به گزارش سایت خبری پُرسون، وزیران امور خارجه گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا برای نخستین بار تحت ریاست کانادا در سال ۲۰۲۵ در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ ملاقات کردند.
در این نشست، اعضای گروه هفت درباره جنگ ویرانگر روسیه در اوکراین گفتگو کردند.
در بیانیه ادعایی وزیران امورخارجه کشورهای هفتگانه صنعتی آمده است: اعضای گروه هفت بهطور صریح اقدامات بیثباتکننده ایران از جمله پیشرفت سریع غنیسازی اورانیوم بدون توجیه غیرنظامی معتبر، تسهیل فعالیت سازمانهای تروریستی و گروههای مسلح در سراسر خاورمیانه و دریای سرخ، گسترش موشکهای بالستیک وپهپادها و نقض حقوق بشر و سرکوبهای فراملی را محکوم کردند.
آنها بر تعهد خود به همکاری برای دستیابی به صلحی پایدار و اوکراینی قوی تأکید کردند و ضرورت توسعه تضمینهای امنیتی قوی برای جلوگیری از شروع مجدد جنگ را مورد تأکید قرار دادند.
اعضای گروه هفت از حمایت قوی خود از اوکراین در دفاع از آزادی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی آن خبر دادند.
گروه هفت همچنین مدعی تأمین کمکهای دوگانه چین به روسیه و نیز کمکهای نظامی کره شمالی و ایران به مسکو شدند و تمامی این حمایتهای ادعایی را محکوم کردند.
هفت کشور صنعتی جهان به بحث در مورد مسائل سیاسی، امنیتی و بشردوستانه در خاورمیانه، از جمله در سرزمینهای اشغالی، غزه، لبنان، سوریه و ایران پرداختند و بر تعهد خود به پیشبرد صلح و ثبات منطقهای تأکید کردند.
آنها با تأکید بر اهمیت صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطین، از تمامی تلاشهای مصر، قطر و ایالات متحده در جهت ادامه مذاکرات برای رسیدن به آتشبس دائمی حمایت کردند.
گروه هفت همچنین بدون اشاره به جنایتهای چند دهه رژیم صهیونیستی در حق مردم فلسطین و با حمایت از نسل کشی اسرائیلیها علیه فلسطینیها، جنبش مقاومت اسلامی حماس را محکوم کرده و مدعی شدند که باید مانع از بازسازی نظامی آن یا سهیم شدن این گروه در حکومت فلسطین شد.
وزیران امورخارجه هفت کشور صنعتی با چشم پوشی از جنایتهای بی سابقه صهیونیستها در حق مردم مظلوم فلسطین، مدعی شدند که آنها حق دفاع مشروع اسرائیل را مطابق با حقوق بینالملل به رسمیت میشناسند.
اعضای گروه هفت نتایج کنفرانس بینالمللی سوریه که به میزبانی فرانسه در ۱۳ فوریه ۲۰۲۵ برگزار شد را مثبت ارزیابی کردند و بر تعهد خود بر حمایت از مردم سوریه و فرآیند انتقال سیاسی فراگیر بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل تأکید کردند.
وزیران امورخارجه گروه هفت همچنین از تحولات مثبت در لبنان، از جمله انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهوری و نواف سلام نخست وزیر و تشکیل دولت جدید استقبال کردند.
اعضای گروه هفت نگرانی جدی خود را از برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی ابراز و بر تعهد خود به خلع سلاح هستهای کامل شبهجزیره کره تأکید کردند.
آنها از کره شمالی خواستند تمامی سلاح و برنامههای هستهای خود را به صورت کامل، قابل راستیآزمایی و غیرقابل بازگشت رها کند.
نشست بعدی گروه هفت ۱۲ تا ۱۴ ماه مارس آینده در شهر شارلوای استان کِبِک کانادا برگزار میشود.
پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۶ بیش از ۳۵ میلیون گردشگر با درآمد بیش از ۱۴۷ میلیارد رینگیت وارد مالزی شوند. این افزایش در ورود گردشگران، منجر به تقویت اقتصاد مالزی خواهد شد. این درحالیست که تعداد گردشگران ایرانی که به مالزی سفر کرده اند با کاهش همراه شده است و کوالالامپور در صدد است تا با برنامه ریزی مناسب، تعداد ایرانیان بیشتری را جذب کند.
در حالی گروه هفت ادعای خود درباره کشورمان را مطرح میکنند که ایران ضمن رد این اتهامات از کشورهای غربی خواسته، با درک صحیح مفاهیمی مانند "تهدید" و "صلح و امنیت بینالمللی"، از استفاده نادرست و ابزاری از این واژهها خودداری کنند.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ۱۱ بهمن ماه در این باره تاکید کرد: تهدید اصلی و دائمی برای صلح و امنیت جهانی، رژیم آپارتاید و اشغالگر است؛ رژیمی که دارنده زرادخانه سلاحهای کشتار جمعی است و تنها در ۱۵ ماه اخیر با یک نسلکشی بی رحمانه جان بیش از ۶۰ هزار انسان بیگناه را گرفته، مرتکب شنیعترین جنایات بینالمللی شده و همچنان به تجاوز و اشغالگری ادامه میدهد.
وی با تاکید بر اینکه بحران اوکراین ارتباطی به ایران ندارد و جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت پایان جنگ و استفاده از دیپلماسی برای حل اختلافات تأکید داشته است، افزود: فرافکنی و مقصر جلوه دادن دیگران نمیتواند کمکی به حل بحرانهای ناشی از سیاستهای اشتباه اروپا بکند.
بقایی با تقبیح ادعای حمایت ایران از تروریسم خاطر نشان کرد: اتحادیه اروپا باید درک کند که وقتی برخی از مهمترین اعضایش آشکارا میزبان گروهها و عناصر تروریست هستند، فاقد جایگاه اخلاقی برای اتهامزنی به دیگران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به بهانههای گوناگون و فریبنده از جمله حقوق بشر را مردود دانست و تصریح کرد: حقوق بشر میراث ارزشمند بشری است و نباید ابزاری برای مداخله در امور داخلی کشورها شود.
بقایی با تاکید بر ماهیت کامل صلح آمیز برنامه هستهای ایران افزود: اتحادیه اروپا به یاد داشته باشد که اراده و استقلال لازم برای حفظ توافقی که خود از بانیان آن بود، نشان نداد و با خروج آمریکا از برجام، عملاً از عهده ایفای تعهداتش برنیامد.
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران همچنین تاکید کرد: اگر اتحادیه اروپا خواهان ایفای نقشی اثرگذار و سازنده در عرصه بینالمللی است، باید رویکردی واقعبینانه و مبتنی بر عدالت و احترام به حقوق دیگر ملتها و رعایت اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل اتخاذ کند.
منبع: مهر