میراث فرهنگی

جدیدترین اخبار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران را در سایت پرسون بخوانید.

معاون میراث‌فرهنگی کشور در پیامی با تسلیت درگذشت «محسن منصوری‌فرد» پیشکسوت مرمت و احیا بناهای تاریخی کشور نوشت: او مدافع حفاظت بی چون چرای میراث تاریخی بود و در همه سال‌های خدمتش در جای جای این سرزمین کهن بی‌ادعا و پرتلاش حضور پیدا کرد.

در ایران و عراق بعد از انتشار تصاویری از فرو ریختن بخش دیگری از سقف طاق کسری که منابع عراقی اخیرا منتشر کردند، موجی از واکنش‌ها و نگرانی از احتمال فرو ریختن کامل آن به راه افتاد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اراک از مرمت بنای تاریخی امام‌زاده حواخاتون در روستای موت‌آباد با مشارکت اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی خبر داد.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری:

دو هزار طرح مرمت بنا در کشور فعال است

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه بیش از دو هزار طرح مرمت بنا در کشور فعال است گفت: با بهره برداری از این طرح ها ۲۵ هزار شغل در کشور ایجاد می شود.
کمانچه یکی از سازهای اصلی موسیقی ایرانی است و می‌توان گفت بعد از تار مهم‌ترین ساز موسیقی ایرانی است. کمانچه همچنین یکی از سازهای ایرانی و موسیقی خاور‌‌‌‌زمین است. نخستین نشانه‌های تاریخی درباره ساز کمانچه با اقتباس از کتاب موسیقی الکبیر اثر ابونصر فارابی مربوطه به سده چهارم هجری است.

دکتر مونسان در نشست «گفت‌و‌گوی هفته» وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد؛

استفاده از ظرفیت‌های دانش‌آموزی در طرح میراثبانان افتخاری/ بازدید دانش‌آموزان از موزه‌ها

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در وزارت آموزش و پرورش، گفت: استفاده از ظرفیت‌های مشترک می‌تواند در دستور کار این دو دستگاه قرار گیرد. به‌عنوان مثال در طرح میراثبانان افتخاری می‌توان از ظرفیت‌های دانش‌آموزی بهره برد.

آغاز هجدهمین گردهمایی باستان‌شناسان به صورت مجازی؛

باستان‌شناسان تا قبل از کرونا چه کردند؟

هجدهمین همایش باستان‌شناسی کشور در حالی به صورت مجازی فعالیت خود را از امروز (شنبه ۱۶ اسفند) و به مدت سه روز آغاز کرد که تنها نکته‌ کلیدی مورد توجه از سوی متولیانش توسط رییس موزه ملی ایران و لزوم پرداختن به میراث دیجیتال مطرح شد،اما هیچکدام از دیگر مسئولان حوزه باستان‌شناسی و میراث فرهنگی از آسیب‌های وارد شده به باستان‌شناسی در طول یک سال گذشته و نکاتی که باید در آینده به آن توجه شود، حرفی به میان نیاوردند.

مسجد سلطانی یکی از بناهای تاریخی دیدنی شهر بروجرد است که در مرکز شهر و در کنار راسته بازار قاجاری سنتی بنا نهاده شده‌است.
این مسجد در زمان فتحعلی شاه قاجار بر روی ویرانه‌های مسجد کریم خانی ساخته شد و یکی از بزرگ‌ترین مسجدهای تاریخی کشور می‌باشد. بسیاری این مسجد را یادگار سلسله قاجار در لرستان می دانند. در حالی که در شناسنامه اثر و کتاب تاریخ دورنمای بروجرد اثر استاد حسین حزین ساخت این مسجد را به دوران زندیه نسبت داده اند. مسجد سلطانی بروجرد در دوران فتحعلی شاه قاجار بازسازی و مرمت شد که دو کتیبه سنگی موجود در این بنا سند دستوری شاه قاجار برای مرمت و بازسازی بنای مذکور می باشد.
مسجد سلطانی بروجرد به لحاظ فرم معماری از نوع مساجد چهار ایوانی است و پلان آن همانند مسجد امام و مسجد نبی قزوین است اما از آن‌ها بزرگتر و قدیمی تر است. مسجد سلطانی بروجرد با بیش از ۷۰۰۰ متر مربع وسعت، بزرگترین مسجد تاریخی غرب ایران است.
چهارشنبه سوری میراثی از پیشینیان که تا به امروز ماندگار است؛

چهارشنبه‌های رنگی آذربایجان‌غربی آب و آتش و باد و خاک

نوروز بزرگ‌ترین و باشکوه‌ترین عید مردم کشورمان است و رسم‌ها و آیین‌های نوروزی که در گوشه و کنار کشور برگزار می‌شود، بخشی از میراث معنوی و همچنین یکی از بزرگترین جاذبه‌های فرهنگی هر منطقه به شمار می‌رود.
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با اشاره به آغاز کار پروژه مرمتی و حفاظتی در محوطه تاریخی شهر استخر، ابراز امیدواری کرد که این محوطه نیز در آینده به یک پایگاه پژوهشی و حفاظتی دائمی تبدیل شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از یک سماور و ظروف ورشوسازی با قدمت حدود ۸۰ ساله در غرفه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان رونمایی کرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: حضور بارز فعالان گردشگری استان در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی تهران، جلوه های جهانی این استان را به مخاطبان معرفی می کند.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قائنات گفت: به همت مسئولان و خیران، دو اثر تاریخی شامل مسجد جامع سده و آب‌انبار روستای بسکاباد قائن مرمت شد.