بهداشت و درمان

آخرین و مهمترین خبرهای پزشکی را در صفحه بهداشت و درمان پرسون بخوانید.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

«آسترازنکا» از چرخه تزریق خارج شد / علائم سرماخوردگی، کرونا تلقی می‌شود

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به سرعت انتشار، علایم و شدت بیماری‌زایی سویه BA۵ امیکرون در عین حال تاکید کرد که واکسن آسترازنکا به دلیل منقضی شدن تاریخ مصرف موارد موجود در کشور، از چرخه مراکز بهداشتی و درمانی خارج شده است.
روابط عمومی سازمان انتقال خون با اشاره به آمار روزانه اهدای خون در کشور اعلام کرد در ۷ استان کشور نیاز به اقدام فوری برای اهدای خون وجود دارد.
شرکت زیست‌فناوری دانمارکی «باوارین نوردیک» اعلام کرد که کمیسیون اروپا به واکسن ساخت این شرکت برای آبله میمونی با نام تجاری «ایموانکس» (Imvanex) را به دنبال توصیه «آژانس دارویی اروپا» ‌(EMA)‌ در هفته پیش مجوز داده است.
درحالی‌که آمارها از کمبود شدید پزشک متخصص در کشور حکایت دارد و نمایندگان مجلس نیز از کمبود پزشک در شهرهای حوزه انتخاباتی خود گلایه دارند، مسئولان وزارت بهداشت اقدام به کاهش ظرفیت آزمون دستیاری پزشکی کرده‌اند.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اولین روز نشست توانمندسازی روسای دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی که با همکاری موسسه عالی توسعه و تربیت مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: تامین سلامت جامعه بدون همکاری و هم راستایی در سیاست‌های سلامت محور در سایر بخش‌ها محقق نخواهد شد.
وزیر بهداشت، بیان کرد: خواهشم از والدین این است که تمام کودکان بالای ۱۲ سال را یکبار دیگر واکسن یادآور برایشان بزنند، به هر حال بچه‌ها وقتی به مدرسه می‌روند، ممکن است شیوه‌نامه‌ها را به طور کاملا رعایت نکنند و مبتلا شوند.
عمده مشکلی که در مورد کمبود دارویی در داروخانه لمس می‌شود انسولین‌های قلمی بیماران دیابتی است که توزیع آن متعادل نیست و بیمار دیابتی با مشقت داروی خود را به دست می‌آورد.
محققان دانشگاه رور(ruhr) بوخوم آلمان در مطالعه اخیرشان از توسعه حسگری که می‌تواند تا ۱۷ سال زودتر بیماری آلزایمر را تشخیص دهد، خبر داده‌اند.
استاد چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به روش‌های استراحت دادن به چشم در حین کار با رایانه، گفت: بهترین کار این است که کار مداوم یک ساعت و نیم بیشتر با رایانه نداشته باشیم و حتماً بین این زمان 20 دقیقه استراحت چشمی داشته باشیم.

برای ساخت و تثبیت یک واکسن، فاصله زمانی ۸ تا ۱۴ سال نیاز داریم. تصورش را کنید که آیا بشریت می‌توانست برای کووید-۱۹ این همه سال صبر کند تا روی حیوانات و گروه‌هایی از انسان‌ها مطالعه کرده و واکسن‌ها را به‌تدریج به تایید برساند؟ همه باید می‌نشستیم و مشاهده می‌کردیم که در طول سال‌ها ویروس کرونا چه می‌کند؟
پژوهشگران کشور در یک مطالعه تحقیقاتی نشان داده‌اند که در طول پاندمی کووید ۱۹، میزان مصرف غذاهای آماده در ایران به دلایل مختلف کاهش یافته است و لازم است این موضوع با هدایت دست‌اندرکاران، به دستاوردی پایدار تبدیل شود.
مدیرکل پایش مصرف فراروده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو گفت: مصرف خودسرانه و قاچاق آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور باعث شده میزان استفاده از آنها بالاتر از آمار فروش داروهای دیگر باشد.
مقامات بهداشت ایالات متحده اعلام کردند که یک ویروس پُرخطر برای نوزادان به نام پارکوویروس (parechovirus) در سراسر ایالات متحده در حال شیوع است و والدین و پزشکان اطفال باید مراقب علائم این ویروس باشند.

سازمان آگهی های پرسون