای تصاویر رسانه‌ای، فردیت انسان و اجتماع انسانی دستی فراخ در تولید تصاویر دارد، در چنین جهانی می‌تواند جای برندگان و بازندگان جنگ کاملا تغییر کند.
جنگ روایت‌ها به خوبی سیطره خود را بر واقعیت نشان می‌دهد و به رژیم صهیونیستی جسارت می‌دهد تا صد‌ها و هزاران بمب بر سر مردم و زن و بچه کودک و پیر بریزد و تازه حق هم داشته باشد و سازمان ملل هم طبق معمول اظهارتأسف کند!
طالبان در یک بیانیه بار دیگر حمایت خود از مردم فلسطین را اعلام کرد و نوشت: هرچه زودتر به قضیه فلسطین رسیدگی و جلو حمله‌های وحشیانه اسراییل به غزه گرفته شود.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل؛

اسرائیل باید از تخلیه غزه عقب نشینی کند

من از شنیدن عبارت نسل کشی که وارد گفتمان عمومی می شود وحشت دارم. مردم انسانیت در قبال یکدیگر را از دست می دهند. نمی توان اجازه داد که خشونت یک حقیقت اساسی را پنهان کند: ما همه محصول واقعیت های زیسته و تاریخ جمعی خود هستیم. فیلسوف اسپانیایی خوزه اورتگا و گاست می گوید : من خودم و شرایطم هستم.
علی ربیعی در اعتماد نوشت: در بازنمایی خبری و برساخت‌های رسانه‌ای چند تصویر از روش‌های ناشایست در اسارت‌گیری اسراییلی‌ها برجسته شده و به سرعت با برخی اخبار جعلی مثل کشتن کودکان در خانه در سطح جهانی تکثیر و پخش شد.
سال ۲۰۰۶ در بحبوحه جنگ ۳۳روزه، کاندولیزا رایس در سفر خود به لبنان ادعا کرد آنچه می‌بینید، درد زایمان خاورمیانه جدید است. حال با گذشت ۱۷ سال از آن زمان، آمریکایی‌ها با این پرونده مجدداً به خاورمیانه بازگشته‌اند.
کارشناسان نظامی می‌گویند، اگر طی سه روز، نفوذی‌ها به شهر پاک‌سازی نشوند، به احتمال زیاد این جنگ، فرسایشی و با تلفات بالاو سنگین خواهد شد. احتمال حمله زمینی به غزه نیز وجود دارد اما خود صهیونیست‌ها می‌گویند، تلفات بسیار سنگین‌تری در انتظارشان است ضمن اینکه صدها اسیر در غزه نگهداری می‌شود و در صورت حمله زمینی آنها را باید «مُرده» حساب کنند. چنین تجاوز آشکاری صهیونیست‌ها را در میان دولت‌های حتی غربی هم می‌تواند، تحت فشار بگذارد چرا که غربی‌ها این‌جا دیگر نمی‌توانند از صهیونیست‌ها حتی در ظاهر دفاع کنند.
سازمان آگهی های پرسون