به گزارش سایت خبری پرسون، دارچین حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و به کنترل قند خون کمک میکند، این ادویه دارای خواص جالبی است که میتواند آن را به یک چاشنی مناسب در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت تبدیل کند.
در این مطلب به این مساله اشاره میکنیم که چگونه دارچین این ادویه اصلی آشپزخانه که در بسیاری از غذاها میتوان آن را استفاده کرد ممکن است چیزی فراتر از طعم لذت بخش برای کسانی که به دیابت مبتلا هستند، ارائه دهد.
دارچین چیست؟
دارچین، ادویهای است که از پوست داخلی درخت دارچین به دست می آید، این ادویه به خاطر طعم و عطر متمایزش شناخته شده است. طعم و رایحه مشخص دارچین از اسانسی به نام سینامالدئید ناشی می شود که به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد التهابی بالقوه آن شناخته شده است. دارچین همچنین دارای سطوح آنتی اکسیدانی قابل توجه است.
در این مطلب به چند راه اشاره کردهایم که دارچین ممکن است به بیماران دیابتی کمک کند.
تنظیم گلوکز خون
دارچین ممکن است با افزایش حساسیت به انسولین به کاهش سطح قند خون کمک کند. به نظر میرسد دارچین عملکرد انسولین را تقلید میکند و جذب گلوکز توسط سلولها را بهبود میبخشد.
بهبود حساسیت به انسولین
دارچین برای افزایش حساسیت به انسولین پیشنهاد شده است و به این هورمون کمک میکند تا در کاهش قند خون نقش موءثری داشته باشد.
کاهش کلسترول
دیابت اغلب با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است. دارچین ممکن است با کاهش سطح کلسترول به سلامت قلب کمک کند.
خواص آنتی اکسیدانی
دارچین سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند به کاهش «استرس اکسیداتیو» در بدن کمک کند. این به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مرتبط است، زیرا دیابت اغلب استرس اکسیداتیو را افزایش میدهد. اکسیداسیون یک فرآیند طبیعی و ضروری برای بدن بوده و همیشه در حال انجام است. اما استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق میافتد که تعادل بین فعالیت رادیکالهای آزاد و فعالیت آنتیاکسیدانها بر هم میخورد. زمانی که اکسیداسیون به شکل صحیح عمل میکند، رادیکالهای آزاد میتوانند به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عوامل بیماریزایی که موجب عفونت در بدن میشوند، کمک کنند. در صورتی که تعداد رادیکالهای آزاد بیشتر از تعدادی باشد که آنتیاکسیدانها توانایی حفاظت از آنها را دارند، رادیکالهای آزاد میتوانند به بافت چربی، دی ان ای و پروتئینهای بدن آسیب برسانند. این آسیبها به مرور زمان، باعث ایجاد بیماریهای مختلفی مانند دیابت، تصلب شرایین یا سخت شدن رگهای خونی، بیماریهای التهابی، فشار خون بالا، بیماری قلبی، بیماریهای نورودژنراتیو مانند پارکینسون و آلزایمر و سرطان، میشوند.
اثرات ضد التهابی
التهاب مزمن با بیماریهای مختلفی از جمله دیابت مرتبط است. خواص ضد التهابی دارچین ممکن است به سلامت کلی و پیشگیری از این بیماری کمک کند.
سایر مزایای سلامتی
دارچین فراتر از فواید بالقوه برای مدیریت دیابت، طیف گستردهای از مزایای سلامتی دارد. این ادویه معطر در تسکین درد آرتروز، تقویت سیستم ایمنی، مبارزه با عفونتهای قارچی مقاوم به دارو، تسکین سوء هاضمه موءثر است. علاوه بر این دارچین دارای یک سری خواص ضد سرطانی است. این ادویه همچنین یک منبع غنی از مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، فیبر، منگنز و آهن است.
منبع: همشهری آنلاین