بوندوارا؛ شیرینی خوش‌طعم و کم‌کالری با خواص کدو حلوایی

ترکیب کدو حلوایی سرشار از ویتامین و فیبر با گردو و دارچین، بوندوارا را به یکی از سالم‌ترین شیرینی‌های سنتی جهان تبدیل کرده است.
تصویر بوندوارا؛ شیرینی خوش‌طعم و کم‌کالری با خواص کدو حلوایی

به گزارش سایت خبری پُرسون، امروزه غذاهای بین‌المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی میل به امتحان سایر غذاها نداشتند، در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شده‌اند و در برخی از رستوران‌ها نیز سرو می‌شوند. بوندوارا شیرینی سنتی و محبوب کشور صربستان است که جزو شیرینی‌های خانگی و محبوب این کشور محسوب می‌شود. این شیرینی خوشمزه که از ترکیب خمیر یوفکا یا فیلو که نوعی خمیر نازک است با لایه از کدو حلوایی شیرین و مزه‌دار شده تهیه می‌شود و طعم دل‌انگیزی دارد.

بوندوارا در صربستان هم به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو می‌شود و در کنار چای یا قهوه یک عصرانه دلنشین است. در صربستان و شهر بالکان این شیرینی نمادی از مهمان‌نوازی و زندگی ساده روستایی است. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را با روشی ساده در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی بوندوارا همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه بوندوارا

خمیر یوفکا: ۱ بسته

کدو حلوایی رنده شده: ۷۰۰ گرم

شکر: ۱۵۰ گرم

کره ذوب شده: ۱۰۰ گرم

پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری

گردوی خرد شده: نصف پیمانه

پودر قند برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه بوندوارا

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را پوست و با قسمت درشت رنده، رنده بزنید. کره را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب شود، سپس کدو حلوایی رنده شده را اضافه کنید و تفت بدهید تا آب کدو کم کم تبخیر شود و در مرحله بعد شکر و دارچین و گردو خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. بعد اجاق گاز را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید تا خنک شود.

در مرحله بعد یک لایه از خمیر یوفکا را روی میز کار پهن کنید و مقداری کره ذوب شده روی خمیر بمالید و مقداری از مواد کدو روی خمیر بریزید و پخش کنید. حالا خمیر را از یک طرف رول کنید و داخل سینی فر که از قبل روی آن کاغذ روغنی پهن کرده‌اید، قرار بدهید. بقیه خمیرها را هم به همین شکل درست کنید و در سینی فر بچینید.

در انتها کره ذوب شده را روی رول‌ها بمالید و سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار بدهید تا طلایی و برشته شود. بعد از اینکه رول‌ها پخت، سینی را از فر خارج کنید و صبر کنید تا شیرینی خنک شود. بعد شیرینی‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و روی آنها پودر قند بپاشید و داخل ظرف سرو بچینید. در صورت تمایل می‌توانید رول‌ها را به قسمت‌های کوچکتر برش بزنید.

نکات مهم

ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:

۱ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است.

۲ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.

۳ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.

۴ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.

۵ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد.

۶ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

منبع: همشهری آنلاین

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1089865

سازمان آگهی های پُرسون