سی‌ان‌ان:

بن‌سلمان مایل به میانجیگری بین ایران و ترامپ برای توافق جدید هسته‌ای است

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.
تصویر بن‌سلمان مایل به میانجیگری بین ایران و ترامپ برای توافق جدید هسته‌ای است

به گزارش سایت خبری پُرسون، سی ان ان مطلع شده است که «عربستان سعودی مایل به میانجی‌گری بین دولت ترامپ و ایران برای دستیابی به توافقی جدید در حوزه برنامه هسته‌ای تهران است.»

پادشاهی عربستان سعی می‌کند در عین ایفای نقش فعال در شکل‌دادن به گذار سیاسی در لبنان و سوریه و آماده‌شدن برای «روز بعد از جنگ» در غزه، از تحریک تهران اجتناب کند؛ روزی که قرار است مشخص شود چه کسی حکومت غزه را در دست خواهد داشت، چگونه بازسازی خواهد شد و شرایط برای عادی‌سازی بیشتر روابط بین اسرائیل و کشور‌های عربی چگونه خواهد بود.

به گزارش انتخاب، پادشاهی سعودی نگران است که ایران اکنون بیشتر تمایل به دنبال کردن سلاح هسته‌ای داشته باشد، زیرا نیرو‌های متحد منطقه‌ای آن – که مدت‌ها به‌عنوان عاملی بازدارنده در برابر حملات اسرائیل در نظر گرفته می‌شدند – به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده‌اند. عربستان سعودی امیدوار است که بتواند از روابط نزدیک خود با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد یک پل دیپلماتیک میان ایران و کاخ سفید استفاده کند.

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌ طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

درحالی‌که ترامپ اعلام کرده که خواهان آغاز مذاکرات برای توافقی جدید است، پیام‌های ایران در این زمینه ضدونقیض بوده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه عربستان به درخواست‌های سی‌ان‌ان برای اظهار نظر پاسخ ندادند. نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک نیز گفت که نظری ندارد.

عربستان سعودی به‌ طور علنی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی استقبال کرد، اما در خفا از ناکامی دولت اوباما در رسیدگی به نگرانی‌هایش درباره فعالیت‌های منطقه‌ای ایران – به‌ویژه برنامه موشکی و نیرو‌های نیابتی آن از یمن تا عراق و لبنان – ناخشنود بود، زیرا ریاض این مسائل را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای می‌دانست. این کشور بعداً از خروج ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ استقبال کرد.

مقامات سعودی چشم‌انداز فعلی منطقه را فرصتی تاریخی برای کاهش تنش‌ها با ایران و بهبود روابط می‌دانند و تأکید دارند که نمی‌خواهند در هیچ رویارویی میان آمریکا یا اسرائیل با ایران نقش داشته باشند.

همچنین، آنها نگرانند که ایران در شرایطی که به حاشیه رانده شده، تمایل بیشتری به تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد و توافقی جدید را راهی برای جلوگیری از این روند می‌بینند. آنها بر این باورند که ایرانِ به‌ شدت تضعیف‌ شده به نفع عربستان سعودی نیست، زیرا ریاض سیاست خارجی خود را بازنگری کرده و اولویت را به منافع اقتصادی‌اش داده است و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را مانعی برای پیشرفت می‌داند.

منبع: انتخاب

875822

سازمان آگهی های پرسون