به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر سیفالله مرادی درباره آخرین وضعیت استخدام ۲۵ هزار نفری برای مراکز بهداشتی و درمانی تازه تاسیس، گفت: در مجموعه وزارت بهداشت برای اینکه بتوانیم مجموعه را اداره کنیم، به ۷۶ هزار نفر نیرو نیاز داریم. با توجه به محدودیتها، مجموعه سازمان اداری و استخدامی اعلام کردند که نیروی انسانی مورد نیازتان را در سه سطح اولویتبندی کنید. بر این اساس اولویتبندی انجام دادیم که اولویت اولمان جذب ۴۱ هزار نفر نیرو به عنوان حداقل نیازی بود که بتوانیم امسال مجموع پروژههای جدیدمان را راهاندازی کنیم.
وی افزود: بعد از رایزنیها و جلسات متعدد اعلام کردند که فعلا مجوز استخدام ۲۵ هزار نیرو را ارائه میدهیم. طبیعتا مجبور شدیم تنها بخشی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و در نتیجه پروژههایی را که تا پایان شهریور ۱۴۰۲ آماده میشوند، در لیستمان قرار دادیم و قرار شد که این استخدام نیرو فقط برای پروژههای جدید باشد و فعلا بهازای نیروهای خروجی و بازنشسته وزارت بهداشت و نیروهای تکمیل ظرفیت، جذب نیرویی نداشته باشیم. منظور از تکمیل ظرفیت هم این است که در بسیاری از بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق کم برخوردار، نیرو کم داریم و اگر قرار باشد به ازای هر تخت سه نیرو داشته باشیم، اکنون دو نفر یا ۱.۸ نیرو وجود دارد.
مرادی با بیان اینکه بنابراین در وزارت بهداشت برای جذب نیرو در اولویت اول به حداقلها توجه کردیم، گفت: بر این اساس اعلام کردیم که جذب نیروی ۲۵ هزار نفری را برای پروژههایی که تا پایان شهریور ۱۴۰۲، آماده میشوند، انجام میدهیم و ۲۵ هزار تا را بین این پروژهها توزیع کردیم. البته هنوز مجوز استخدام ۲۵ هزار نفری امضا نشده است. با این حال قرار بر این شد که برای جذب ۲۵ هزار و ۱۰۰ نیرو به ما مجوز دهند که ظاهرا در سازوکار اداری سازمان امور اداری و استخدامی گیر کرده که امیدواریم زودتر امضا شود. به هر حال ما منتظریم که مجوز جذب ۲۵ هزار نفری برای وزارت بهداشت اعلام شود و ما هم تقسیمبندی و جلسات با دانشگاههای علوم پزشکی را برگزار کرده و بتوانیم توزیع را انجام داده و فراخوان آزمون را اعلام کنیم.
جزییات توزیع نیروهای استخدام ۲۵ هزار نفری
وی درباره وضعیت تقسیمبندی ۲۵ هزار نیرویی که قرار است برای پروژههای جدید وزارت بهداشت استخدام شوند، گفت: تقسیمبندی در کلیات مشخص شده است. به عنوان مثال قرار شد که ۸۰۰۰ نیرو در بخش بهداشت توزیع کنیم، ۳۵۰۰ نیرو در بخش اورژانس جادهای، ۱۲ هزار نیرو در بخش بیمارستانی، ۱۰۰۰ نیرو در اورژانس پیش بیمارستانی و ۸۰۰ نیرو هم برای بلوکهای زایمان توزیع کنیم. در عین حال در بخش درمان که حدودا ۱۲ هزار نیرو را برای این بخش در نظر گرفتهایم، به ازای هر تختی که راهاندازی میکنیم، میخواهیم حداقل یک پرستار داشته باشیم که در مرحله اول ۶۰۰۰ تخت را راهاندازی میکنیم و بنابراین از این ۱۲ هزار نیروی بخش درمان، حداقل ۶۰۰۰ نیروی پرستار است. البته آمار دقیق و جزییات را تا زمانیکه مجوز صادر نشود، نمیتوان اعلام کرد.
زمان برگزاری آزمون استخدامی ۲۵ هزارتایی وزارت بهداشت؛ نامشخص!
مرادی با بیان اینکه به دلیل عدم امضای مجوز استخدام وزارت بهداشت، هنوز زمان ثبتنام و برگزاری آزمون مشخص نیست، گفت: ما تلاش کردیم که آزمون استخدامی را تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۱ برگزار کنیم که نشد و برگزاری آزمون برای سال بعد خواهد بود. امسال مجموعه بهداشت و درمان مشکلات زیادی را طی کرد و با جلسات متعدد توانستیم مجوز استخدام ۲۵ هزار نیرو را دریافت کنیم که امیدواریم زودتر صادر شود. هرچند سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که از آنجایی که اعتبار نداریم، همین ۲۵ هزار نفر هم باید به ۱۷ هزار نیرو کاهش یابد، اما این عدد برای وزارت بهداشت حداقل است و امکان ندارد که بتوانیم کمتر از ۲۵ هزار نفر را بپذیریم و مراکز را راهاندازی کنیم.
وی درباره در نظر گرفتن سهمیه برای نیروهای طرحی که در کرونا ارائه خدمت کردند، در استخدام نیروهای جدید، گفت: این حداقل کاری است که مجموعه دولت میتواند برای کسانی که در دوران کرونا ایثارگرانه ارائه خدمت کردند، انجام دهد. بنابراین وزارت بهداشت تلاش میکند که این افراد را در استخدام نیروی خود مورد توجه قرار دهد.
کمبود نیروی ۱۰۰ هزار نفری در وزارت بهداشت
مرادی درباره کمبود نیروی کلی وزارت بهداشت، گفت: در وزارت بهداشت مجموعا در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ۱۷ هزار نیروی بازنشسته داشتیم که باید جایگزین شوند. در بحث تکمیل ظرفیت برای مناطق محروم نیز با توجه به شاخصها، کمبود نیرو وجود دارد و قبلا هم اعلام کرده بودیم که به طور کلی با در نظر گرفتن کمبود نیروی تکمیل ظرفیت و پروژههای جدید، بازنشستهها و...، ۱۰۰ هزار کمبود نیرو داریم. اگر قرار باشد کل بحثهای بهداشت و درمان را مورد توجه قرار داده و کمبود نیرویشان را جبران کنیم و پروژههای جدید را هم مورد توجه قرار دهیم، به ۱۰۰ هزار نیروی انسانی نیاز داریم.
منبع: ایسنا