دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت: ابتلا به کرونا پس از تزریق دوز اول واکسن کووید۱۹ نیازمند تزریق مجدد این دوز نیست و بهبودیافتگان پس از گذشت یک بازه زمانی مشخص و دستیابی به سلامت کامل باید دوز دوم واکسن را تزریق کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: پیک پنجم بیماری کرونا در بیشتر استانهای کشور روند کاهشی گرفته و تا حد زیادی از بحران عبور کرده ایم.
رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا با تاکید بر ضرورت تبیین اهمیت واکسیناسیون کرونا برای مردم، اقدامات گروههای معدود مخالف واکسن را تشویش اذهان عمومی خواند و گفت: ضرر واکسن نزدن خیلی خیلی سنگینتر از واکسن زدن است و در این زمینه باید اعتماد مردم جلب شود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ۱۷ بیمارستان صحرایی برای درمان بیماران کرونایی و یک بیمارستان یکصد تختخوابی با امکانات و تجهیزات کامل در مدت زمانی کوتاه راهاندازی شد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون تاکنون هشت میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان تهران تزریق شده است.
شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در جهان تاکنون به ۲۳۰ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۸۳۵ نفر رسیده و مرگ چهار میلیون و ۷۳۳ هزار و ۵۳ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است و ۲۰۷ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۴۶۰ نفر از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند.
در حال حاضر کیتهای مختلف تست سریع، موجود و دقت آن بسیار متفاوت است. اکثر آن هنوز در محیطهای مختلف مانند خانهها، محل کار و مدارس بهطور دقیق یا گسترده آزمایش نشدهاند. به طور کلی برای فرد دارای علائم کووید-۱۹ این تستهای آنتیژن دقیقتر است اما اگر فردی علائم آلوده شدن به ویروس را نداشته باشد، برای این نوع تست دقت کمتری در نظر گرفته میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: هر چند که میزان بستریها و فوتیها رو به کاهش است، اما در بعضی استانها که دستورالعملها به درستی رعایت نمیشود، عبور از موج پنجم طولانیتر شده است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: احتمالا یک هفته دیگر واکسن پاستوکووک وارد بازار میشود که برای زیر ۱۸ سال مجاز است. این واکسن را میتوان برای مادران باردار هم استفاده کرد.
متخصص بیماری های عفونی درباره کسانی که دوز اول واکسن اسپوتنیک را دریافت کرده اما برای دریافت دوز دوم دچار مشکل شدهاند، گفت: با توجه به تشابه مکانیسم واکسن آسترازانکا و اسپوتنیک این افراد میتوانند برای دوز دوم از واکسن آسترازانکا استفاده کنند و یا اینکه دو دوز واکسن سینوفارم و یا برکت بزنند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تمام واکسنهای کرونا زیر سوال هستند؛ زیرا 4 تا 5 سال زمان برای بررسی میزان پایداری و آثار و عوارض تزریق واکسن نیاز است.