طرز تهیه حلیم مشهدی اصل با ادویه حلیم مشهدی و ترفندها

برای طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه یا بدون آن، علاوه بر دستور و راز خوشمزگی این غذای نذری، لازم است ادویه مخصوص حلیم مشهدی را هم بشناسید.
تصویر طرز تهیه حلیم مشهدی اصل با ادویه حلیم مشهدی و ترفندها

به گزارش سایت خبری پرسون، حلیم مشهدی در تهران و شهرهای دیگر هم طبخ می شود بدلیل اینکه نوع حلیم کشدار و مقوی است و استقبال از آن فراروان بوده، پس نمیتوان گفت بهترین حلیم مشهدی را اهالی این شهر طبخ می کنند. طرز تهیه حلیم مشهدی یا حلیم نیشابور برای افرادی که در این کار خبره هستند چندان کار دشواری نیست و به عقیده آنها آشپزهای مبتدی هم میتوانند با دانستن راز خوشمزگی حلیم و البته ادویه حلیم مشهدی، آن را به خوبی تهیه کنند. با مادر این بخش همراه باشید تا شما را با طرز تهیه حلیم با گوشت آشنا کنیم. در ادامه آموزش این بخش، به درخواست شما طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه را هم خواهیم گفت.

حلیم مشهدی

مواد لازم حلیم مشهدی

برای تهیه حلیم خوشمزه مشهد به موادی که در ادامه لیست شده اند نیاز دارید.

مواد لازم

مواد لازم مقدار
گندم 400 گرم
گوشت گوسفندی 400 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
نمک به میزان لازم
روغن یا کره به میزان لازم
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
آب به مقدار لازم
کنجد و دارچین برای تزئیین

طرز تهیه حلیم مشهدی خوشمزه و مجلسی

برای تهیه حلیم مشهدی خوشمزه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:

  1. ابتدا گندم پوست کنده شده را به مدت 8 ساعت خیس کنید تا بهتر و راحت تر پخته شود.
  2. گندم را با مقداری آب درون قابلمه ای بریزید و روی شعله قرار دهید.
  3. شعله را ملایم کنید تا گندم بپزد و کاملا نرم و پوره شود.
  4. گوشت را جداگانه در قابلمه ای ریخته و به همراه کمی آب و نمک و زردچوبه و پیاز بپزید.
  5. بعد از اینکه گوشت ها پخته و نرم شدند، آنها را ریش ریش کنید.
  6. گوشت ریش شده و پیازها را به گندم نرم شده اضافه کنید.
  7. حرارت را کم کنید ومقداری نمک به حلیم افزوده و اجازه دهید حلیم غلیظ و جا افتاده شود.
  8. حلیم آماده شده را با کنجد و دارچین تزیین کرده و نوش جان نمایید.

نکات مهم و ترفندهای خوشمزه شدن حلیم مشهدی

  • بهتر است از گوشت گوسفندی ترجیحا ماهیچه همراه با مقداری چربی برای پخت حلیم استفاده کنید.
  • هنگام پخت گندم در قابلمه را نیمه باز گذاشته تا گندم سر نرود.
  • گندم سنگین و لعاب دار بوده و زود ته می گیرد پس دائما آن را هم بزنید.
  • برای پخت گندم معمولا دو لیتر آب نیاز است اما در حین پخت اگرگندم نیاز مجدد به آب داشت به آن آب جوش اضافه کنید.
  • گوشتتان را مزه دار کرده تا بوی زهم آن در حلیم به مشام نرسد.
  • اگر وقت کمی برای تهیه حلیم دارید، می توانید گوشت را در زودپز بپزید.
  • برای اینکه حلیمتان خوشمزه تر شود می توانید در آخر آن را با گوشتکوب برقی یا دستی خوب بکوبید تا له شود.

ادویه مخصوص حلیم مشهدی

ادویه مخصوص در تهیه حلیم مشهدی نیز مانند حلیم های دیگر همان نمک و زردچوبه و بعد از پخت اضافه کردن دارچین و در صورت تمایل شکر یا نمک می باشد.

حلیم مشهدی در تهران

حلیم مشهدی علاوه بر نیشابور و دیگر شهرهای استان خراسان، در تهران هم طبخ می شود که دستور تهیه این غذای نذری، در همه جا یکسان است و تفاوتی با هم ندارد.

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه

حلیم مشهدی کمی با دیگر حلیم ها متفاوت است زیرا در انتها روی حلیم با قیمه و رب پخته شده سرو می شود. برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:

مواد لازم برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه

تفاوتی ندارد که طرز تهیه حلیم مشهدی برای 6 نفر را در نظر داشته باشید یا کمتر و بیشتر، با توجه به تعداد نفرات، مواد لازم موجود در لیست زیر قابل تغییر است.

قیمه

مواد لازم

مواد لازم مقدار
گندم پوست کنده 2 پیمانه
گوشت گوسفندی 150 گرم
دارچین و کنجد به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
گوشت چرخ کرده 150 گرم
لپه 1/2 پیمانه
رب 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

آموزش پخت حلیم مشهدی با قیمه

  1. گندم را از شب قبل خیس کنید تا راحت تر پخته شود.
  2. گندم را در ظرفی با کمی نمک و زردچوبه و آب بپزید تا نرم شود.
  3. گوشت را به همراه کمی زردچوبه و نمک و پیاز بپزید.
  4. بعد از پخت گوشت را از قابلمه خارج و بعد ریش ریش کنید.
  5. گوشت پخته شده و آب آن را به گندم بیافزایید.
  6. اجازه دهید حلیم کاملا بپزد و جا بیافتد.
  7. دائما حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
  8. درون قابلمه ای جدا پیاز را خرد کنید و تفت دهید.
  9. گوشت چرخ کرده را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید.
  10. رب را به گوشت افزوده و تفت دهید تا بوی خامی ندهد.
  11. لپه را به همراه کمی نمک و زردچوبه و دارچین بیافزایید.
  12. درون قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید قیمه بپزد و جا بیفتد.
  13. قیمه پخته شده را همراه کمی دارچین روی حلیم بریزید و نوش جان نمایید.

حلیم نیشابور

طرز تهیه حلیم نیشابور نیز همانند همان حلیم مشهدی است. برای خوشمزه شدن حلیم به ساعت پخت آن توجه کنید، اگر حلیم شما کاملا بپزد و جا بیافتد قطعا خوشمزه تر می شود.

منبع: نمناک

510096

سازمان آگهی های پرسون