به گزارش سایت خبری پُرسون، دامغان نه به "شهر صد پسته"، بلکه به "شهر صد دروازه" شهرت دارد، زیرا در گذشته به دلیل موقعیت استراتژیک و داشتن دروازهها و کاروانسراها در مسیر جاده ابریشم از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و از همین رو پسته پلو یکی از غذاهای محلی، سنتی و رایج این شهر است که به ویژه در مراسم ها و جشن ها طبخ می شود. این غذا نماد مهمان نوازی دامغانی ها و علاقه به شادی است.
مواد اولیه
برنج ۳ پیمانه
پسته تازه ۳۰۰ گرم
شوید تازه ۱ پیمانه
شوید خشک ۱/۲ پیمانه
ماهیچه گوسفند ۲ عدد
نمک ۱ قاشق سوپخوری
پیاز داغ خلالی ۱ پیمانه
زرشک ۳ قاشق سوپخوری
کره ۵۰ گرم
زعفران ۲ قاشق سوپخوری
پودر پیاز ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
انتخاب پسته برای این غذا بسیار مهم است. حتما باید پسته ها تازه باشند تا عطر و طعمی که ما به دنبالش هستیم را به غذا بدهند. دقت کنید هر چه پسته رسیده تر باشد شیرین تر و خوشمزه تر است. پس پسته های رسیده بخرید و هر دو پوست آن را جدا کنید. نیازی به گرفتن پوست مغز پسته نیست.
برنج را خیس کنید و قابلمه آب را روی حرارت بگذارید و وقتی آب جوش آمد برنج را داخل قابلمه بگذارید و اجازه دهید بجوشد. نمک اضافه کنید. زمانی که برنج به مرحله ای رسید که خواستید از روی حرارت بردارید و آبکش کنید پسته ها را اضافه کنید و با ملاقه یک بار هم بزنید و آب که مجدد جوش آمد برنج را آبکش کنید. حواستان باشد پسته را لحظه آخر بریزید.
شویدهای تازه را خرد کنید. شوید خشک را نیز دم دست تان بگذارید. برنج را لایه به لایه با شوید تازه، خشک، پیازداغ، دم کرده زعفران، پودر پیاز و گرد غوره مخلوط کنید و کمی روی برنج کره بگذارید و آن را دم بیندازید و زیر حرارت را بسیار کم کنید تا آرام آرام طبخ شود. حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است تا برنج دم بکشد.
دامغانی ها همیشه در کنار این غذا ماهیچه گوسفندی درست می کنند و زمانی که برنج را سرو کردند کنار دیس ماهیچه می گذارند و یا با برنج مخلوط می کنند. آنها هرگز پسته پلو را با مرغ درست نمی کنند.
ماهیچه را نیز جدا بپزید. می توانید طرز تهیه ماهیچه را در سایت همشهری مشاهده کنید.
هنگامی که برنج دم کشید و ماهیچه شما پخت، زرشک را با کره و شکر تفت دهید و برای تزیین غذا از آن استفاده کنید.
اگر دلتان خواست می توانید از خلال بادام و پسته برای تزیین روی غذا استفاده کنید.
منبع: همشهری آنلاین