میراث فرهنگی

جدیدترین اخبار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران را در سایت پرسون بخوانید.

یک مسئول میراث فرهنگی کشور گفت: جیوه خفاش یکی از موضوعاتی است که خریدوفروش آن در فضای مجازی زیاد شده است؛ براین اساس قیمت گزاف لانه خفاش باعث تجاوز و دست‌اندازی سوداگران به آثار میراث‌فرهنگی شده است.
رئیس اسبق فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران از راه اندازی موزه هدایا و وسایل شخصی و ورزشی خود در قالب خانه موزه‌ای برای تقویت انگیزه جوانان جهت خدمت بیشتر به ایران خبر داد.
سرپرست میراث‌فرهنگی استان فارس خبر داد:

یک رویداد جدید در تخت جمشید

یک مسئول میراث فرهنگی کشور از ایجاد بازارچه‌ اقوام ایرانی در محوطه تخت جمشید خبر داد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اعلام آمادگی ایران برای مرمت مسجد کبود ایروان گفت: ایران می‌تواند برای آشناسازی معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران فم‌تور متشکل از خبرنگاران و آژانس‌های گردشگری برگزار کند.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از مرمت آسیاب تاریخی طاووس در سمنان، توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی خبر داد.
یک مسئول میراث فرهنگی کشور از تشکیل کارگروه حفاظت از کوه بی‌بی شهربانو خبر داد و گفت: به دلیل قرار داشتن آثار تاریخی و ثبت ملی مهم نظیر استودان، برج‌ نقاره‌خانه، مقبره بی‌بی شهربانو، گنبد اینانج صیانت از کوه‌ بی‌بی شهربانو دارای اهمیت فراوان است.
معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان:

۲۵ سکه تاریخی مرمت شد

معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان از مرمت ۲۵ سکه تاریخی در آزمایشگاه موزه ذوالفقاری استان خبر داد.

یادداشت/قدمت این سازه عظیم تاریخی بنا به روایتی به دوران شاه عباس صفوی دوم باز می گردد، که می توان این کاروانسرا را هم در زمره زنجیره نهصدو‌ نودو نهمین کاروانسراهای ساخته شده در دوران صفویه به شمار  آورد.
هر ساله در بعد از ظهر روز نوزدهم اردیبهشت ماه مردم قزوین بر اساس سنتی دیرین در مصلایی که در میان باغ‌های هزار ساله جنوب‌شرقی شهر قرار گرفته، گرد هم جمع می‌شوند و سفره‌های عصرانه خود را برپا می‌کنند و غذاهایی همچون آش‌رشته و میان‌وعده سنتی این شهر به نام دیماج که در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده و از نان لواش خردشده، گردو، سبزی، پنیر، پیاز داغ درست می‌شود به همراه هندوانه و انواع تنقلات، آجیل و شیرینی‌های سنتی باقی‌مانده از عید نوروز را در کنار یکدیگر تناول می‌کنند.
سفر به یکی از آخرین ارگ‌های تاریخی پادشاهان آریایی تبار؛

قلعه‌ جالب ایرانی با دو هزار سال قدمت که هنوز ساکنینی دارد

براساس شواهد تاریخی از این قلعه در طول بیش از دو هزار سال قدمت آن، به‌عنوان مرکز حکمرانی استفاده می‌شده و با توجه به وجود بیش از ۷۰۰ اتاق در این قلعه و امکانات زندگی، در ایام مختلف در این قلعه تاریخی امکان سکونت بیش از ۲۵۰۰ نفر از مردم بومی منطقه همراه با امنیت کامل فراهم بوده است. در حال حاضر این قلعه سترگ باستانی همچنان مسکن و مأوای تنی چند از خانواده‌ها است.
مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده گفت: تعداد ۶۹ قلم از اشیای موجود در موزه‌های باستان‌شناسی ارومیه، نقده و پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو که عمدتا شامل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و ادوات جنگی بوده در فهرست آثار ملی ثبت شد.
شاخص‌ترین رباط جاده ابریشم در ایران را بشناسید؛

قصری که شرف یک بیابان است/ کاروانسرایی با طراحی روان‌شناسی

رباط‌شرف یک اثر معماری و هنری ارزشمند است که به دست اساتید زبردست و توانا با اشراف کامل بر علوم ریاضی، فیزیک و روان‌شناسی ساخته شده است، بی‌جهت نیست که رباط شرف را «موزه آجر» لقب داده‌اند و به واقع بنای رباط شرف شاخص‌ترین کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم ایران است.
دستور پخت جالب رشته‌خشکار با طبع معتدل؛

مهمان 300 ساله افطار گیلانی‌ها که شهرت جهانی دارد

شیرینی سنتی رشته‌خشکار با قدمتی ۳۰۰‌ ساله در مناطق غرب گیلان موسوم به گسکرات به ویژه بخش طاهر گوراب صومعه‌سرا طبخ می‌شد، برای اینکه طبع رشته، معتدل باشد از ترکیب دو نوع آرد برنج حاصل از انواع علی کاظمی و هاشمی که یکی طبع سرد دارد و دیگری طبع گرم استفاده می‌شود. این سوغات محلی حتی در خارج از مرزهای ایران نیز شهرتی جهانی دارد.
گردشگری در زیباترین کاروانسرای سرزمین قلعه‌ها؛

سرای سعدالسلطنه "جهانی" می‌شود

سرای سعدالسلطنه در سرزمین قلعه‌ها، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخلی شهری ایران است که در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و به گفته مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی؛ ثبت جهانی سرای سعدالسلطنه باعث ایجاد ظرفیت‌های جدید جهانی می‌شود.
فرماندار شهرستان پیشوا گفت: در پی سفر معاون اجتماعی معاون اول رئیس جمهوری از قلعه ایرج و پیگیری های انجام شده،  صدمین پایگاه ملی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در قلعه ایرج شهرستان پیشوا راه‌اندازی می‌شود.
پژوهشگر و تهران‌شناس در تشریح تن پوش چوقا که در شمال به آن شولا و در تهران به آن ک‍پنک می‌گویند، گفت: ما ایرانیان برای هر تولید و اقدامی دلیل داشتیم و بدون دلیل زندگی نمی‌کردیم. بطوریکه حتی تن پوش مردمان‌ کاربردی بود و برگرفته از معماری و مفاهیم فرهنگی ایران بود، از جمله شولا که لباسی برای دوری حیوانات به کار گرفته می‌شد و حتی این لباس‌ها وارد ضرب المثل‌هایمان نیز شده است.
هر آنچه که باید درباره دریای پارس بدانید؛

تاریخ و چگونگی شکل گرفتن خلیج فارس/ خلیج العربی کدام دریا است؟

اگرچه دریای پارس نام خود را از قوم پارس که در حدود ۸۰۰ ق. م در خوزستان و سپس فارس حکومت می‌کردند، گرفته است، اما برای نخستین بار نام این دریا در متن لوگان زاگسی پادشاه اروک آمده است. پیش از آنکه قوم آریایی بر ایران تسلط پیدا کنند، آشوری‌ها این دریا را در کتیبه‌های خود به نام نامرتو که به معنی رود تلخ است، یاد کرده‌اند، احتمالاً این قدیمی‌ترین نامی است که از خلیج‌فارس باقی‌مانده است.
سازمان آگهی های پرسون