رسانه های باکو از جمله سایت «آخار» در مقابل توضیح خواهی وزارت خارجه ایران از باکو در رابطه با تشکیل جبهه متحد با صهیونیستها علیه ایران نوشتند: ایران اگر جرات دارد، از اسراییل توضیح بخواهد.
در سالی که گذشت، جهان روزگار پر آشوبی را از سرگذراند. از شدت گرفتن جنگ در اوکراین تا تنش بیسابقه در روابط دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا که طنین لرزه بر پایههای جهان تک قطبی را تداعی کرد.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره برجام، بار دیگر با تکرار اتهامات همیشگی ضدایرانی اعلام کرد که برجام در دستور کار نیست اما دیپلماسی همچنان بهترین راه در قبال ایران است.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد که ایران گامهایی برای توسعه تواناییهای خود برای تولید سلاح هستهای برداشته است و منطقه را به عدم ثبات تهدید میکند.
اروپاییان، از یک سو آنچه در خاک کشورهایشان می گذرد را کتمان کرده و در مقابل، از بحران در ایران سخن می گویند که مصداق و نمادی برای تاویل و تفسیر آن وجود ندارد! این همان سیاست دوگانه ایست که بارها آن را از سوی مقامات اروپایی دیدیم.
از یک چشم انداز ایرانی، توافق اخیر حاکی از پیاده سازی راهبردی بود که ابراهیم رییسی در اوت ۲۰۲۱ که به ریاست جمهوری رسید، اعلام کرد- کاهش پافشاری بر رسیدن به توافقی با قدرت های غربی و تمرکز بر محیط همسایگی ایران.
جنگ اوکراین، ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی و حمایت انگلیس از اعتراضات در ایران مهمترین موضوعاتی بودند که تهران و لندن در یک سال گذشته بر سر آنها مناقشه داشتند.