فاصله طبقاتی و گسترش فقر

آثار فقر برزندگی آحاد مردم هرروز بیشتر خود را نشان می‌دهد، برتعداد افراد فقیر افزوده می‌شود وفاصله ثروتمندان با نیازمندان فزونی می‌یابد. در همین رابطه دکتر راغفر، استاد دانشگاه الزهرا فاصله طبقاتی وعدم توازن در برخورداری از امکانات کشور را علت فقر وافزایش تعداد فقرا دانسته است وآن را نشانه‌ای از وضعیت وخیم اقتصادی می‌داند که ریشه در فقدان عدالت در توزیع منابع دارد.
تصویر فاصله طبقاتی و گسترش فقر

به گزارش سایت خبری پرسون، نبی‌اله عشقی‌ثانی تحلیلگر مسائل اجتماعی نوشت: اخیرا رئیس مجلس اظهار کرد که۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است که در آن رانت و فساد وجود دارد وگفت اقتصاد باید به مردم واگذار شود. می‌دانیم که در کشور تعداد زیادی از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در اختیار دولت است که اکثرا زیان‌ده هستند. اگر همین شرکت‌ها به مردم واگذار شود، جلوی این زیان ملی گرفته خواهد شد و فقر هم کاهش می‌یابد.

از منظری دیگر در شرایطی که افراد سودجو به راحتی به منابع بانکی دسترسی دارند، اقشار ضعیف جامعه به‌دلیل وجود مقررات و ضوابط دست‌وپا گیر و نداشتن ارتباطات آنچنانی از استفاده از تسهیلات قانونی هم کمتر برخوردار هستند. اینها باعث شده که فاصله طبقاتی روبه افزایش باشد و آمار فقرا هر روز بیشتر شود به طوری که گفته می‌شود حدود ۴۰درصد مردم ازحداقل‌های مورد نیاز زندگی برخوردار نیستند.

از سوی دیگر در شرایطی که دولت بیشتر درآمد خود رااز محل فروش نفت وگاز تامین می‌کند، به دلیل تحریم‌های تحمیل شده برکشور، تامین منابع دچار مشکل اساسی است به طوری که چندین میلیارد دلار ارزحاصل از فروش محصولات مذکور در کشورهای دیگر از جمله کره جنوبی، هندوستان، عراق وچین بلوکه شده است؛ در هنگامی که برای ایجاد شغل وتوسعه صنایع و بازرگانی، رونق اقتصادی و تامین نیازهای اساسی مردم به آن نیاز داریم.

در برنامه ششم توسعه اقتصادی واجتماعی کشور میزان تورم ۸ درصد پیش‌بینی شده است در حالی که مرکز آمار ایران تورم موجود را ۳۴ درصد اعلام کرده است که بیشتر از چهار برابر قانون برنامه است، آیا این بدان معنی است که مردم چهار برابر فقیرتر شده‌اند؟ در مورد تعریف فقیرگفته شده، افرادی که نیازهای اساسی‌شان مثل غذا، پوشاک، مسکن واحتیاجات بهداشتی وآموزش آنان تامین نشود فقیر هستند، این به معنی آن است که بسیاری از افراد شاغل و حقوق‌بگیر هم جزو فقرا هستند که باید برای نجات آنان از فقر موجود کاری کرد.

دکتر واعظ مهدوی که سالیان بسیاری در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور مسئولیت وتجربه دارند، فقر را به سه گروه دسته‌بندی کرده‌اند: فقر شدید، فقرنسبی و فقرمطلق و می‌‌گویند فقر مطلق شامل افرادی می‌شود که در آمدشان کفاف هزینه‌هایشان را نمی‌کند. با این تعریف باید گفت تعداد فقرا بسیار بیشتر از آمارهای اعلام شده است.

باعنایت به اینکه آموزه‌های دینی به ما می‌گوید از هر دری که فقر وارد شود از دردیگر دیانت خارج می‌شود و با‌ور کارشناسان اجتماعی که می‌گویند فقر وآسیب‌های اجتماعی همزاد هم هستند ویکدیگر را تقویت می‌کنند همچنین گفته شده فقر باعث تغییر رفتار افراد شده به‌طوری که در شرایط سخت ممکن است دست به رفتارهای ضد اجتماعی بزنند، پس فقر را جدی بگیریم. آنچه در این مختصر یادآور شدیم فقط گوشه‌ای از عمق مساله فقر ‌وپیامدهای آن است. بنابراین از همه مسئولان در حوزه‌های قانونگذاری واجرایی به‌خصوص دولت انتظار می‌رود با جدیت برای کاهش فقر دست به اقدام عاجل بزنند.

توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.

منبع: آرمان ملی

379379

سازمان آگهی های پرسون