رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ستاد انتخابات کشور به منظور دریافت نظرات، پیشنهادات و تقویت نظارت های مردمی در انتخابات، سامانه تلفنی 117 را پیشبینی کرده است که در حال آماده سازی است.
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در دوره های نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی، شامگاه چهارشنبه طی بیانیه ای از انصراف خود برای کاندیداتوری در دوره دوازدهم مجلس خبر داد.
نامزدهای انتخاباتی مجلس آینده، چگونه این مشکلات را رصد میکنند و برای هر کدام از آنها چه راه حل واقعی و عملی دارند؟ نامزدهای انتخاباتی از نگاه مردم باید صاحبان تفکر همه جانبه باشند و برنامههایشان گامی به جلو در توسعه کشور به دور از افراط و تفریط باشد.
برخی شاید در تشریح چیستی نظامی که «جمهوری اسلامی» نام گرفته، جمهوریت را رأی مردم و اسلامیت را رأی خدا بدانند و این دو را در نظام حاکم بر ایران، امور جداگانهای تصور کنند.
حزب اعتدال و توسعه در حالی میخواهد لیست انتخاباتی بدهد که گفته میشود عارف هم در پی بستن یک لیست واحد اصلاحطلبی است اما به نظر میرسد عارف در این مسیر چالشهای مهمی داشته باشد.
اعتماد نوشت:اصلاحطلبان در دو انتخابات گذشته با این استدلال که حاکمیت با ردصلاحیت گسترده نمایندگان آنها، امکان شرکت در انتخابات را گرفته است، به مبارزات انتخاباتی وارد نشدند.
امیرابراهیم رسولی گفت: بیش از هفت هزار نامزد به صورت الکترونیکی و قریب به هزار کاندیدا به صورت حضوری، مدارک خود را برای بررسی در اختیار شورای ائتلاف قرار دادند.
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: پیشبینی میکنم انتخابات پیش رو انتخابات خیلی پرشور و موفقی خواهد بود و مشارکت قطعاً بیشتر از ۶۰ درصد خواهد بود.
علی ربیعی با اشاره به نتایج یک نظرسنجی انتخاباتی در اعتماد نوشت: در گزارش نظرسنجی ایسپا آمده: «۲۷.۹درصد مردم اظهار کردهاند قطعا در انتخابات شرکت میکنند. ۷.۴درصد به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند. ۲۱.۹درصد هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند. ۳۶درصد هم گفتهاند به هیچوجه در این انتخابات شرکت نمیکنند. ۶.۸درصد نیز اظهار داشتهاند که احتمال کمی دارد در این انتخابات شرکت کنند.»
منوچهر متکی دبیر و سخنگوی شورای وحدت با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد مشارکت حداکثری در انتخابات گفت: مسوولان باید اقدامات لازم را برای برگزاری انتخابات باشکوه انجام دهند و عملکرد خود در این حیطه را به مردم گزارش کنند.
علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: دولت با خالصسازی میخواهد برخی نمایندگان مانند آقای پزشکیان در مجلس آینده نباشند و مجلس کاملا دست جبهه پایداری باشد تا ناکارآمدی خود را اینگونه پوشش دهد. دولت به ناکارآمدی خود واقف بوده و میخواهد مجلس آینده برایش شاخ و شانه نکشد و مطیع و تحت فرمان باشد.
علیرضا محجوب فعال سیاسی اصلاح طلب به صراحت و قاطعیت میگوید که تحریم انتخابات، ایستادن مقابل نظام و کشیدن اسلحه به روی آن است که ما اهل آن نیستیم و هیچگاه به اسلحه اعتقاد نداشتهایم.
نشانههای ائتلاف در جبهه اصلاحطلبی هر روز پررنگتر میشود چنانچه هم جعفرزاده ایمنآبادی از ائتلاف با اعتدالیون و طیف لاریجانی میگوید و هم محمدرضا باهنر نوید لیست واحد در ارودگاه اصلاحطلبی را میدهد.
وزیر کشور گفت: در مورد دسترسی به اسامی داوطلبان انتخابات، اینکه گروههای سیاسی از کجا حدس زدند و چه کار کردند، من اطلاعی ندارم، اگر خیلی مُصر هستند باید دستگاههای اطلاعاتی بررسی کنند.
در فاصله ۹۰ روز مانده تا برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری در روز ۱۱ اسفند، صلاحیت داوطلبان این انتخابات در حال بررسی است.