مواد لازم
- ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی آبگوشتی
- ۱ پیمانه لوبیا سفید و نخود (مخلوط هر دو)
- ۲ عدد سیبزمینی بزرگ
- ۲ عدد پیاز متوسط
- ۲ عدد گوجهفرنگی کوچک
- ۱ ق س رب گوجهفرنگی (به دلخواه)
- ۱ ق س آب غوره
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- مقداری نعناع خشک
- کمی روغن یا کره
۱. نخود و لوبیا را از شب قبل در کاسهای ریخته و با مقداری آب خیس کنید. بهتر است چند بار آب آن را عوض کنید.
۲. یکی از پیازها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید سپس در قابلمه ریخته، با گوشت و مقداری آب روی حرارت ملایم بگذارید.
۳. بعد از نیمساعت از پخت گوشت، آب حبوبات را خالی کرده و آنها را هم به آبگوشت اضافه کنید، کمی زردچوبه و فلفل هم بیفزایید و باز در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم پخت حبوبات و گوشت کامل شود.
۴. حالا پیاز دوم را هم پوست کنده، شسته و خلالی نازک خرد کنید. در تابهای کوچک کمی کره یا روغن کرمانشاهی یا روغن مایع معمولی ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. خلالهای پیاز را در روغن داغ بریزید و هم بزنید تا خوب طلایی شوند. حالا پیازداغ را به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.
۵. سیبزمینیها را پوست کنده، شسته و به چند قسمت تقسیم کنید و به قابلمه آبگوشت بیفزایید. نمک را هم افزوده و گوجهفرنگیها را هم خرد کنید و به مواد بیفزایید.
۶. وقتی آبگوشت جا افتاده و آماده شد، آبغوره را هم در این مرحله اضافه کنید و هم بزنید، بعد در تابه کوچک کمی روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. وقتی که داغ شد مقداری نعنا خشک در آن ریخته و سریع هم بزنید و تابه را از روی حرارت بردارید تا نعنا نسوزد. مقداری نعنا داغ را به آبگوشت اضافه کنید و بعد آبگوشت را در ظرف مورد نظر ریخته و با بقیه نعنا داغ تزئین کنید.
فوتوفن
اگر میخواهید آبگوشت شما کاملا کرمانشاهی اصل باشد میتوانید به جای روغن یا کره، از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
ترشی فوری
مواد لازم
- ۱ عدد بادمجان بزرگ دلمهای
- ۱ عدد گوجه فرنگی بزرگ
- ۱ عدد فلفل دلمهای کوچک
- ۲ حبه سیر
- ۱ پیمانه سرکه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
۱. بادمجان را بشویید و خشک کنید. شعله پخشکن را روی حرارت کم گذاشته، بادمجان را روی آن بگذارید و دائم بچرخانید تا همه جای بادمجان حسابی کبابی شود.
۲. گوجهفرنگی را شسته، نگینی ریز خرد کنید. فلفل دلمهای را هم شسته و دم و تخم آن را جدا کنید و آن را هم نگینی خرد کنید.
۳. بادمجان کبابی را از روی حرارت بردارید و در یک کاسه آب سرد بیندازید تا پوستش به راحتی جدا شود. سپس، از کاسه آب درآورده و در صافی بگذارید تا آبش گرفته شود. بعد بادمجان را ساطوری کنید.
۴. سیرها را پوست کنده ریز خرد کنید. همه مواد را در کاسهای بزرگ ریخته، نمک و فلفل و سرکه را هم اضافه کرده و هم بزنید و در ظرف مخصوص سرو کردن بریزید.
نکته: این ترشی سریع درست میشود و بهتر است سریع هم مصرف شود. مانند دیگر ترشیها مدت طولانی قابل نگهداری نیست.