میراث فرهنگی

جدیدترین اخبار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران را در سایت پرسون بخوانید.

جوزافا باربارو سفیر جمهوری ونیز که در زمان فرمانروایی آق قویونلوها بر ایران به پایتختی تبریز، اواخر سال ۸۷۸ هجری قمری/۱۴۷۴ میلادی به دربار اوزون حسن راه یافته و استوارنامه‌اش را تقدیم پادشاه ایران حسن بیگ کرده بود، در نوشته‌هایش با حیرت به توصیف زیبایی و عظمت مجموعه صاحب آباد تبریز شامل کاخ حکومتی و مسجد و میدان پرداخته است.

در گردشگری فرهنگی، گردشگران به محضر ایران و شهرهایش حاضر می‌شوند و گویا آداب صاحب‌خانه را رعایت می‌کنند چون می‌دانند به کجا می‌روند، فرهنگ ایرانی را محترم می‌شمرند و سعی می‌کنند که همرنگ و همسو با جامعه ایرانی شوند. این نوع گردشگر، زائر است. پس گردشگر فرهنگی، زائری است که به زیارت شهرهای ایران آمده است تا فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی را با خود به یادگار ببرد.
درآمد از میراثی قدیمی به ارزش سه بار تشرف به مکه!

"چلنگری" زنجان؛ هنری در شیب فراموشی

چلنگری، هنر شکل دادن به فلز هنوز هم از رشته‌های اصیل در زنجان است، یعنی آهنگری سبک و محلی که در آن اشیای سبک‌وزنی مانند میخ طویله، داس، چکش، نعل، بیل، میخ سرکج، نیم‌ذرع بزازی، انبر و سیخ و سه‌پایه آهنی، زنجیر و سی خانک، قلم، سنبه، منقل آهنی، درفش و غیره می‌سازند. هنری که در حال فراموشی است.
یک مسئول میر‌اث‌فرهنگی کشور با اشاره به آسیب واردشده به درخت ارس 2700 ساله شهرستانک از سازمان‌های جنگلداری، محیط‌ زیست و منابع‌ طبیعی برای حراست از این اثر ملی استمداد کرد.
معبد آناهیتا با مساحتی حدود پنج هکتار در مرکز شهر کنگاور قرار دارد که برخی قدمت آن را به دوران اشکانی و عده ای نیز دوران ساسانی می دانند. این بنای منحصر به فرد در سال ۱۳۱۰ به شماره ۳۱ به ثبت آثار ملی ایران رسیده و از نیمه دهه هشتاد شمسی پرونده آن در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی نوشت: معرفی منظرهای تاریخی‌فرهنگی به عنوان ثروتی مغفول برای توسعه پایدار در دستور کار جدی است. همچنین  توسعه موزه‌های خصوصی از برنامه‌های در دست اقدام این وزارتخانه است. با این وجود جدایی، هرچند مقطعی؛ بخشی از شهروندان جوامع از آثار تاریخی به دلیل پاندمی کووید ۱9، جنبه‌های هویتی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده و ادامه چنین روندی نیازمند تمهیداتی برای جبران است که با همکاری بین‌المللی محقق می‌شود.
با اعلام افتتاح 300 پروژه مرمتی تا پایان دولت دوازدهم؛

هفت کمبود و مشکل محوطه‌های تاریخی ایران اعلام شد

کمبود اعتبارات، مشکلات وجود محوطه‌های تاریخی در دل روستاها و محل سکونت روستاییان، نبود ضوابط اختصاصی برخی بافت‌های تاریخی، کمبود نیروی متخصص مرمت در برخی استان‌ها، مشکلات عمل به ماده ۹۸ و کمبود نیروی یگان حفاظت در نشست مجازی معاون میراث‌فرهنگی کشور با معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها مطرح شد.
تفاهم‌نامه همکاری مشترک بانک آینده و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور فطانت مدیرعامل، مرادی و حسین مجاهدی، اعضای هیأت مدیره، جمعی از مدیران بانک و محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر مدیران این وزارت‌خانه منعقد شد.
معاون میراث‌فرهنگی کشور به‌مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی عنوان کرد: در سال ۲۰۲۱ با توجه به توصیه ایکوموس و پیچیدگی محور انتخابی، نشست‌های مختلفی در سراسر جهان برگزار می شود و در ایران نیز کارشناسان میراث‌فرهنگی، سمن‌ها، دانشگاه‌های معماری و مرمت، برنامه‌های مختلف و نشست‌های مجازی برگزار می کنند.
معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان خبر داد:

مرمت تکمیلی باغ‌خالصه شهرستان بمپور

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان از پایان عملیات مرمت باغ‌خالصه شهرستان بمپور خبر داد.

در نامه‌ای از سوی وزیر میراث‌فرهنگی انجام شد؛

ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ تپه فرهنگی‌تاریخی به استاندار گلستان

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌های جداگانه به استاندار گلستان مراتب ثبت ملی ۱۰ تپه فرهنگی تاریخی و یک اثر میراث صنعتی را ابلاغ کرد.

اشیای زینتی و صنایع‌دستی به دست آمده از اکتشاف‌های باستان‌شناسان که در موزه باستان تخت جمشید وجود دارد، گواه این ادعاست که سرزمین هزاره‌ها در مرودشت مهد عرضه و ارائه تلفیق هنر و صنعت بوده است. همچنین سفال‌های منقوش و منحصربه‌فرد منطقه مرودشت با نام سـفال تل باکون و هنر معماری سنگی تخت جمشید ،که تنها آلبوم سنگی جهان به حساب می‌آید.
مدیرکل بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی بر لزوم استقرار نظام ویژه مرمت و احیا به‌صورت مجزا از نظام فنی مهندسی ساختمان، تاکید کرد و گفت: استفاده از مصالح و فرآورده‌های ساختمانی در طرح‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی نیاز به نظام فنی و اجرایی دارد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور خبر داد:

یک هماهنگی خوب در ایران برای خارج نشدن ثبت آثار ملی

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: براساس توافق‌ با دیوان عدالت اداری امیدواریم با توجه به شأن ملی و اهمیت تاریخی آثار ثبت شده، در آینده شاهد خروج از ثبت آثار ملی نباشیم.
وقتی گردشگران برای طعم متفاوت سفر می‌کنند؛

غذای خوشمزه شمیرانات به منوی گردشگری تهران اضافه شد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شمیرانات از اضافه شدن «والک پلو» به منوی غذایی تاسیسات گردشگری شمیرانات تهران خبر داد و گفت: ترویج میراث غذایی ضمن حفظ هویت فرهنگی موجب توسعه گردشگری غذا نیز می‌شود.
سازمان آگهی های پرسون