به گزارش سایت خبری پرسون، یکی از رسپیهای خوشمزه و قدیمی ایرانی، طرز تهیه حلوا ارده یا همان حلوا شکری است که امروزه بیشتر به عنوان صبحانه یا شیرینی در کنار چای مورد استفاده قرار میگیرد. این صبحانه خوشمزه به دلیل داشتن مواد پرخاصیتی مثل کنجد و شیره انگور یا عسل بسیار مقوی و سیرکننده است؛ بنابراین اگر به دنبال یک وعده غذایی کامل برای صبحانه خود هستید، پیشنهاد میکنیم حتما حلوا ارده را به همراه نان تازه امتحان کنید.
در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نحوه تهیه حلوا ارده را به روشهای مختلف در کنار فوت و فنهای آن به شما آموزش دهیم.
- آرد گندم - ۲۱۰گرم
- شکر - ۴۰۰ گرم
- ارده - ۱۲۰گرم
- آب - یک لیوان دستهدار فرانسوی
- پودر گردو -۱۰۰ گرم
- پودر نارگیل - ۱۰۰ گرم
- گلاب - ۳ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده - ۲ قاشق غذا خوری
- کره - به میزان لازم
- پودر و خلال پسته - به میزان لازم
- پودر هل -یک قاشق چای خوری
طرز تهیه حلوا اره خانگی
- آرد را در تابهای مناسب بریزید و روی شعله آرام تفت دهید، در حدی که طعم خامی آن گرفته شود، ولی رنگش تغییر نکند.
- سپس به آرد، ارده را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه با شعله آرام، تفت دهید.
- پودر نارگیل و پودر گردو را به مواد درون ماهیتابه، اضافه و با هم مخلوط کنید.
- وقتی مواد داخل ماهیتابه به خوبی یکدست شدند، شعله را خاموش کنید.
- در یک ظرف جدا، شربت مخصوص حلوا ارده را درست کنید.
- ابتدا آب و شکر را مخلوط کنید و روی شعله بگذارید و به هم بزنید تا با هم حل شوند.
- بعد از اینکه حرارت آب و شکر بالا رفت، گلاب، زعفران دم کرده و هل را اضافه و شعله را خاموش کنید.
- در صورتی که مواد درون ماهیتابه و شربت به دمای همسان رسیدند، آنها را با هم مخلوط کنید.
- نگران میزان غلظت حلوا ارده خود نباشید؛ اگر بیش از حد انتظارتان غلیظ شد، به آن مقداری کره اضافه کنید و در صورتی که رقیقتر از آن چه میخواهید شد، مطمئن باشید که اگر آن را در یخچال بگذارید، خودش را میگیرد و سفت میشود، حلوا ارده تهیه شده را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید و سپس به قطعات با اندازه دلخواه برش دهید.
- در تهیه حلوا ارده میتوانید بهجای شکر از شیره خرما، شیره انگور یا عسل استفاده کنید.
طبع ارده کنجد گرم و تر است و برای افراد سردمزاج مناسب خواهد بود و از آنجایی که خاصیت انرژیزایی بالایی دارد، غذای بسیار خوبی برای فصل زمستان است.
- ارده سرشار از کلسیم است و سبب استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میشود.
منبع: خراسان